Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Acum 20 ore, Ion_Bumbu a spus:

.....................................

Este util sa scoateti duza de gaz de pe pistolet si sa folositi capison de bachelita peste duza de sirma, daca nu aveti, dati cu banda teflon.

Puteti va rog, domnule @Ion_Bumbu, sa detaliati un pic ?  Duza de gaz e aia de ceramica cu gaurele in ea, nu ? Si de ce trebuie un capison izolant ? Sar multi stropi si poate scurcircuita duza de contact la mansonul de gaz ? 

Ma gandesc serios sa iau rola de 15kg cu miez rutilic si protectie cu gaz CO2. Bobina cu autoprotectie, fara gaz, de 5 Kg e la acelasi pret. Cred ca ar fi setapul cel mai bun la fiarele mele. Daca ma pacalesc si iau cine stie ce chinezarie, asta e, mi-o asum. Rola e de la Jasic, cred ca sunt destul de seriosi. Ma incata si pretul, doar 195 de lei la 15 kile.

capul tortei.jpg

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Da, m-am linistit cu CO2-ul. Am sunat la magazinul de la care imi propuneam sa iau. Nu au pe stoc butelii de 20 litri de CO2, decat GOALE, de 10 litri. Am intrebat cat costa incarcatul cu CO2 si cat costa cu C18, corgonul de la noi. Au spus ca acelasi pret, deci nu e afacere cu nici unul. Unul se termina repede altul ar trebuii sa fie mai ieftin.

Dar "bolovanul" a venit la final :  Ma pot duce sa incarc la ei, DOAR butelii de argon si corgon. De asta imi tot repeta vecinu' ca el doar corgon foloseste. E asa periculos CO2-ul pur fata de amestecul de gaz inert ? 

Asa ca singura obtiune care o am e doar asta :

https://www.depozitudescule.ro/accesorii-sudura-butelii/butelie-plina-cu-corgon-20l-54130.html

Luna viitoare mai iau una si asta e. Pacat ca nu pot folosi sarma tubulara cu dubla protectie cu gazul asta. Deci sper ca pe viitor sa se mai schimbe ceva. Acum, nu e afacere...🥺  Era fain sa vad cum merge cu CO2-ul in puls, dar asta e...

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Nu mai stiu ce sa fac. Am luat regulator dedicat pentru CO2 cu incalzitor, chitit sa ma axez pe CO2, dar la noi aici in sud, lucrurile nu prea merg. Am umblat o saptamana pe la toti, am batut la usa si nu am gasit suport pentru incarcare. Doar magazinele de profil, la care evident trebuie sa castige si ei. 350 de lei o incarcare indiferent de gaz. Nu cred ca lucrurile se vor relaxa in viitor. Nu sunt genul sa "ma descurc" cu sarumana sau mai stiu eu cum. Mi-au placut lucrurile clare. Poate la dvs. lumea e mai deschisa, aici, nu prea se invarte...☹️

PS. Am gasit sarma tubulara cu pulberi metalice si gaz protector Ar+CO2 15-25%. Dar nu ma invart in mediul industrial. Acolo sunt alte preturi, mai ales ca e de la Lincoln.

https://www.lincolnelectric.com/ro-RO/Products/outershieldmc555cth_mcaw

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Eram chitit pana vineri sa ma duc sa iau o prima butelie cu corgon. 20 de litri, 1560 de leuti. Scump ! Unde mama naibi, ca daca zic altfel te superi pe mine...😅, gasesc eu cu doar 27 de leuti incarcarea ?

Nu stiu decat magazinele de unde cumpar tehnica de sudare. La linde nu te baga in seama sau alti care mai sunt, Eu sunt amator, nu am firma sau PFA.

Iar, astia cu magazinele, niste jnapani care vor sa castige dupa un amarat cat nu poate duce...

Link spre comentariu

Mulțumesc pentru răspuns, domnule Ion Bumbu.

Le-am văzut și eu la Lidl anul trecut, dar nu am cumpărat. Nu îmi mai amintesc prețul, dar totuși știu că nu era chiar foarte ieftin setul. Acum, după 1 an de când le aveți, cum considerați, merită cumpărate?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări