Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Da, stiti cum e vecinul mai "retras" si nu prea e comunicare. In fine, cel albastru, nu a stiut sa-mi spuna ce marca este, sau mai corect era, ca nu-l mai are. Sau poate nu a vrut sa-mi zica. Doar ca a fost comandat din germania. Povestea cu asta albastru de de cativa ani. Apoi, a cumparat de la noi, zice el, varianta alba de la weldmaster. Deci, ghici ciuperca...🙄. Nici astea nu a stiut sa-mi spuna modelul. Probabil clasice la 200 de amperi si 230v alimentare. Nu am mai insistat, nu le tine acasa.  Stiu ca pe vremuri, stahlwerg-ul era cu carcasa albastru deschis. Nu stiu sa zic daca acele stahlwerguri bleo, erau facute de acelasi LASTON, care produce acum pentru brandul german.

Nu are rost sa mai poluam topicul cu ce are vecinu, 😀... Sa revenim la oile noastre. Inca nu am in batatura gazu' , Il astept. Nu vreau improvizatii sau sirma cu protectie, deci nu ma grabesc. Cu zgura, am electrodul invelit si imi ajunge.

Link spre comentariu

Asa este. Probabil as fi sudat ceva de acum doua luni in procedeul mig-mag fara gaz, mai mult sa-mi fac mana. Dar nu am gasit pe nicaieri role zimtate pentru sirma cu autoprotectie. Ce sa mai zic de atitudinea magazinului de la Proenerg... L-am intrebat simplu pe reprezentantul de la accesorii, ce gasesc pentru MIG300 PN. Sau ce consumabile au pentru torta mig cu care vine aparatul. Dupa atitudine si vorbele aruncate iti vine sa faci stanga-n-prejur si sa te duci departe. De ce un aparat care are un program dedicat si pentru sudura mig-mag fara gaz, nu are in dotare sau la accesorii si role zimtate ? Nu mai zic de alte piese. La fel si cand m-am dus sa iau regulatorul de CO2 cu incalzitor. Initial am optat sa-l iau prin curier. Am primit telefon ca e mai bine sa vin sa-l ridic, ca daca se sparge pe drum, bla bla. Adica, era suma prea mica sa merite sa faca un pachet ? Cand ajung in magazin, ma prezint, le aduc aminte de ce am venit si imi intinde factura sa o platesc. S-au facut ca uita ca pe factura era trecut pretul total, regulator+taxa curier+ taxa ramburs. Le-am semnalat asta si foarte "jenati", cu timp destul au refacut factura. La intrebarea daca regulatorul este intreg si daca pot sa verific continutul, raspuns primit : "L-am pus in cutie numai jumate...:. Va dati seama, ca-ti creste usor temperatura la o astfel de atitudine...

La service, de cate ori am fost sa intreb de componente si subansamble, atitudinea a fost mult mai relaxata si au fost cu mai multa grija. Geaba au aparate bune, ca brandul se va duce incet la vale. Si nu cred ca e vina oamenilor de acolo. Cred ca managementul companiei cam lasa de dorit. Va spun toate astea, sa stie si alti colegi cum merg treburile...

Cat despre sudura cu autoprotectie, cred ca as fi optat pentru grosimea cea mai mare suportata de aparat. La fiarele de toate zilele, suduri de curte, garduri, bolti, balcoane etc., rezultatele cele mai bune imi ies cu electrozi mai grosi. 3.2 si 4 am folosit. Rar am folosit si de 5, la fiare groase. 

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

N-am stiut. Invat si eu din experientele colegilor. Diametrul sarmei cu autoprotectie, este cel inscris pe eticheta, ca la sarma plina ?   Unde are sarma asta pasta ? Nu am vazut , de asta intreb ?   Daca e cum zice, ca e tubulara, deci pasta in interior ca la fludor, ma gandesc ca diametrul ei e mai mare la aceiasi densitate de curent, facand analogie cu sarma plina.

Nu stiu daca m-am exprimat corect, dar sunt convins ca m-ati inteles unde am nelamuriri. Ca daca folosesc sarma fara gaz de 1 sau 1.2, sa stiu daca mere rola in V de 1 sau 1.2, ori trebuie una mai adanca ?  😧

Link spre comentariu

Eu folosesc la 0,8mm si 0,9mm V de 0,8mm.

Este ca fludorul, pasta in interior.

O folosesc mai ales afara si la ferotenii ruginite pe care nu le mai curat atita.

Este util sa scoateti duza de gaz de pe pistolet si sa folositi capison de bachelita peste duza de sirma, daca nu aveti, dati cu banda teflon.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

https://www.depozitudescule.ro/n-a-sarma-sudura-mig-mag/sarma-sudura-tubulara-diametru-1-2-mm-rola-15kg-jasic-10081958.html

Nu pricep ce vrea sa spuna "poetul"...🤨  Sirma tubulara cu miez rutilic utilizata CU GAZ de protectie CO2 ?!?!?🙄

Deci nu vorbim de doua grupe mari si late de materiale de adaos. Sirma plina cu gaz de protectie si sarma flux cu autoprotectie ?  Parca imi aduc aminte de un post al colegului @Ion_Bumbu, care pomenea de sarma asta cu miez si gaz. Atunci am trecut cu vederea. Acum se nasc intrebari. De ce grupa asta "amestecata" ?😲 Deci grupa asta de sarma tubulara plus gaz, nu merge folosita simplu fara gaz ?

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări