Ion_Bumbu Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 Cel alimentar provine din fermentatie. Link spre comentariu
Elservius Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 (editat) Domnule @Ion_Bumbu, eu știu că era și la noi în țară, cred că în județul Hunedoara, un zăcământ important de CO2. P.S. Da, într-adevăr în Hunedoara, la Ocolișul Mare este respectivul zăcământ de CO2 și se pare că are cea mai mare puritate din Europa, 99%. CO2 obținut prin fermentație are în general dezavantajul că păstrează într-o anumită măsură mirosul de borhot. Editat Martie 17 de Elservius Completare Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 Da, insa in bere si extinctoare din punct de vedere a sigurantei persoanelor se foloseste CO2 obtinut din fermentatie. Se merge pe ideea ala 1% oare ce-o mai fi?? Link spre comentariu
Elservius Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 Vă spun sincer că, cel puțin acum, nu știu. Link spre comentariu
gabyh Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 @Ion_Bumbu care e pozitita/inclinarea in care se pot folosi aceste butelii cu gaze? ca presupun ca nu toate au aceleasi cerinte... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 CO2 in picioare daca este butelie dedicata, extinctor pus in cap, robinetul in jos din cauza tubului de deversare a zapadei carbonice. Restul sint gaze sub presiune si pot fi oricum. Acetilena nu stiu. Link spre comentariu
SangueSeti Postat Martie 25 Partajează Postat Martie 25 Stie cineva dintr-e dvs., unde pot gasi un adaptor de bobina de la 15 Kg, pentru care este echipat aparatul, la una mai ingusta de 5 Kg ? https://www.youtube.com/watch?v=EfyDWHukWLU La minutul 5 si 35 de secunde... Practic este un simplu tub de plastic care face transferul catre bobina mai ingusta de 5 Kg, astfel incat sa ramana solidara cu piesa de sprijin. Piesa pe care sta bobina are pe axul de prindere, un mecanism cu frictiune reglabila. Fara adaptorul asta, bobina de 5 Kg joaca librer stanga-dreapta si nu opune nici o rezistenta, existand riscul ca sarma sa se desire necontrolat. Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 25 Partajează Postat Martie 25 Ai aici un model, dar mult tutun de asteptare. Link spre comentariu
SangueSeti Postat Martie 25 Partajează Postat Martie 25 (editat) Adaptorul trebuie folosit fara demontarea sistemului vechi. Doar se baga inainte de bobina de 5 kile. E mult mai simplu sa-l "execut" decat sa astept dupa aliexpres. Domnul Bumbu, care s-a lovit de problema asta, prin amabilitatea dumnealui, mi-a oferit deja solutia, simpla si fara batai de cap. O bucsa-distantier de plastic, care fixeaza bobina prin strangere. Dar pentru cine se mai loveste de problema, asa arata un astfel de adaptor, daca respectivul are rabdare sa-l reproduca: https://paton.ua/en/accessories-to-devices/spool-holders/adapter-for-5-kg-spool/ Am lasat mesaj, (doar asa, sa vad cu cat s-ar vinde la noi) la domnii de la weldmaster. Ei au in oferta si produse de la PATON. Sa vedem daca vor raspunde... Editat Martie 25 de SangueSeti Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 25 Partajează Postat Martie 25 Vad ca are si o ”ureche” de fixare, are un fel de rol de control al frictiunii? Link spre comentariu
SangueSeti Postat Martie 25 Partajează Postat Martie 25 (editat) Nu. Controlul frictiunii se face coaxial in interiorul arborelui de 51mm diametru, care sustine bobina de 15 kg sau cea de care se face vorbire, de 5 kg. Ambele, au diametru gaurii de fixare de 51+ mm. Ca bobina sa nu se roteasca liber, ci solidar cu arborele in cauza, mai are o gaurica pe un cerc care circumscrie gaura de 51+mm, pe care intra acel bumb. Adaptorul respectiv, cel din link-ul meu, "transfera" acel bumb, pentru bobina mai ingusta de 5 kg. Editat Martie 25 de SangueSeti Link spre comentariu
Ved Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Salutari, Pentru 1000 de lei ce aparat de sudura ati recomanda ? Va fi folosi prin gospodarie ocazional, la bolta, la garduri etc. Utilizatorul voi fi eu ( incepator ) si tatal meu ( Calificat/Profesionist ) Am citit foarte mult discutii si aici si prin alte formuri dar tot nu am ajuns la o concluzie, mai ales ca multe recomandari nu se mai gasesc pe piata. Link spre comentariu
Jhn Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Acum 49 minute, Ved a spus: Salutari, Pentru 1000 de lei ce aparat de sudura ati recomanda ? Scuze de offtopic ! , însă daca doriți va ofer eu la banii ăștia un Lincoln V145-S (doar invertorul, fără cabluri ) si fără nici un fel de intervenție, reparații etc... Las la aprecierea colegilor de forum sa-si dea cu părerea, daca merita sau nu achiziția. Link spre comentariu
Elservius Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 (editat) Vă salut, d-nule @Ved. Eu unul am două cerințe absolut fundamentale și primordiale pentru un aparat de sudură cu electrozi înveliți. Să arate corect curentul de sudură (deci să nu mintă) și să sudeze cât mai bine cu electrozi bazici. P.S. Cred că oferta d-lui @Jhn este (absolut) imbatabilă. Bineînțeles, părerea mea. Editat Aprilie 1 de Elservius Completare Link spre comentariu
Ved Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 1 hour ago, Jhn said: Scuze de offtopic ! , însă daca doriți va ofer eu la banii ăștia un Lincoln V145-S (doar invertorul, fără cabluri ) si fără nici un fel de intervenție, reparații etc... Las la aprecierea colegilor de forum sa-si dea cu părerea, daca merita sau nu achiziția. V-am trimis un PM! 1 hour ago, Elservius said: Vă salut, d-nule @Ved. Eu unul am două cerințe absolut fundamentale și primordiale pentru un aparat de sudură cu electrozi înveliți. Să arate corect curentul de sudură (deci să nu mintă) și să sudeze cât mai bine cu electrozi bazici. P.S. Cred că oferta d-lui @Jhn este (absolut) imbatabilă. Bineînțeles, părerea mea. Va multumesc pentru informatii, credeti ca in pragul de 1000 de lei exista un aparat de sudura care sa indeplineasca acele cerinte ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum