PavelR Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Asa am patit si eu cu unul care in cartea tehnica scria ca are 4kg si in realitate avea 2.8kg cu tot cu cablu , dar macar al dvs arata bine in interior , al meu peste tot pe internet , inclusiv in cartea tehnica online aparea ca are Ciclu de funcționare 80% si in cartea tehnica tiparita in cutie scria 30% ... Cand l-am luat nu gasisem informatii si pareri despre el , acum nu l-as mai lua din principiu , ca nu imi place cand sunt mintit pe fata . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Joi intra la Lidl un baros de 2kg...daca mere prost se poate regla! La mod serios am citeva scule de la ei si sint OK pentru pretul cerut. Aveau un MIG/MMA/WIG la 1000lei si chiar arata OK. Nu l-am mai vazut ca-l luam pentru baiat, clar trebe unu entru gospodarie si momentan i-am cedat chinezu galben insa un multiproces este net mai versatil. Link spre comentariu
asterix196803 Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 (editat) De multe ori diverse modele de aparate de sudura (petarde din gama ieftina )au fost prezentate pe acest forum de unii din colegi ....dar unele au disparut ....si mai ales cele asa zise facute in ukraina sau rusesti cu tor felul de nume pompoase... Acum se merge pe varianta numelor stil nemtesc Aceiasi placa se regaseste sub diverse nume dar toate sunt fabricate de fratii din rasarit cei cu ochi oblici dupa comanda importatorului castrate la singe de multe componente chiar daca unele aparate sunt clonate dupa modele de firme cu renume...gen Telwin...Essab si multe altele O imagine cu interiorul aparatului de sudura ADS ZX7-130 (comercializat la noi cu ceva timp in urma ) are placa destul de apropiate de Steinhaus IW 140 Editat August 22, 2023 de asterix196803 Link spre comentariu
Elservius Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Domnule Doru, eu cred că dacă nu s-a umblat la calitatea componentelor electronice, invertorul Steinhaus va avea o anduranță suficient de mare; eu unul aș încerca să îl protejez cât mai mult de praf și mai ales de particule fine metalice. Eu cred că Steinhaus-ul are toate șansele să aibă o viață chiar mai lungă decât aparatul din Lidl. Deasemenea cred că pentru d-voastră ca electronist cu multă experiență, ar fi ușor să realizați pentru ambele un reglaj de turație în 2 sau 3 trepte -comandate în funcție de temperatura radiatoarelor- la ventilatorul de răcire. D-nule @asterix196803, din câte știu eu, invertoarele Paton de exemplu, chiar erau manufacturate în ukraina; și mai erau parcă niște invertoare al căror nume nu mi-l mai amintesc acum care se pare că erau produse în Rusia Link spre comentariu
BRANCA Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Nu mai dați cu ăia din UA,poate asamblau şi ei câteva plâci chinezeşti la ei!Şi la ruşi erau f f puține invertoare proiectate de ei,dar bănui că aveau aport chinezesc. ADS era cel mai ieftin invertor la un moment dat... Link spre comentariu
BRANCA Postat August 23, 2023 Partajează Postat August 23, 2023 doru3160.Exact de aceea n-aş fi optat pentru SH,adică toate invertoarele sunt obosite.Uzura mare e la sursa auxiliară şi partea de forță.Dacă ajungi să schimbi piese la forță,cu originale,s-ar putea să te ducă mai mult decât o chinezăraie nouă de nivel mediu! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat August 23, 2023 Partajează Postat August 23, 2023 Acum 16 ore, BRANCA a spus: ...Uzura mare e la sursa auxiliară.... Cum adică se uzează sursa auxiliara??? De unde vine uzura mai pronunțată fata de alte părți ale aparatului??? Link spre comentariu
PavelR Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Acum 2 ore, doru3160 a spus: nu sunt conice Ăsta mi se pare cel mai important aspect, nu înţeleg de ce atât de multe cutii de scule sunt conice si mai au si linii de rigidizare in partea de jos, ca să irosească un sfert din spaţiu . Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 PavelIR.Posibil ca cele "conice" să iasă mai uşor din matrița unde se injectează plasticul. cipryan123.Din puținele intervenţii şi ce am văzut mai demult dezbătut pe un forum străin sursele auxiliare aveau o rată mai mare de defectare decât restul invertoarelor.Nu sunt sigur dacă se datorează proiectării sau calităţii pieselor. Probabil ai mult mai multă experiență decât mulți dintre noi la reparat şi la tine "uzura" stă altfel... Link spre comentariu
iulianm Postat Octombrie 8, 2023 Partajează Postat Octombrie 8, 2023 Buna seara! Vreau sa-mi iau un aparat de sudura multiproces stahlwerk ctm 250 st 200 si doresc sa stiu daca cineva dintre dvs il are si daca poate sa-mi spuna plus-uri si minus-uri. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Elservius Postat Octombrie 12, 2023 Partajează Postat Octombrie 12, 2023 D-nule @iulianm, probabil că respectivul aparat de sudură nu îl are cineva de aici, dacă nu ați primit nici un răspuns până acum; dar pot să vă dau eu câteva informații, din nefericire un pic pe lângă subiect. Am un mig mag Stahlwerk 155st care funcționează destul de bine, mai ales dacă tensiunea de alimentare este corectă, el neavând PFC. Ca să zic așa, este un invertor chinezesc cinstit/corect. Dar aparatele Stahlwerk nu au altă legătura cu Germania, decât că sunt vândute sub respectivul brand de către respectiva firmă; nu sunt "designate" în Germania și probabil că nici nu le este controlată calitatea la fiecare în parte de către respectiva firmă. Calitatea construcției este aceeași ca la orice alt invertor chinezesc de felul ăsta din categoria de preț ieftin/mediu. Ce am apreciat totuși eu la cei de la Stahlwerk a fost faptul că nu au mai pus în pachet binecunoscuta mască de sudură de batjocură, iar ciocanul de bătut zgura și peria de sârmă au fost de calitate bună, deasemenea cablurile de sudură au fost din cupru, nu din aluminiu cuprat. Adică, după părerea mea, cei de la Stahlwerk au totuși o minimă considerație pentru clienți prin comparație cu multe alte "firme" de felul ăsta. Dar totuși, produsele de la ei mi se par un pic cam scumpe pentru calitatea reală pe care o au. Probabil că ăsta este prețul plătit de cumpărători pentru a beneficia de un minim respect din partea acestei firme. De exemplu m-aș fi așteptat ca invertorul dorit de d-voastră să aibă și PFC la prețul pe care îl are. Și acum să vă spun și de către cine sunt fabricate în China. Firma se numește Zhejiang LaoShiDun Technology Co. Ltd. din Wugen Town, Wenling City. Ei își vând produsele sub denumirea LASTON, iar siteul lor este lastonweld.com. Vă doresc mult succes în alegerea și achiziția pe care o veți face. Deasemenea vă rog să ne împărtășiți impresiile despre aparatul pe care îl veți lua. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 (editat) Ce parere aveti despre invertorul Proweld Mig250E? dar despre celalalt? Kraft&Dele KD1874 sau KD811 vreau doar unul cu MIG fara MMA si care sa poata fi folosit si cu gaz si fara cu sarma de la 0.6mm Si dintre tot ce are numai mig era la un pret ok Observ ca momentan lipseste de la producator/importatorul Proenerg dar sper ca pana in vara sa revina pe stocuri Editat Ianuarie 14 de gabyh Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Luati aparat cu pistolet detasabil. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Exista un impediment in a folosi un pistolet care e conectat direct cu cadrul? posibil probleme la folosire indelungaya fata de cele detasabile? nu sunt dispus sa arunc niste bani pe un MIG de peste 20 mil sau pe unu MIG MMA...avamd in vedere ca am mai multe invertoare MMA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum