merck Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 (editat) Acum 22 minute, doru3160 a spus: si cand ma uitam in buletin, ziceam ca trebuie sa fac ceva in sensul asta... Si am facut... Ce ai facut? Ai aruncat buletinu'? Ok, acum lasand gluma la o parte, o intrebare: bagi maine pe la pranz (cand este mai "racoare" ) o proba? Ca vad ca astazi l-ai testat dupa ora 16. Sunt curios cum se comporta la pranz cand ii mai greu voinicului. Editat August 21, 2023 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 Acum 1 oră, mac01 a spus: Pentru asta Felicitari...ai facut treaba buna, chiar foarte buna! Multumesc. Ar fi bine de precizat ca alegerea a fost mult influentata si de pozele postate de colegul @modoran Aveam si varianta asta in favorite, dar lamurit am fost dupa comentariile pozei cu interiorul. O sa-i refac scala potentiometrului, dupa modelul celui cu afisaj. Macar cateva repere numerice, te ajuta sa te ghidezi, pt ca odata stabilite pozitiile pt diversi electrozi, sunt mai usor de reprodus, nu e nevoie de valori precise, ca la metrologie, ci doar niste repere usor de tinut minte. Acum 45 minute, merck a spus: Sunt curios cum se comporta la pranz cand ii mai greu voinicului. Neconcludent. Acum a fost o testare generala, sa nu ma trezesc ca au defecte de fabricatie. Am ars cateva paie. Testarea de care zici o voi face cand voi avea ceva de lucrat. In conditii reale. Acum sa stau sa ard electrozii aiurea si curentul pe langa, chiar nu imi e pe placul meu. Si apoi, nu tot anul sunt 40 grade la pranz... Oricum, chiar daca intra in limitare din cauza caldurii, sunt sigur cu asa ventilatoare ca nu sta mult oprit. Sa vezi un traf din ala din comert cu bobinaj din aluminiu cum face. Sudezi bine cativa electrozi si intra in protectie. Din cauza inertiei termice mari si a masei mari a bobinajului, se raceste greu, si odata intrat in vrie, sudezi 2 min si stai 20. Aia da distractie. Macar cu ale mele, nu aveam astfel de probleme, chiar daca erau mai grele ca cele din comert. Link spre comentariu
asterix196803 Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 (editat) Daca se poate o poza cu pcb invertorului spate unde sunt lipiturile....si nr de diode pe secundar (dupa imaginile postate ar fi 5-6 buc.. ) (pentru completarea colectiei mele cu imagini invertoare de sudura...pardon petarde ). De functionat la temperatura prinzului sunt sigur ca va merge......am o chinezarie verde asemanatoare cu acest invertor ...de ceva timp si nu sunt probleme zilele trecute am sudat o poarta la gradina https://www.elforum.info/topic/139318-proweld-mma-160pi/#elControls_1813044_menu Editat August 21, 2023 de asterix196803 Link spre comentariu
modoran Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 Daca nu mă înșel cred că sunt 3 diode duble. Link spre comentariu
Elservius Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 D-nule @asterix196803, am avut și eu un Proweld - în fapt YOULI - MMA 180PI, și am sudat cu el cu bazici de 2,5mm chiar și pe generator, cei drept de 7,5kw nominal. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 (editat) doru3160.Acu' văzui!Felicitări ṣi să țină cât mai mult! La cum arată interiorul zic că e pomană invertorul!Îmi place că are radiatoare generoase şi inductanță pe ieşire. Ce tensiune are în gol?Ce zice placa cu timpii de odihnă? Editat August 21, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
doru3160 Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Multumesc de urare. Si eu sper sa țină. Singura temere e cea legata de tensiunea de alimentare. Am avut locuri unde cand amorsam electrodul, pe traf vorbind, se cam cunostea cum scadea tensiunea la priza. Ramane de vazut. Rezerva de putere exista, nu se poate folosi la maxim, deci cresterea amperajului, poate compenseaza căderea de tensiune. Nu am masurat inca tensiunea in gol. Unde testez sudura, nu am nici o pocnitoare de aparat de măsură. Voi face si gestul ăsta. Link spre comentariu
stupidman Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Acum 16 ore, mac01 a spus: Era altceva hilmann-ul ala...sigur se apropia de Bester. Plus ca puteai suda si cu gaz. Dar a fost alegerea ta! Bafta! se pare ca asta este placa din Hilmann mig-200; ce parere aveti despre ea ?? Link spre comentariu
BRANCA Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Despre ăsta e vorba? https://www.emag.ro/aparat-de-sudura-mig-mma-200-amp-hilmann-hl9001/pd/DFN643MBM/ Old school pcb cu componente THT,mai rar azi... Aş fi pus încă un ventilator între traf şi radiatoare.Oricum arată f bine,nu ştiu cum sudează. Link spre comentariu
mac01 Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 (editat) Acum 2 ore, stupidman a spus: se pare ca asta este placa din Hilmann mig-200; ce parere aveti despre ea ?? Asta-i doar partea de putere...nu este si partea de comanda. Banuiesc ca partea de comanda (placa pwm) se afla pe panoul de control. Si da....ca parte de putere este ok....complet altceva. Editat August 22, 2023 de mac01 Link spre comentariu
stupidman Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Acum 2 ore, mac01 a spus: Asta-i doar partea de putere...nu este si partea de comanda. Banuiesc ca partea de comanda (placa pwm) se afla pe panoul de control. Si da....ca parte de putere este ok....complet altceva. au la vanzare mai multe parti componente din acest invertor Link spre comentariu
BRANCA Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 stupidman.Cine vinde piesele de schimb,mira's-ar?De regulă nu le găseşti decât la chinezi... Link spre comentariu
cristi7521 Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Probabil cel care le importa https://www.okazii.ro/aparate-de-sudura/hilmann/ Link spre comentariu
PavelR Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Aparatele de la lidl respecta niste standarde si norme totusi, spre deosebire de chinezariile importate de micul fermier care mint cu nerusinare , se si incurca in minciuni ... Link spre comentariu
Elservius Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Cu mai mulți ani în urmă la Lidl au avut un invertor MMA de 80A care putea suda cu bazici de 2,5mm, după cum se putea vedea în urma testelor făcute de mai mulți depanatori de invertoare de sudură pricepuți și care au canale pe YouTube. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum