Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Am sudat ceva, dar n-am observat treaba asta. Nici n-am stat sa studiez prea amanuntit.

Si aparatul nu afiseaza decat tensiunea, nu se poate selecta altceva.

Cert este ca, daca maresc viteza sarmei si nu maresc si tensiunea, sarma ajunge sa "impunga" locul de sudura.

Deci nu se topeste suficient de rapid.

Acum 30 minute, merck a spus:

Scrie un model din asta (cu AI incorporat) sa ma culc mai destept dupa ce il studiez! 

P.S. Cum nu cumpar, pretul poate fi oricat de mare ca nu voi avea cosmaruri! :rade:

Cu AI sau fara, daca vrei sa te legi de expresia "toti parametrii" poti sa te legi, da....  :)

Editat de draku
Link spre comentariu

Dacă viteza de avans a sârmei este afișată în m/min și nu procentual, cu atât mai bine; important este că e afișată, după cum este logic și normal. Atât numai că d-voastră spuneați mai sus că pe mig/mag nu se afișează decât tensiunea, ceea ce ar fi fost greu de crezut și anormal.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Elservius a spus:

Dacă viteza de avans a sârmei este afișată în m/min și nu procentual, cu atât mai bine; important este că e afișată, după cum este logic și normal. Atât numai că d-voastră spuneați mai sus că pe mig/mag nu se afișează decât tensiunea, ceea ce ar fi fost greu de crezut și anormal.

Scrisesem in ideea discutiei despre diverse tipuri de afisaje.

Evident ca are afisaj de viteza si tensiune.

Link spre comentariu
Acum 49 minute, doru3160 a spus:

Adevarul e ca suna ca dracu'...d-l draku :rade:

In alta ordine de idei,cred ar fi o idee buna sa cumpar acum un MMA si pe parcurs sa caut un MIG MAG ok.

Ma gandesc la mai multe aspecte. Unul ar fi greutatea comparabila cu traful meu ala mic. Daca Hilmann ul are 15 kg, si mai bag pe el o rola de 5kg, am ajuns iar la 20 kg de care ma plangeam ca are traful, dar sigur va fi mai voluminos...Alt aspect, verificat in timp, este ca (,)cu cat mai multe functii are un aparat, cu atat mai slabe caracteristici va avea fiecare functie in parte. Acum dupa cursul intensiv luat de la voi, parca incep sa vad cam ce pretentii ar trebui sa am de la o scula din asta.

O sa incerc un MMA  care sa tina 100%  cca 100A, care nu sare de 3...4 kg si pe urma,  voi lua si un MIG cum a aparut la lidl de cca 500 lei, dar nu neaparat acel model si cred ca sculele separate vor fi mai versatile, si cred ca ma pot incadra in aceeasi bani, sau pe acolo.

Nu renunt inca la ideea cu Hilmann, pana nu vorbesc cu careva din Bistrita, de la Select Auto, dar ma roade gandul...

Vezi ca la Lidl aparuse cu cativa ani in urma un mig-mag cu transformator.

Nu cred sa mai apara cu transformator, insa ca idee...

Am avut, nu recomand sub nicio forma.

Cel mai nou aparut la Lidl era invertor, dar parca doar cu sarma flux.

E mai bine sa fie separate.

Le poti cumpara in timp, cand se iveste ocazia, cu ce caracteristici vrei...

Plus ca daca se intampla vreun defect, nu ramai in.... sudura goala, cum se intampla in cazul unuia multiproces.....

Link spre comentariu

doru3160.Dacă iei un inverter mma cu 100% la 100A să ne dai ṣi nouă primele impresii.

Eu cam am o reținere când văd invertoare la 3 kg...Mi se pare că aduc a Almaz de 250-300 lei.Zic asta findcă un aparat robust,care are si bobina pe iesire şi radiatoare serioase,ar trebui să sară de 4-5 kg.

Link spre comentariu

Asa o fi, dar o să mă ghidez dupa nr de cumpărători si părerile exprimate. Nu imi pasă daca ii zice almaz sau altcumva, nici nu vreau sa rupa norii. Daca duce electrod de 2,5 fără restricții, ăla e al meu. Poate sa aiba si 1kg. Pana la urma si frumoasă, si deșteaptă, si devreme acasă nu prea merge. Daca iti faci treaba, e ok. Altfel, exista posibilitatea de retur. In cateva ore, daca il pui la treaba, te lămurești. 

Cel mai important lucru este ca acum se conturează o idee despre ce am nevoie si ce vreau. Am aflat multe amanunte care ma vor ajuta in alegere. De ex nu stiam ca e de preferat aparatul cu rola de 5kg celui cu rola mică. Nu stiam ca e bine sa aiba acel reglaj pt inductanta, si altele marunte, care fac diferența. 

Link spre comentariu

O solutie destul de simpla dar interesanta....:rade:

https://www.youtube.com/watch?v=YCuq0NXZNps

Invertor sudura  si  componete separate mig-mag....pistolet....motor avans sirma

https://ro.airtools24.com/products/pistolet-mig-mag-technic-sga-mk14-2-5m-lungime?_pos=113&_sid=bae8bfa1b&_ss=r

https://ro.airtools24.com/products/sg14512v

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

D-nilor, mă simt dator să fac 2 "ajustări" la ceea ce am scris până acum. Prima dintre ele: viteza de avans a sârmei la mig/mag nu este afișată în m/s cum greșit am scris mai sus dintr-o anumită inerție și obișnuință a mea, ci în m/min. A doua: nu trebuia să fiu atât de categoric când am scris că Hilmann-ul respectiv nu ar avea reglaj de Arc Force, căci nu se știe niciodată ce surprize pot apărea pe parcurs. D-nule @doru3160, aș vrea să te rog dacă mai iei legătura cu cei de la Select Auto să îi rogi să facă și să vă trimită o poză de calitate cu panoul de control al respectivului Hilmann, una cu eticheta de pe aparat cu datele tehnice și dacă pot și vor să vă trimită și manualul de utilizare pentru aparat; în felul ăsta am putea să ne lămurim mult mai bine cum stau lucrurile cu el. Mulțumesc și numai bine!

Link spre comentariu

doru3160."1 kg"??Millerul STI 160 are 5,2 kg şi sudează 100% cu 3.25...

Un lucru e clar la invertere,chiar şi cele mai slabe,sudează din prima.Problemele sunt cu timpii de "odihnă" aparat,tensiunea scăzută rețea,funcțiile ajutătoare gen hot start,etc,şi durata de viață a aparatului.

Deci şi cu un Almaz sau alt inverter superieftin poți suda cu 2.5!

Link spre comentariu

Binenteles ca limbricii nu m-au lasat in pace și am luat de proba un invertor MIG de la lidl. Asa cum ma așteptam, se descurcă binisor, cam stropește, dar in final am reusit cordon pe o tabla super ruginita, pt ca am zis ca pe una curata, obligat trebuie sa meargă. Avand in vedere si lipsa de experiență, e prima data cand sudez cu sârmă, cred ca pt nevoi casnice se descurca bine. Problema e cu bobinele, nu cred ca le inghite pe cele mai mari de 1kg. Cele originale, au 0,45kg si nu stiu daca vrea si altceva, de ex telwin, sau cum s-or chema celelalte marci de sarma cu flux. Ale lui sunt parkside, binenteles, si costa 30 lei o bobina de jumate de kil. Cordonul pistolului are 2,5m, ceea ce cred eu e o bila alba, ca nu trebuie sa stai calare pe invertor cand sudezi, nu face mofturi la avans sarma daca traseul nu e drept. E cam zgomotos ventilatorul. In spatiu inchis te cam rupe la urechi in cateva ore, dar probabil e ca la service auto... așa face toate. Ce sa zic, la banii astia, cred ca in regim de amator, se descurcă. Mai am timp să mă hotărăsc daca il duc inapoi sau il păstrez. Probele le-am facut cu sârmă de 0,9mm. Are duze pt 0,6, 0,8, 0,9 si 1mm. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Deci şi cu un Almaz sau alt inverter superieftin poți suda cu 2.5!

Asta era si ideea. Am sudat cu un traf rudimentar, si m-am descurcat. Doar nu fac suduri de etanșare sau la cazane sub presiune. Singura conditie, asa cum spunea un coleg, sa nu se răcească mai mult timp decât sudează. 

Link spre comentariu

D-nule @doru3160felicitări pentru achiziție, să vă fie de folos și să vă bucurați mult timp de el. Vă rog frumos când aveți timp să puneți niște poze cu el, date despre el, model, preț, etc. Ar trebui să meargă cu orice bobină de sârmă până la 1kg. Sârma de la Lidl merge bine, dar cam stropește. Neapărat să vă luați un set protecții de ebonită pentru capul pistoletului de sudură, un set de duze pentru sârmă, pastă antistropi și spray-uri antistropi.    P.S.  În privința achiziționării unui invertor MMA eu unul v-aș recomanda cât se poate de serios să faceți un efort financiar mai consistent și să luați un invertor cum ar fi CITOARC 1450 Force PFC sau echivalent. Oricum, indiferent de ce veți cumpăra, în timp veți înțelege foarte bine de ce v-am făcut această recomandare.

Editat de Elservius
Completare
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări