Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

In categoria MIG mai fi aparatele "sinergice" care regleaza automat toti parametrii de sudura in functie de modificarea unuia dintre ei.

Poate sunt chiar mai usor de folosit de catre un incepator, dar cred ca depasesc bugetul alocat.

Link spre comentariu

La cele digitale si cu display...la multe analogice mai simple viteza sarmei si a amperajului se modifica manual din potentiometre. Este un tabel pe capacul aparatului, acolo unde se pune sarma.... cu viteza sarmei si amperajul. Se regleaza dupa tabel.

Iar cele indicate de tine, cred ca asa sunt...nu au microprocesor. La banii aia n-au cum sa aiba si procesor..reglajul vitezei si amperajului se face manual, dupa tabel. O poza mai clara cu butoanele de reglaj ar fi de ajutor. Asa ne putem da seama daca viteza sarmei este modificata automat cu cea a amperajului. La hilmann sus se vede un buton mic cu reglajul vitezei sarmei....poza  gasita pe net este destul de neclara.

Editat de mac01
Link spre comentariu

D-nule @mac01, butonul cel mic de sus de la Hilmann nu este pentru reglajul vitezei de avans a sârmei; el se folosește atunci când se introduce sârma de pe rolă în mecanismul de avans și mai departe în tubul prin care ajunge la duza pistoletului de sudură. Apăsândul, sârma va circula cu viteza maximă a aparatului și nu cu cea determinată de reglajul existent din acel moment al curentului de sudură. Cele scrise de mine anterior sunt reale și corecte.

Link spre comentariu

Nu va contrazic...n-am o imagine clara asupra aparatului...si deci nu ma pot pronunta sigur. Din fotografie pare un potentiometru nu un push-buton. La fel cum si unul din butoanele mari rotative poate foarte bine sa fie reglajul fin al voltilor....si nu arc force. O poza clara a aparatului rezolva toate problemele, numai ca cea de pe site de la emag e blurata.

Cert este ca sunt si mig-uri la care comenzile amperaj-viteza nu sunt corelate. In general cele ieftine.

Editat de mac01
Link spre comentariu

D-nule @mac01, Hilmann-ul respectiv nu are nici un reglaj de Arc Force; aparatele de felul ăsta sunt în primul rând mig/mag și în secundar (nu de transformator) mma. Iar acel buton este un buton acționat prin apăsare (sau push așa cum se spune în limbajul democratic contemporan), care face ceea ce am spus eu. Și vă mai spun că nu este nicidecum cert că sunt invertoare mig/mag monofazice la care să se poată regla independent curentul de sudură și viteza de avans a sârmei. Nu neg că este posibil să existe și astfel de mig/mag-uri dar ele ar trebui să fie cu adevărat Profesionale sau mai degrabă INDUSTRIALE. Spuneați că ați reparat sursa auxiliară la un Bester 190 și eram convins că cunoașteți cum stau lucrurile cu mig/mag- urile; sau cel puțin mai bine decât mine.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Elservius a spus:

. Și vă mai spun că nu este nicidecum cert că sunt invertoare mig/mag monofazice la care să se poată regla independent curentul de sudură și viteza de avans a sârmei.

Eu v-am spus ca sunt...ca nu ma credeti este cu totul alta poveste.

Link spre comentariu

D-nule @mac01, să știți că sunteți unul din oamenii de pe forum pentru care am cu adevărat respect. Dar ca să pot să vă cred va trebui să îmi dați cel puțin un exemplu concret.  Poate ar trebui să-i întrebăm și pe alții (cum ar fi d-nul Ion Bumbu, sau d-nul cipriyan)  dacă au întâlnit astfel de mig/mag-uri.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, draku a spus:

In categoria MIG mai fi aparatele "sinergice" care regleaza automat toti parametrii de sudura in functie de modificarea unuia dintre ei.

Poate sunt chiar mai usor de folosit de catre un incepator, dar cred ca depasesc bugetul alocat.

Scrie un model din asta (cu AI incorporat) sa ma culc mai destept dupa ce il studiez! 

P.S. Cum nu cumpar, pretul poate fi oricat de mare ca nu voi avea cosmaruri! :rade:

Editat de merck
Link spre comentariu

D-nule @draku, d-ta ai sudat deja destul cu mig/mag-ul respectiv și nu se poate să nu fi observat foarte clar până acum că concomitent cu mărirea vitezei de avans a sârmei se mărește și curentul de sudură; deasemenea micșorarea curentului de sudură concomitent cu micșorarea vitezei de avans a sârmei. După cum am mai spus unele aparate afișează viteza de avans a sârmei, altele curentul de sudură, iar altele pot afișa ori curentul ori viteza, după cum îi convine sudorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări