doru3160 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Acum 21 minute, Elservius a spus: D-nule @doru3160 Un aparat cu adevărat bun și mai ieftin nu poate fi decât unul second-hand, dar ar trebui să fie unul cu un "istoric" cunoscut de la o persoană cunoscută și de încredere. Încă o dată mult noroc și succes la achiziție! Cred, dar din pacate sunt prea multe variabile... istoric cunoscut, persoană de încredere. Condiții greu de indeplinit. Ca să nu mai vorbim de garanție. De asta ma focusez pe emag, pt ca de bine de rau, au o politica decentă de retur si garanție. Nu merg pe ideea ca voi returna produsul, dar la nevoie, o pot face. Un sh e puțină loterie, si cum nu mă consider un tip norocos, o să stau cuminte in sensul asta, mai cu seamă că e un teren necunoscut mie. Nu pot indeplini cele doua condiții, cu istoricul si încrederea. Acum 19 minute, mac01 a spus: @doru3160 E altceva Hilmann-ul asta. ..arata cam ca Bester-ul. E analogic...nu are comenzi digitale, mecanism din metal,...deci mult mai fiabil. Comutarea mma-mig se face dintr-un intrerupator clasic. Are si putere mai mare, aspect mai serios...dar vezi ca are 15kg. Si greutatea spune ceva....radiatoare mai mari, trafuri mai mari, s.a.m.d... Mult mai bun asta De celalalt, de Intensiv 165 ce parere ai? Ala are si cativa cumparatori. Finala intre astea doua va fi, daca nu apare altceva. Hilmann si Intensiv 165. Am ridicat stacheta la pret de la 800 la 1100. Celelalte le-am sters din favorite. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 (editat) Acum 2 ore, validae a spus: Pentru suduri ocazionale nu trebuie să iei scule profesionale, dar stai puțin să apară nenea Bumbu și-ți recomandă ceva scump de la prietenul lui cu magazinul de invertoare.... I-am recomandat deja ceva foarte bun de aici de la colegul @Jhn... De la amicul meu ii pot recomanda pistoletul AT155 care din pacate este spre 500 lei. Si da, cind esti experimentat sudezi si cu bateria de la masina si sirma goala, cind esti la inceput cu cit mai bun aparatul cu atit mai bine. Daca tot s-a adus aminte il pun totusi: https://www.suduratm.ro/catalog/aparate-de-sudura-2?s=price_asc De acolo am avut Citoarc 1450, superb merge insa e doar MMA. MIG deja e departe ca pret, ma ingrozesc cind ma uit la Speedtec 200C la ora asta... Everlast 200 deja e alta mincare de peste, zbirniie celulozici. Editat August 16, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
mac01 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 (editat) @doru3160 In prima postare ai pus trei link-uri...dar in niciunul nu este hilmann sau intensiv 165, este doar agropro, intensiv 130 si velt 131. Revezi postarea realizata cu 8 ore in urma de la pag 107. Acum sa revenim la oile noastre....ai pus intrebarea intre Intensiv 165 si Hilmann. Hilmann-ul are in plus doua reglaje...unul dintre ele este inductanta, care crede-ma este foarte importanta, iar a doua cred ca este arc force...la fel de buna. Ramai la Hilmann. Editat August 16, 2023 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Acum 15 minute, Ion_Bumbu a spus: I-am recomandat deja ceva foarte bun de aici de la colegul @Jhn... Multumesc pt intenție, bună fără discuție. Nu vreau sa spun ca strugurii sunt acri, dar plafonul meu era la 1000 lei. Ochisem niste jucarii la 800. Am urcat la 1100, dar e tot ce pot sa fac pt a satisface moftul ăsta. Si nu exagerez când zic că e un moft, pt că nu am scos bani din activitatea asta. Am prestat niște lucrări personale, ca să nu plătesc la terțe persoane, dar din așa ceva, nu pot amortiza 2...3000 lei. Ofertele de la colegul Jhn sunt peste ce imi permit acum. Cel puțin din cele vazute. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Acum 6 ore, mac01 a spus: @doru3160 In prima postare ai pus trei link-uri...dar in niciunul nu este hilmann sau intensiv 165, este doar agropro si vreo doua saracii de velt-uri. Revezi postarea realizata cu 8 ore in urma de la pag 107. Acum sa revenim la oile noastre....ai pus intrebarea intre Intensiv 165 si Hilmann. Ramai la Hilmann. Da, initial nu erau in lista. Au aparut dupa ce mi-ati spart baloanele cu cele 3 inițiale Am mai căutat in urma discuțiilor, cu criterii de cautare aflate in urma postarilor, si le-am gasit, de aia le-am postat aici. Spuneai de un reglaj in plus, pe care scrie, inductanta. Ce rol are, si cum influențează procesul de sudare? Ramane deschisa discuția, și multumesc mult pt pareri și mai ales, informații. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Ajungem la vorba că nu poți împăca nici capra,nici varza?Dacă vrei mobilitate îți trebuie un invertor uşor,dacă vrei cu fir îți trebuie ceva solid,deci greu! În principiu ar fi bune două aparate,cum zicea cineva anterior,dar nu ştiu dacă se justifică cu utilizarea periodică... Nu vreau să ocup topicul aiurea dar la cât s-au scumpit profilele de oțel multe chestii sudate,chiar făcute singur,apar scumpe...Nu mai sunt vremurile de altădată! Link spre comentariu
Elservius Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 D-nule @doru3160, respectiva inductanță este o inductanță simulată electronic și are rolul de a regla comportamentul arcului de sudură, numai la mig/mag, în sensul de a-l face ceva mai agresiv sau mai liniștit; în majoritatea cazurilor probabil că veți lucra cu ea reglată la mijloc. Dacă renunțați la avantajul portabilității oferit de un mig/mag ce acceptă bobină de maxim 1kg, în favoarea calității ceva mai bună a unuia din categoria ieftină a celor care acceptă bobină de 5kg, eu unul dintre Intensiv 165 și Hilmann-ul respectiv aș alege BESTER-ul care v-a fost recomandat ieri; dar totuși, măcar de curiozitate, aș sta de vorbă cu cei de la Select Auto pentru a afla ce spun ei despre aparatele din brandul lor. Numai bine! Link spre comentariu
doru3160 Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Acum 34 minute, Elservius a spus: D-nule @doru3160 eu unul dintre Intensiv 165 și Hilmann-ul respectiv aș alege BESTER-ul care v-a fost recomandat ieri; dar totuși, măcar de curiozitate, aș sta de vorbă cu cei de la Select Auto pentru a afla ce spun ei despre aparatele din brandul lor. Multumesc pt explicații. Despre care Bester vorbim mai precis? S-au vehiculat multe link uri, si nu imi e clar la care se face referire. Am cautat firma select auto, am găsit cateva nr de telefon, si ii voi contacta. Dar cu siguranta vor avea cuvinte doar de bine... Pe emag produsul lor se vinde cu 100 lei mai scump decât direct din firma lor, dar ei nu au facilitatea de a achita in rate. Am card emag, am genius, cumpar frecvent de pe emag, desi in ultimul timp am observat o usoara creștere de prețuri față de alți comercianți. Chiar daca dispun de suma necesară achiziției, prefer plata in rate fără dobândă. Se simte mai puțin și cu banii pot face alte treburi, care nu pot fi rezolvate eșalonat. Link spre comentariu
Elservius Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Este vorba despre Bester 190C Multi, cel pe care l-au recomandat d-nii cipriyan și mac; dar partea proastă este că s-a mai scumpit față de cca. 1400 de lei cât era acum 1 an. La Select Auto încercați să vorbiți cu cei de la vânzări, dar neapărat și cu cineva de la service. Întrebați de când vând modelul respectiv, câte au vândut, cine le-a cumpărat și ce părere au despre ele respectivii, câte s-au întors în service și cu ce probleme,...etc. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 1 oră în urmă, Elservius a spus: dar partea proastă este că s-a mai scumpit față de cca. 1400 de lei cât era acum 1 an. Si nu s-a scumpit cu putin, dar am mai spus, e mult peste bugetul meu. Acum cel mai ieftin ar fi pe la 1800 lei. Cu 1000 lei peste cat mi-am propus inițial, adica dublu. Imi place sa sudez, dar nu chiar in halul asta... Ca să nu mai zic, emag nu il are in lista, si voiam să profit de pe urma facilităților oferite, pt care platesc un comision anual. Ca să mă duc in dedeman să decartez 2000 lei pe așa ceva, ar însemna să am o perspectivă serioasă de amortizare. Ori cel putin pe moment, nu o am. Ar insemna sa amân momentul pt când se va ivi ocazia, si in mod cert, prețul nu va sta pe loc. Deci iese din discuție, chiar daca realizez ca e peste ce vreau eu sa cumpar. Link spre comentariu
merck Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Acum 34 minute, Elservius a spus: Este vorba despre Bester 190C Multi, cel pe care l-au recomandat d-nii cipriyan și mac; dar partea proastă este că s-a mai scumpit față de cca. 1400 de lei cât era acum 1 an. La Select Auto încercați să vorbiți cu cei de la vânzări, dar neapărat și cu cineva de la service. Întrebați de când vând modelul respectiv, câte au vândut, cine le-a cumpărat și ce părere au despre ele respectivii, câte s-au întors în service și cu ce probleme,...etc. Tu daca ai lucra la departamentul de service ai divulga asemenea informatii? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Cam la fel gândesc și eu. Pot întreba , dar așa cum am mai spus, voi primi vorbe numai de bine. Nu cred ca cineva din interiorul firmei, daca va fi dispus să piardă vremea cu mine, îmi va oferi prea multe informații sensibile in ce privește vânzarea pe viitor a produsului. Dar, merită incercat. Nu costă nimic. Link spre comentariu
mac01 Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 (editat) @doru3160 Ai mai jos un videoclip cu trei setari ale inductantei....mai sunt multe videoclipuri cu reglajul acestei inductante. La unele aparate este mai pronuntat acest reglaj, la altele mai putin. Editat August 17, 2023 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Da, chestiuni de finete, multumesc mac01...si recunosc, sunt la alt nivel. Ma simt ca un elev de cl a V-a, bagat intr-o clasa cu elevi de cl a X-a. Probabil voi recupera, dar cu siguranta va mai dura putin, pana voi depasi nivelul MMA. Cu electrod, m-am jucat din tinerete, mi-a placut sa sudez inca din scoala, la orele de practica. Dar nu am dus asta la nivel profi. A ramas la nivel de hoby. Cu alte cuvinte, m-am descurcat fara sa apelez la altii cand am avut nevoie, ba am ajutat si pe altii care au apelat la mine. Dar atat. Redresorul l-am ciocanit cand am fost nevoit la vechea dacie sa fac o toba din inox. Schimbam cate una pe an si ma saturasem, dar eram si curios sa trec la inox... Un sifon care statea zvarlit pe la soacra-mea prin gradina, ca nu mai erau la moda "cisternele" alea la umplut, a fost modificat, si s-a reincarnat. Cred ca era tabla de 2 mm. Am vandut masina dupa 6 ani si toba era intacta... Link spre comentariu
Elservius Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 D-nule @doru3160, vreau să vă mai spun un lucru pe care am văzut că foarte mulți nu îl știu. La mig/mag curentul de sudură și viteza sârmei sunt ca niște frați siamezi, adică sunt indisolubil legate una de alta; în momentul când se modifică curentul de sudură se modifică automat și viteza sârmei și viceversa. Unele invertoare au scala respectivului potențiometru de reglaj marcată în Amperi, altele în m/s, altele și în Amperi și în m/s; iar unele din cele cu afișaj digital pot afișa sau curentul sau viteza sârmei, la alegerea sudorului. Cel de al doilea potențiometru reglează tensiunea arcului de sudură; dacă este mai mare, la același curent de sudură, cordonul iese mai lat, iar dacă este mai mică cordonul iese mai îngust și mai înalt. Iar cel de-al treilea, dacă există, face ceea ce v-am spus eu și d-nul mac mai devreme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum