Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Am fost azi in dedeamn......

Promotia s-a terminat.

Am luat datele la urmatoarele aparate

1. Gama lor, Panzer. (made in China)

1.1. ARC 180L ( cu afisaj, Arc 180 e la fel dar fara display)

La 60 % 180 A, la 80% 155A si la 100% 14o A , pret 775 Roni

1.2. 160 BD ( cel micut, cu afisaj si butonase pentru reglarea curentului.

La 40% 160A, la 80% 115A si la 100% 100 A, pret 676 Roni

2. Gama Stanley ( made in Italia)

2.1. STAR 4000 , simplu, doar potentiometru.

La 6!!!!!% are 160 A, la 60% are 51 A si la 100% are 39A, pret 927 Roni

2.2. Star 3200, simplu doar petentiometru.

La 5 % !!! are 130 A, la 60% are 38 A si la 100% are 29 A, pret 903 Roni

3 Gama Cemont, cel slovac, simplu, doar potentiomeru

La 10 % are 160 A, la 60% are 70 A iar la 100% are 55 A, pret 899 Roni.

Cam atat am adunat ca informatii...

Link spre comentariu

Toate invertoarele merg TIG , mai mult sau mai putin bine ... Dar cu amorsarea arcului prin atingerea electrodului de materialul de sudat , cele care nu sant dedicate , cum e cel " de fata " ... Cele dedicate folosesc amorsarea arcului cu HF , si in genere au comenzi elaborate ... Pre - gaz , post - gaz , diferite aluri ale graficului curent de sudare - timp ( amorsare si stingere cu anumite pante urcatoare - coboratoare ) , functionare " pulsata " , timer , etc .

P .S . - merita si nu merita in proportii egale . Poate precizati cam ce asteptari aveti de la el si la ce si cat doriti sa - l folositi ... ca sa inclinam balanta . Macar cu sfaturi ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator aniel

Atasez si eu o lista cu invertoarele ce ma tenteaza.

Aparat de sudura MMA Dnepr-250 B      nou 400lei olx

Invertor/Aparat de sudura Edon LV-200 IGBT  nou 400lei olx

Aparat de Sudura MMA Proweld 140PI  nou 500 olx

http://olx.ro/oferta/aparat-de-sudura-convertor-ID4NtgY.html#b97ca78feb

Aparat de sudura invertor TELWIN TECNICA 171/S sh 600 fara cabluri

As vrea sa pot suda o toba,racord flexibil,un radiator de aluminiu(daca se poate),inox,sa mearga bine si cu bazici si in rest uz gospodaresc.

Am imprumutat un TELWIN TECNICA 144 si am fost foarte multumit,nu am probat aluminiu.

Editat de aniel
Link spre comentariu

Radiatorul de aluminiu se sudeaza ( ? ) ... greu , cu electrod de aluminiu invelit . Racordul flexibil , de care o fi , greu cu orice ... daca e ce cred eu , TIG si SUDOR ar fi ingredientele corecte . Despre invertoarele de 400 RON , am mai scris . Sant mai ieftine ca o tableta indoielnica ... Probabil vin la " achizitie " cu 200 RON . Aici ma opresc , am si eu limitele mele . Telwin - ul e TELWIN , cu bunele si relele marcii ... am mai scris si despre aceasta marca . E ca vinul , cu cat e mai veche e mai buna ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Teoretic toate sursele de sudura in CC pot suda Tig insa "multe" au acel antistic inclusiv sau mai ales invertoarele, acest antistic face ca in timpul sau imediat dupa amorsare curentul sa cada la minim sau in functie de topologie chiar sa stinga arcul de tot, asta pentru ca tensiunea la borne in timpul sudurii Tig e mai mica decit la sudarea MMA. Nu pot spune ca toate se manifesta astfel insa cele pe care le-am incercat pina acum toate sau maifestat asa, daca au optiunea de Tig, minimal macar, trebuie sa aiba un comutator pe panou pentru cele doua moduri de sudura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări