Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Acum 30 minute, doru3160 a spus:

Spune ceva de 60%,dar nu îmi e clar la ce se referă . Ala are cca 8kg.

Ai o poza acolo cu eticheta spate...60% la putere maxima 160A....si 100% la 124A.

Adica 6 minute lucreaza si 4 se raceste la 160A sau sudezi non-stop cu 124A

Dar vezi ca asta este la 25grade celsius...la 30-40 gr Celsius...toate scad sub jumatate, deoarece racirea este mult mai precara, aerul de afara fiind cald.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Te cred, mai ales daca pui problema dpdv profesionist. Dar vin si intreb, ce naiba fac cei care cumpara si ieftineli din cele vizate si de mine? Am vazut review uri de la cumpărători, si mai erau si mulțumiți printre ei...poate nu erau toti plătiți :rade:

Acum 14 minute, Elservius a spus:

Un MMA care să fie nou și cu adevărat bunicel spre bun este în jur de 2000 de lei, iar un MIG/MAG+ MMA dublu.

Acum 8 minute, mac01 a spus:

Ai o poza acolo cu eticheta spate...60% la putere maxima 160A....si 100% la 124A.

Adica 6 minute lucreaza si 4 se raceste la 160A sau sudezi non-stop cu 124A

Dar vezi ca asta este la 25grade celsius...la 30-40 gr Celsius...toate scad sub jumatate.

La 124A nu e rău non stop. Dar daca ar fi așa si nu mai rău... Cu electrod de 2,5 nici nu trebuie asa amperaj.

Link spre comentariu

Treabă grea nu o sa aibă, nu ma apuc de confectii metalice. Daca ii cer 80...90A cu electrod de 2,5mm, cred ca nu va naduși prea repede. Daca as ști ca il pot amortiza, as fi dispus sa cheltui 2...3 mii de lei. Dar când știu cât il folosesc, parcă nu prea imi vine sa ingrop atâția bani. 

Nu vreau sa fac din rahat bici. Vreau sa aleg din cele rele, pe cel mai putin rău, ca să nu ma înțeleagă cineva greșit, ca vreau sa cumpăr scula de 1000 lei si ii cer sa mearga ca una de 3 sau 4000 lei.

Link spre comentariu

Cu 100-110A mergi fara probleme cu el...ca sa mai scadem un pic si amperii chinezesti care sunt diferiti fata de cei europeni.

Vezi ca are si 5 stele la recenzii...se pare ca a mai fost cumparat. Citeste si recenziile.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Alea le-am citit, inainte de a posta pe forum, dar parca mai mare incredere am in ce se spune aici, decat acolo. :rade:

Am mai dat si de asta intre timp, pare din alta liga, dar are 15kg...nu are review uri. Probabil nu a fost cumparat. 

https://www.emag.ro/aparat-de-sudura-mig-mma-200-amp-hilmann-hl9001/pd/DFN643MBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

Link spre comentariu

Cu greutatea asa e, Bester de ex. e destul de greu, merge mai mult pentru stationar.

L-am folosit si prin curte o data, cu sarma flux, am fost multumit de cum a mers, dar nu cred ca il mai scot la plimbare.

Pentru plimbare am un MMA Proweld 120 de 5 kg, cumparat in 2015 si care n-a sughitat pana acum.

E drept ca il bate Bester la sudura cu electrod, dar se descurca foarte bine.

Cat despre sudura in regim hobby asa e: sudezi, mai aranjezi fiarele, fumezi, jos de pe scara, sus pe scara, iar mai sudezi, etc nu e sudura continua.

A, si cei 120A declarati nu erau decat 110....dar i-am putut ajusta..

Link spre comentariu

Bester 190 are calitate buna. Am reparat unul cu sursa auxiliara cazuta..mi-a placut ce-am vazut in interior.

Dispunerea,aranjarea componentelor foarte placuta, usor de depanat. Ca piese... are si chinezesti si piese de calitate...dar merge bine, isi merita banii. Simplu si bun.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Asta de il cheama hilmann pare mai potent, dar nu a avut nici un cumpărător, si e vândut tot de o firma sub umbrela emag, nu e vandut de emag. Deci in caz de probleme, cu ei te certi, nu cu emag. Bester nu vinde emag... am cautat. Nu stie de brandul asta. 

Link spre comentariu

Am pus in postarea de acum o ora in urmă. 

https://www.emag.ro/aparat-de-sudura-mig-mma-200-amp-hilmann-hl9001/pd/DFN643MBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

Desi in urma discutiilor de aici, cel mai bine se incadreaza asta

https://www.emag.ro/invertor-sudura-intensiv-mig-mma-165-160-a-230-v-1-6-3-2-mm-electrod-4-5-kva-curent-absorbit-accesorii-incluse-5949107304831/pd/DW2WQ6BBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

E livrat de emag, inghite rola de 5kg, are afișaj permanent, are 10kg, ceea ce mi se pare decent, ce imi e 8kg, ce imi e 10...are 160A in regim maxim, asta inseamna că la mine va merge puțin peste jumate din capacitate. Nu stiu brandul dacă prezintă încredere sau nu, dar părerile cumpărătorilor sunt ok. 

Link spre comentariu

D-nule @doru3160, părerea mea rezultată din ceea ce ați scris până acum este că cel puțin pentru început vi s-ar potrivi un aparat de felul celor 2 (Veltul pentru mine nu există) postate la început sau a celui de la Lidl, sub rezerva rezistenței în timp și a certitudinii că au nevoie de o tensiune bună de alimentare pentru a funcționa bine și corect; au marele avantaj al masei și gabaritului mici ceea ce face să fie ușor de manevrat. Să fiți sigur totuși că partea mecanică nu are cum să aibă o calitate prea bună la banii respectivi. După experiența căpătată cu oricare l-ați alege veți ști mult mai bine ceea ce vreți și aveți nevoie pe viitor; printre altele veți vedea că este mai comod de sudat cu sârmă cu autoprotectie decât cu electrod învelit. Hilmann este brandul celor de la Select Auto. Curentul real de sudură cu bazic de 2,5 pe tablă de 2-3 MM este în jur de 75A. Cu un aparat bun se poate suda și cu 60A, și chiar mai puțin; dar asta este altă poveste. Un invertor MMA care nu sudează cu bazic (din păcate există și așa ceva) nici când are tensiune bună de alimentare după părerea mea nu este decât un gunoi ordinar și trebuie complet ignorat.   Și la final rămân la părerea să ascultați sfatul celor cu multă experiență de aici.        Un aparat cu adevărat bun și mai ieftin nu poate fi decât unul second-hand, dar ar trebui să fie unul cu un "istoric" cunoscut de la o persoană cunoscută și de încredere. Încă o dată mult noroc și succes la achiziție!       Intensiv este brandul celor de la Depozitu' de Scule, importatorii autorizați pentru Jasic în România și știu că Intensivu' este produs de Jasic, dar nu sunt sigur dacă chiar toate.

Editat de Elservius
Completare
Link spre comentariu

@doru3160

E altceva Hilmann-ul asta. ..arata cam ca Bester-ul.

E analogic...nu are comenzi digitale, mecanism din metal,...deci mult mai fiabil. Comutarea mma-mig se face dintr-un intrerupator clasic.

Are si putere mai mare, aspect mai serios...dar vezi ca are 15kg. Si greutatea spune ceva....radiatoare mai mari, trafuri mai mari, s.a.m.d...

Mult mai bun asta....dar fara recenzii. Intre asta si agropro l-as lua pe asta....agropro ala imi pare o jucarie. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări