Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Salut la toti !

Parerea mea personala este, ca daca  ai bani cumperi un invertor "smecher", cu garantie si toate cele Am acum pe masa un presto 190 gc, invertorul in  "punte", pentru meseria-si  reparat acum 10 ani cu igbt-urile , si trafurile driver duse  !

Daca nu...cumparati Stromo, brico, Awelco,etc ..  sunt gramada de firme....mai vand si eu cand am chef !

Editat de Jhn
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

...

ESAB Rogue este altceva.

Am avut anul trecut la reparat unul din ăsta,este lucrat cam ca un Buddyarc,cu componente de calitate,și puțin mai supradimensionat. 

Oricum,nu se compara cu felul în care era lucrat un invertor din gama Caddy....

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,

Sunt in cautarea unui aparat de sudura, in regim hobby. O sa fie folosit la garduri, porti, constructia casei, solarului. De asemenea tot pentru prima data o sa fie cand o sa folosesc aparatul de sudura, deci un amator.

Bugetul este in jur de suma 1.500lei.

Curent electric nu este pentru moment, deci o sa se foloseasca si un generator de dimensiuni mici.

Pana in prezent ne-am oprit la ESAB 150i la pretul de aprox 1.500lei. Ce parere aveti? 

Alte recomandari?

Multumesc

Link spre comentariu

Recomand în primul rând să nu folosiți invertorul de sudură cu generatoare slabe, de mici dimensiuni.

Când veți suda, vârfurile de curent cauzate de consumul mare al invertorului vor cauza căderi mari de tensiune și fluctuațiile vor defecta rapid invertorul.Ar trebui ca generatorul să aibă o putere mai mare decât invertorul, astfel ca în cele mai nefavorabile condiții, generatorul să nu intre în limitare de putere. Atenție și la utilizarea de prelungitoare lungi și cu cablu firav, care cauzează aceleași probleme invertoarelor.

Link spre comentariu

D-nule Marin93 m-ați făcut curios și am căutat informații pe internet despre respectivul Esab. Mi se pare o gamă interesantă cea din care face parte. Părerea mea este că dacă aveți posibilitatea, să vă orientați către unul din cele două cu Pro (180i sau 200i PRO) deoarece au PFC, ceea ce ajuta mult în cazul unei rețele de alimentare slabe sau pentru lucrul pe generator; în plus au și tensiunea de mers în gol mai mare (78V), ceea ce contează. În orice caz, eu nu aș suda pe un generator electric cu o putere reală mai mică de 5kw și asta cu electrod de maxim 2,5mm mai ales dacă invertorul nu are PFC; asta înseamnă în cazul unui generator pe benzină o capacitate cilindrică de minim 390 cm cubi. Mult succes! 

Link spre comentariu

@validae

@Elservius

Va multumesc de raspuns. O sa evit sudarea cu un generator mic sau cu prelungitoare lungi. O sa incerc sa sudez direct de la sursa, iar in teren daca o sa fie cazul cu un generator pe masura.

Legat de celelalte modele mai scumpe , respectiv Esab 180i sau 200i Pro, cu functia PFC sunt foarte bune, dar nu as vrea sa depasesc bugetul, care deja este limitat.

Va rog daca se poate ce modele de aparat de sudura sunt pe piata pret / calitate? Bugetul sa fie aprope de 1.500 lei. 

Multumesc

Link spre comentariu
Acum 46 minute, Marin93 a spus:

Ce parere aveti despre Stanley Star 7000? Versus Esab 150?

Fugi cat de tare poți de tot ce înseamnă Stanley,Awelco,Gysmi,și alte căcaturi de astea care au tranzistoarele igbt de tip smd lipite pe cablaj pe substrat de aluminiu. Stanley este Awelco împachetat sub alta denumire.

Din cate îmi aduc aminte,Star7000 este compus din 2 placi invertor cu ieșirile puse în paralel( cred că au vrut să copie puțin Lincoln V 270,dar nu prea a avut cum să le iasă ca celor de la Lincoln).:limb:

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Salutare. M-am hotarat sa renunt la clasicul traf, care cu timpul a devenit din ce in ce mai greu de transportat (mai ales cand ma uit in buletin), si as dori sa cumpar un invertor care sa-mi usureze munca. De ex pt sudura in cc foloseam redresor bialternanta cu o punte de diode de putere, pe langa traf. O placere de transportat si folosit. Nu va fi folosit in regim intensiv, ci doar in regim de hoby, si asta ocazional. De asta nici nu vreau sa cheltui mai mult de max 1000 lei pt asa ceva. 

Am cautat pe emag si am gasit cateva modele, dar cum nu stiu mai nimic despre marci, solutii constructive, fiabilitate, sau facilitate depanare in caz de nevoie, rog pe cei care au mai multa experienta, sa imi dea o parere. 

https://www.emag.ro/aparat-sudura-agropro-combo-200-tip-invertor-functie-mig-mma-tig-amperaj-160a-220v-electrod-1-6-3-2mm-rola-sarma-0-8mm-1kg-accesorii-incluse-10120359/pd/DZ1MLLMBM/?ref=fav_pd-title

https://www.emag.ro/aparat-sudura-cu-sarma-fara-gaz-sau-electrod-velt-mig-mma-131-curent-de-sudare-40-130a-4-5kg-accesorii-sudura-rola-de-sarma-0-8mm-inclusa-0745178254397/pd/D10B2RMBM/?ref=fav_pd-title

https://www.emag.ro/inventor-sudura-cu-sarma-cu-flux-mig-tig-mma-intensiv-mig-130d-130-a-curent-maxim-de-sudare-230-v-0-8-0-9-mm-diametru-maxim-sarma-53224/pd/DVP31CMBM/?ref=fav_pd-title

Nu am sudat pana acum cu sarma, dar toate au un inceput. Cu electrod am sudat suficient cat sa ma descurc la nivel avansat. Le-am postat in ordinea in care le prefer, judecand dupa caracteristicile prezentate pe site si nevoile mele, dar nu e un criteriu eliminatoriu. Daca din cele 3 gasite de mine, nu cadreaza politic nici unul, astept alte sugestii. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări