Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Vă salut, domnilor! Nu am mai scris de mult timp, dar eu fiind curios de felul meu și deoarece s-a scris despre invertoare "Everlast" , de-asemenea eu urmărind de câțiva ani clipuri pe YouTube cu ele și se pare că cei din USA sunt în general mulțumiti de ele, am căutat fabrica din China care le produce și firma americană care le vinde. Deci, am găsit că fabricantul este "NANTONG FREEMECHANTRONIC Co., Ltd." din NANTONG, JIANGSU (companie înființată în 1995). Marca lor proprie este denumită "FREE", iar produsele sunt "colorate" în roșu. Brandul "EVERLAST" este al unei firme din San Francisco denumite "GRETCHEN INTERNATIONAL INC." (mai sunt și alte firme cu numele ăsta în afară de cea cu Everlastul). Eu consider că este un lucru bun dacă știm cât mai mult despre anumite produse care ar putea prezenta interes pentru unii dintre noi. Numai bine și multă sănătate tuturor! 

Link spre comentariu

D-nule Ion Bumbu știu că acum ceva timp ați explicat (pe forumul acesta sau celălalt) ce face un PFC intr-un invertor de sudură. Aș vrea totuși să vă rog să explicați de ce funcționează numai la o anumită frecvență a rețelei (sau este proiectat și/sau realizat să funcționeze corect ori la 50, ori la 60 Hz). De exemplu, la Lascentrum 200 MV pe care îl am pe eticheta lui este trecut alături de celelalte date tehnice și : "1~ 50-60Hz", ceea ce pe mine m-a făcut să consider că funcționează corect la ambele frecvențe ale rețelei electrice, iar el este mai mult decât un invertor cu PFC, este multivoltage. Vă mulțumesc mult. 

Link spre comentariu

Cinstit, habar n-am cum e implementat la Everlast PFC-ul, necazul este ca a fost cumparata de cineva de la noi o versiune americana si nu mergea deloc.

La intrebarea catre Everlast raspunsul a fost ca PFC-ul este proiectat sa functioneze doar pentru frecventa de 60Hz, pentru 50Hz doar versiunile europene functioneaza.

Lascentrum este o firma olandeza si acel MV200 este un aparat "de santier " care trebuie sa mearga cu ce gaseste pe acolo si chiar merg.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare tuturor,

Am citit cu interes acest thread, inca de pe la pagina 50 insa readresez tema, avand in vedere ca lucrurile se mai schimba pe aceasta piata a electronicii, si prin mainile voastre au trecut multe in decursul anilor. As dori sa cumpar pentru munca in gospodarie (ocazionala /sezoniera) un invertor MMA avand un buget intre 1000-2000 lei (cu precadere in latura de jos a bugetului). Nu sunt foarte pretentios, insa caracteristicile la care m-am orientat sunt eficienta 100% la 120A , fiabilitate si usurinta de depanare (la nevoie). Din nefericire, insa, sunt conditionat la a comanda din portofoliul Emag (dispun de niste vouchere), unde nu e totusi un magazin de specialitate cu o gama variata. M-am orientat aleatoriu catre modelul de mai jos, care pe hartie arata bine.

https://www.emag.ro/aparat-de-sudura-mma-iweld-hd-220-lt-digital-pulse-200a-functie-lift-tig-pulsat-electrozi-inveliti-1-6-4-mm-5-2-kg-hd220ltd/pd/DF3FQDBBM/

Tineti cont ca sunt totusi incepator si scopul este sa ma ajute jucaria, ca mai am un traf vechi rusesc acasa si din cauza aluia nu m-am apropiat prea tare de acest hobby/meserie.

Multumesc!

Link spre comentariu

Domnule SilviuP, o părere personală și de amator în ale sudurii este să aveți un aparat cât mai bun posibil. Este posibil să găsiți un invertor second de la o firmă renumită într-o stare foarte bună, dar asta depinde și de noroc; știu că au fost și aici la vânzare de la useri foarte serioși. De-asemenea sunt avantaje și la un aparat nou cu garanție, chinezesc, dar vândut de o firmă serioasă; este foarte posibil ca invertorul la care v-ați orientat să fie de bună calitate. Eu am avut un Proweld mma 180pi care mergea bine cu bazici, chiar și pe generator (după mine un aparat care nu sudează bine cu bazici nu este invertor, ci o porcărie). Acum am un Lascentrum mma 200 mv pe care l-am luat deoarece merge bine și la o tensiune de alimentare proastă. În orice caz, eu consider că este foarte bine ca un invertor de sudură să aibă PFC și reglaj de Arc Force; și de-asemenea este un mare avantaj dacă are și drosel pe ieșire. Și invertorul recomandat de d-nul Ion Bumbu ar trebui să fie de foarte bună calitate dacă sudează bine cu celulozici; sunt puține invertoare monofazice care sudează cu celulozici. Oricum, dacă comandați online și nu vă place cum funcționează aparatul comandat puteți să-l returnati și să comandati altul; cel puțin la emag nu am auzit să fie probleme în sensul ăsta. Știu pe cineva care a luat inițial un Velt care nu mergea cu bazici, la returnat și a luat un Intensiv 200 de care este mulțumit; cu Intensiv 200 am sudat și eu cu bazici (pe rețea bună) și mi-a plăcut cum merge. Vă doresc succes la achiziție și să ne împărtășiți și nouă impresiile despre aparat după probe.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sugestii, apreciez promptitudinea! Sincer trecusem cu vederea acest Oerlikon din cauza toartelor care imi aduc aminte de traf-ul meu rusec. Pare destul de capabil cu 100A la 100%.in acest pret vazusem un Telwin Technica XT, dar nu cred ca se compara. Imi displace faptul ca  este mai ieftin in magazinul respetiv decat pe eMag.

Ca sa reformulezputin, am 1100 de ron in vouchere eMag iar restul (cat mai putin sper eu) intentionez sa-i adaug pentru a lua ceva cu care sa fac treaba, sa sudeze rutilici de 2.5mm fara efort si sa “nu-i cada lantul” cand vede ocazional un bazic de 4, sa amorseze arcul usor si sa nu lipeasca.

Majoritatea fierului folosit va fi cu grosimi de perete modeste de 2-5mm si ocazional ceva mai masiv sau chiar table mai subtiri.

Asta vara am confectionat un acoperis in structura metalica destul de maricel si la cat m-a enervat transformatorul meu am zis ca nu mai sudez in viata mea; ba lipea ba trecea prin material (2-3mm) si de atunci vreau ceva mai nou, sper eu la fel de robust ca ala.

Chiar este necesar acel PCF in conditiile in care va fi folosit doar in batatura la retea, sau are si alte beneficii?
Ajuns aici, ma asteptam la o recomandare de “chinezarie” capabila si construita robust/complet.

De Jasic ce parere aveti; ma enerveaza si aici ca cele din catalog UK difera de astea de la eMag; PRO 200 PFC nu exista la noi.
Intensiv e acelasi lucru cu Jasic dar alta culoare?

Spuneati mai demult de acel iWeld 220LT ca este o copie constructiva a lui Buddyarc ESAB; este de bine?

Mai sunt si alte brand-uri la care sa ma raportez?

Multumesc pentru rabdare si intelegere!

Link spre comentariu

In ultima vreme am constatat ca la em@g au crescut preturile si au produse scumpe. Recent am fost in situatia a caut niste televizoare si la em@g modelele ce ma interesau erau in zona 24-32mil iar la @ltex erau cam cu 10 mil mai ieftin (deci cu 30-50% mai ieftin) exact aceleasi modele. Nu se vrea o reclama pt @ltex ci o recomandare de a cauta si in alta parte fata de renumitul magazin online inainte de a comanda ceva acolo. Sint acolo si produse pe care nu pe poti gasi mai ieftin in alta parte iar politica de retur chiar este respectata.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

D-nule SilviuP, BudyArc de la ESAB este un invertor 100% chinezesc de  o calitate satisfăcătoare și asumat de către firma suedeză (care are sediul în India deja de mulți ani); dacă vreți un invertor ESAB este mult mai bine să vă orientați către un Caddy sau Rogue, la Budy plătiți câteva sute de RON în plus pentru că scrie pe el ESAB și mai bine luați un BESTER, părerea mea; să știți că sunt și fake-uri BudyArc. În altă ordine de idei, ce sudați d-voastră cu bazici de 4 mm? Oricum este bun un invertor care să meargă perfect cu bazici de 4. PFC-ul este un modul care ajută foarte mult un invertor să funcționeze corect la o tensiune mai slabă sau/si cu un cablu lung de alimentare și în plus îi reduce și consumul, dar costă niște bani în plus. Despre JASIC eu am în general o părere bună/foarte bună, dar mai depinde într-adevăr și de modelul respectiv. Intensivul este produs tot de Jasic pentru importatorul lor din România, dar nu știu dacă sunt absolut identice cu modelul corespunzător de Jasic. Referitor la celulozici, sunt electrozii care solicită cel mai mult un invertor de sudură - au nevoie de cea mai mare tensiune în arcul de sudură (pentru menținerea arcului)- și sunt foarte puține invertoare monofazice care sunt suficient de potente pentru a putea suda bine cu acești electrozi. Cu rutilici pot suda bine și invertoare în jur de 500-600 de lei, dar asta nu înseamnă că nu lipesc și ele câteodată electrodul, sau că amorseaza perfect întotdeauna; oricum, după cum am spus, Intensiv 200 de exemplu merge bine cu bazici dacă are o tensiune de alimentare bună. Dacă vreți un invertor care să "deseneze" cu bazici -practic să amorseze perfect și să nu lipească electrodul- atunci să vă gândiți la aparate de felul CaddyArc de la ESAB, sau similare/superioare. Deci un invertor monofazic nou și de foarte bună calitate este prea scump în general pentru un amator, însă între 1100 și 2000 de RON sunt suficiente invertoare care sudează bine și sunt construite la o calitate suficient de bună pentru lucrul în gospodărie. Încă o dată vă urez succes în alegerea corectă a aparatului. 

Link spre comentariu

Tot pe topicul cu Citoarc-ul ceva mai sus am avut desfacut si un Bester de 160A, mult mai ieftin, merge bine, are cordoane si clesti de calitate, valiza, fara PFC si mi-a pus generatorul in genunchi la electrod de 3,25mm si e generator bun.

Pretul insa este la jumatate din Citoarc, e pentru uz casnic facut in China.

ESAB Rogue este altceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări