asterix196803 Postat Iunie 5, 2022 Partajează Postat Iunie 5, 2022 (editat) Acum depinde ce suma vrei sa investesti.... https://www.elforum.info/topic/73434-sfat-achizitie-invertor/page/63/#elControls_1631335_menu Editat Iunie 5, 2022 de asterix196803 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 5, 2022 Partajează Postat Iunie 5, 2022 Alea sute de exemplare cu acei cumparatori fericiti sint povesti, gen am sudat 2 electrozi si merge super! Ala facut la italieni este o scula de calitate iar de garantie, daca este de vinzare puteti discuta. Cu cit o scula este mai buna cu atit mai mult ajuta un incepator, petardele efectiv te baga in ceata, nu stii de unde sa o iei, e invertorul, reteaua, cordoanele de sudura, electrozii, operatorul? Asta e cercul vicios al incputului in sudura. Recomandare mea a fost totdeauna: cel mai bun aparat care se poate lua si cei mai buni electrozi, apoi invatarea. Sapa se "ascute" cu ciocanul, flexul nu face decit sa o strice deci luati un ciocan bun si de restul puneti la invertor. Ca idee, la aia 400 lei mai puneti vreo 200 pentru cordoane de Cu bune, cleste portelectrod si de masa, iara bun. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 6, 2022 Partajează Postat Iunie 6, 2022 Sapa aia cit e de frumoasa o ascutiti eventual cu pila sa nu se arda vopseaua de la flex sau sa sara de la ciocan. Singura dovada pe care o puteti avea este sa faceti o comparatie intre un aparat de sudura bun si unu de "300A" cu sute de referinte bune. In special la aparatele de marca amorsarea este mult mai buna mai ales la bazici, aprind bazicul ca pe rutilic, mentin arcul stabil chiar daca sint variatii mari de tensiune pe retea, lipirea electrodului nu este o probleme la ele si mai completeaza colegii restul... Discutia a mai fost si va mai fi, pina la urma dumneavoastra sinteti cel care-l va folosi si lua decizia de cumparare. Link spre comentariu
digioptic Postat Iunie 6, 2022 Partajează Postat Iunie 6, 2022 (editat) Acum 10 ore, yo8tot a spus: Pai ca suma se pare ca 4-500 de lei este primul prag la care poti lua ceva folosibil. Nu gasesc un motiv sa cumpar ceva mai scump. Poate doar Proweld MMA-220LCD recomandat de yo3fhm. Cum imi mai trebuie si un flex mai degraba as da restul de bani in plus pentru un model cu turatie variabila, cam ca asta: Makita 9565CVR. Ca sa ascut sapa cu el Urmeaza sfatul domnului yo3fhm, eu am varianta fara LCD si ma serveste cu credinta de ceva anisori. In anul pandemiei, '20, cu el atarnat de curelusa, am facut doua garduri plus scheletul metalic al "micului" meu atelier. Este un aparat foarte compact, ingrijit lucrat si se pare, cu piese de calitate. A rezistat inclusiv si la "usoare" tranteli Atentie insa la site-ul din linkul trimis de domnul yo3fhm. Mie mi se pare ceva dubios in preturile afisate. Un acelasi aparata, dar clamat cu 180 de amperi, e dat cu cel putin 100 de lei mai scump. Sa nu fie unul returnat cel de 220. Dar, ma repet, aparatul merita si trebuie cumparat de la un distribuitor care sa prezinte incredere, cel putin la achizitia online. Eu, mai de moda veche, imi place sa merg la magazinul fizic, cand se poate... Editat Iunie 6, 2022 de digioptic Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iunie 6, 2022 Partajează Postat Iunie 6, 2022 Acum 17 ore, Ion_Bumbu a spus: Alea sute de exemplare cu acei cumparatori fericiti sint povesti, gen am sudat 2 electrozi si merge super! Ala facut la italieni este o scula de calitate iar de garantie, daca este de vinzare puteti discuta. Cu cit o scula este mai buna cu atit mai mult ajuta un incepator, petardele efectiv te baga in ceata, nu stii de unde sa o iei, e invertorul, reteaua, cordoanele de sudura, electrozii, operatorul? ..... Omul este pe lângă ceea ce înseamnă sudura,să aibă habar cat de mult te ajuta un aparat de calitate,atât la început cât și de-a lungul timpului,nu stai cu el numai prin servisuri...plus că acest invertor are protecții care chiar funcționează,daca de exemplu îl alimentez din prelungitor prea lung,sau rețeaua este prea slabă,când vreau sa sudez intra in avarie,clipesc toate ledurile de deasupra potențiometrului de reglaj al curentului. Este lucrat ca un tanc,cu cate 6 sau 8 mosfet pe ramura,( nu mai știu exact,are ceva ani de când l-am desfăcut pentru curățare)răcire cu 3 ventilatoare(unul sufla pe bobina de filtraj de pe ieșire). Aparatul asta nu sa vândut sub aceasta marca in Romania,sa vândut sub brandul Wurth,făcea parte din gama lor profesională pentru sudură. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 7, 2022 Partajează Postat Iunie 7, 2022 (editat) Italianul este cu tunel de racire facut corect, "300A" au un ventilatoras anemic ce sufla tot aerul peste placa electronica si radiatoare cu tot cu praf, zgura si bineinteles ce arunca flexul. Bineinteles ca la inceput marea victorie este aprinderea si mentinerea arcului, stabilitatea lui, "agresivitatea" astea se simt dupa multe pachete de electrozi sudate, la primii 2 electrozi totul e minunat mai ales daca e prima data cind pui mina pe clestele de sudura. In ziua de azi ai marele avantaj ca gasesti electrozi buni care te ajuta, pe timpuri sudam cu electrozi de Cimpia Turzii si injuram de numai mai ales pe aia cu punct alb sau albastru, cei cu verde erau aproape la nivel de Supertit, albastrul cred ca era semibazic sau ceva 7016 deoarece lasa o zgura ca o sticla neagra lucioasa insa mergeau extrem de greu pe trafo si ala era bun. Asa a fost si asa ne-am calit in munca asta insa e mult mai usor ca totul sa fie cit mai bun, dupa ce inveti, merge si cu sirma goala, la inceput totul e dificil iar daca si aparatul sau electrozii nu te ajuta ajungi sa te lasi. Editat Iunie 7, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 7, 2022 Partajează Postat Iunie 7, 2022 Daca nimereati atunci ceva bazici la transformatorul acela precis ati fi stiut de ei... Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 La 06.06.2022 la 9:19, digioptic a spus: Atentie insa la site-ul din linkul trimis de domnul yo3fhm. Mie mi se pare ceva dubios in preturile afisate. Un acelasi aparata, dar clamat cu 180 de amperi, e dat cu cel putin 100 de lei mai scump. Sa nu fie unul returnat cel de 220. 220 MMA-LCD nu e returnat, acela e pretul pe site-ul respectiv. Preturile de achizitie a loturilor au fost diferite si de aceea si discount-urile sunt diferite, asta face ca MMA 180DLS sa fie cu 100 lei mai sus. Am luat de pe site-ul respectiv ptr ca am putut plati cu Card Avantaj in conditii optime, altfel puteam sa iau si de la altii. De pe Emag nu am luat (desi folosesc Emag destul de des) ptr ca oferta nu avea cabluri lungi, era varianta cu cabluri scurte (la data respectiva). Referitor la discutiile de mai sus, nu voi contrazice pe nimeni, ptr. ca repet - nu am experienta in tehnica sudurii. Dar achizitia am facut-o dupa ce am intrebat in cateva parti si dupa ce am vazut si unele videoclipuri. Unul dintre amicii mei il are pe tatal sau de profesie lacatus; foloseste la serviciu ProWeld-uri, iar acasa are altceva un pic mai ieftin. De aici si o recomandare in care am avut incredere. Clipuri interesante pe subiect : Invertorul de sudura Proweld 220 dls amperajul real Test transformator sudura si invertor Proweld 220 Dls Test Invertor Proweld 220 Dls cu electrod de 5 mm de inox Proweld 220 DLS Proba cu electrod de 5mm rutilic Proweld 220 DLS vs Velt 160 Cand voi trece la constructii mai serioase, va voi impartasi impresiile. De asemenea, daca voi ajunge sa deschid aparatul ptr. a-l curata, o sa fac niste poze si le voi posta. Acum, daca am facut o alegere neinspirata, voi fi responsabil si corect; in cazul in care se va intampla ceva nefericit cu aparatul, sau daca voi avea probleme, promit ca voi reveni si voi anunta, ptr. ca altii sa poata lua aminte. Dar deocamdata, ma declar multumit. Link spre comentariu
ionut120v Postat Iunie 12, 2022 Partajează Postat Iunie 12, 2022 Proweld sunt si multe clone de diferite calitati, proweld e brand proenerg, ale galbene sunt mai de calitate ca ale verzi. clonele verzi au curentul real ,dar n-au anti stick, cu bazic te cam lipesti. Cu privire la cablul lung, cu dc 340v nu e nici o problema, merge si cu 100m de 1,5. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 12, 2022 Partajează Postat Iunie 12, 2022 Anti stick n-are nici o treaba cu lipitul electrodului, acolo mai repede arc force ajuta. Anti stick reduce curentul la citiva A cind tensiunea pe iesirea invertorului este in general sub 8Vdc adica in momentul in care deja electrodul este lipit. Rolul lui este sa nu se inroseasca electrodul si sa distruga proprietatile de protectie ale pastei. Link spre comentariu
ionut120v Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 La clona mea verde de proweld, scoate acelasi curent si in scurt, bineinteles inroseste electrodul. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 Exista citeva versiuni: 1. cea mai simpla, n-are antistick 2. are insa este prost reglat pragul 3. este defect 4. folositi electrozi pentru/de inox care au rezistenta electrica ridicata si nu vede efectiv scurtul. Este o manifestare comuna la asta ieftine. 5. Cordoane, clesti cu rezistenta mare. Link spre comentariu
digioptic Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 (editat) La 11.06.2022 la 23:13, yo3fhm a spus: .............................................................................................................. Cand voi trece la constructii mai serioase, va voi impartasi impresiile. De asemenea, daca voi ajunge sa deschid aparatul ptr. a-l curata, o sa fac niste poze si le voi posta. Acum, daca am facut o alegere neinspirata, voi fi responsabil si corect; in cazul in care se va intampla ceva nefericit cu aparatul, sau daca voi avea probleme, promit ca voi reveni si voi anunta, ptr. ca altii sa poata lua aminte. Dar deocamdata, ma declar multumit. Am presupus, nu aveam de unde sa stiu, "pe teren", cum stau lucrurile. M-am fript, cu alte achizitii si de asta, cu online-ul mai slab... Cat despre fiabilitatea lui Proweld DLS 220, nu ai de ce sa-ti faci griji. E un mic calut de povara, dar... trebuie avuta un pic de grija cu el. Nu are rost sa bat la cap pe nimeni cu distanta intre aparatul de sudat in functiune si flexul . Daca operatiile de debitare, curatare, finisare se lungesc, e bine sa fie oprit de la buton. Eu in fuga lucrarii, m-am impiedicat efectiv de el, dar n-a patit nimic, cuafura rezista... Este destul de ingrijit lucrat, comanda lui este cu un controler dedicat, placa de semnal mic de care fac vorbire, e in tehnologie smd. In rest, aceiasi arhitectura chinezeasca, din cate m-am prins uitandu-ma, pare sa fie un invertor in semipunte. Nu are bobina pe iesire, am incercat sa-i pun, dar lipsa timpului...Este si cam greu de pus, nu prea e loc in el, este un aparat foarte compact. Are si functia lift-tig, nu am luat pana acum ce trebuie si pentru tig, pe la noi mai greu cu argonul. Editat Iunie 14, 2022 de digioptic Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Are ceva special in el un invertor ca sa sudeze TIG ? Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 In acest video aveti cum si-a facut cineva adaptaera pentru tig. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum