Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Astazi am prins un  invertor Stel Max dp 201c la un centru de reciclare...nu am apucat decat sa vad daca  da vre-un semn de viata ...fiind fara carcasa si avand si 2 fire deslipite cel mai probabil de pe modulul de comanda...

A reparat careva asa ceva? m-ar interesa o diagrama cu conexiunea acestia sau foto cu pcb-ul sau daca as gasi o carcasa pentru el

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Bester este divizia low cost de la Lincoln....sunt aparate foarte bune pentru banii ceruti. Au prin ele si piese chinezesti dar tehnologia de lucru este foarte buna.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Sint aparate de maxim 150A, absolut suficiente pentru lucrat acasa daca ar fi si bune.

La banii aia veti avea cordoane de Al dar si alea scurte.

Cel mai bun lucru sa-l comandati online si dac nu va convine cereti retur.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 10 ore, yo8tot a spus:

Este vreo diferenta intre modelele astea? Toate par sa aiba review-uri bune:

[...]

Nu am sudat decat cu aparate cu transformator si m-am gandit sa incerc si cu unul cu invertor.

O sa il folosesc foarte rar si nu vreau sa dau mai mult de 500 lei.

E vreo diferenta intre modelele de mai sus la calitatea arcului sau functia anti lipire chiar e buna de ceva?

Salut Andrei,

Mentionez de la bun inceput ca nu sunt vreun priceput in ale sudurii, dar in urma cu 1 luna am fost nevoit sa fac o mica analiza de piata, ca sa pot cumpara ptr. tatal meu (86 ani!) un invertor de sudura. 

Bineinteles ca am cerut si parerea catorva colegi forumisti (in privat), asta dupa ce am citit topicurile dedicate. 

Fara a dori sa "promovez" in vreun fel modelul cumparat de mine, precizez ca m-am oprit asupra modelului Proweld MMA-220 LCD , care vine cu cabluri de masa=2.5m si portelectrod=3m . Da, sunt din aluminiu cuprat, dar deocamdata n-au fost probleme. Nu l-am cumparat de pe Emag, ptr ca mi se pare ca in oferta de atunci, cablurile erau mai scurte; dar poti vedea review-urile aici (inclusiv pe al meu).

E adevarat ca e mai scump decat plafonul pe care ti l-ai propus; eu l-am cumparat pe Card Avantaj, mi s-a parut mai OK asa. 

Inainte de achizitie, analiza mea de oferte am concretizat-o intr-un tabel statistic, in care am trecut recomandarile amicilor, cunoscutilor si forumistilor consultati, impreuna cu preturi, specificatiile tehnice cele mai importante, rating si depozitii ale utilizatorilor. In rezumat am urmarit asa:
- pret intre 500-800 lei, masa intre 4-6 Kg (nu am incredere in chestiile prea usoare);
- curent maxim posibil intre 200 si 300A, lungime cabluri suficient de mare (min. 2m);
- functii ajutatoare: anti-stick, arc force, hot-start si vrd ;
- oferta cu valiza de stocare si transport, dintr-un material suficient de rezistent;
- prezenta unui afisaj electronic;
- procent mare (min. 97%) de review-uri pozitive pe site-ul Emag.

Dupa cum spuneam si in review-ul postat, am fost foarte multumit de achizitie, functionarea este excelenta, sudurile arata mult mai bine decat cele pe care le-am facut cu transformator de sudura in AC, initierea arcului electric e f usoara (dar metalul e bine sa fie nitel curatat de murdarie si de oxizi, inainte de a suda pe el). Ventilatorul intern e f puternic, raceste corespunzator.

Dupa toate astea, tind sa cred ca cele care pretind 300A la preturi in jurul a 500 lei, ar putea fi supraevaluate. Hi.

Prin asta nu vreau sa spun ca al meu e stralucitor si ca celelalte ar fi de proasta calitate; arat cu degetul doar spre tendinta producatorilor de a supraevalua performantele, din motive evidente. 

Nu uita ca si masca de sudura e f importanta. Am ales sa lucrez cu una automata, moderna, ca sa pot avea ambele maini libere. Dupa un studiu al ofertelor, m-am oprit la modelul Intensiv 53163 ARGUS 9-13, clasa optica 1/1/1/1 .

Criteriile principale de alegere au fost :

- clasa optica (1/1/1/1) { vezi aici despre ce e vorba - standardul EN379 };
- timpul de reactie (1/30000 fata de altele care aveau doar 1/20000 sau 1/10000);
- numarul dublu de senzori (4, fata de alte modele dotate cu doar 2 senzori).

In rest, poti vedea mai multe in review-ul postat de mine pe Emag.

Pot spune doar ca-s foarte multumit de cum se comporta. Ca rezistenta, ramane de vazut in timp. 

Nu stiu cat de utila iti va fi istoria de mai sus, dar daca te va ajuta macar un pic in alegerea pe care o vei face, as fi foarte bucuros!

Succes si toate cele bune,

Cezar

Link spre comentariu

300A la monofazat e o utopie.  Indiferent ce cumperi, cu electrod de 2.5 trebuie 70 - 90A, iar la 3,25 100 - 120. Daca sudezi frecvent cu electrozi mai grosi nu te mai uiti la chinezarii, desi multe merg si cu 4.

Afisajul electronic si ala manarit nu te ajuta cu nimic sa scrie acolo 300 si sa ai 120 in realitate. Mult mai bine ar fi sa iei dintr-un magazin serios ce nu face figuri la garantie. De vandut iti vinde oricine, dar cand ai nevoie de ei multi nu te mai baga in seama.

Link spre comentariu

Intrebati si veti afla, ala chiar merita banii dati pe el desi e mai vechiut.

In general alea mai batrine se si repara mai usor decit astea de "300A", ma rog, daca pe astea le mai repara cineva...

Momentan am ramas pe 2 vechituri, un Pico de 140A si un ESAB de 130A, batrine da bune amindoua.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări