Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Patania cu Jasic-ul arc 250

o ciudateni, nu am stat sa despic firu in patru - e duminica si e a doua zi de Craciun
am incercat sa sudez de proba:
pun masa pe o bucata de fier, bag elctrodu in cleste, aparatu in priza - cand am apropiat, o scanteie - nu mai am curent
m-am dus la contor si tabloul cu sigurante - nici una sarita totu in regula, m-am uitat in spatele aparatului siguranta sarita
am incercat de vreo 4-5 ori - cand pun electrodu pe bucata de fier ii sare sigurata la aparat:scarpin
electrod de 2.5 daca are vreo importanta

ps. am facut cererea de retur - maine il predau la posta eMag

IMG-20211223-1540071.jpgIMG-20211223-1538251.jpg

Link spre comentariu

Salut,
Vreau sa imi fac tot felul de lucrari in curte, ceva confectii, matrite, etc.
si ma gandeam sa achizitionez un astfel de aparat:
1 Aparat sudura multiproces Stahlwerk CTM-250 ST 200A TIG + MIG / MAG + MMA + 50A CUT / Plasma
nou (pret 4.030,00 Lei)
am vazut si varianta de la
2 Almaz WSME-200, MMA, MIG-MAG, TIG-WIG, PLASMA, masca automata, palmari, electrozi, Accesorii incluse (nu mai era pret afisat)

Ce parere aveti despre un astfel de aparat in care sunt combinate mai multe?
Daca le iau separat as putea lua aparate mai performante in aprox. acelasi buget 3-4000 lei?

Mentionez ca as prefera sa fie alimentat/e la 230V.
Stima.

Link spre comentariu

Nu aruncați cu banii in drăciile astea 3...4...5 in 1. Nu prea sunt fiabile. Am avut la reparat așa ceva,și se carbonizează placa pe ieșire ,acolo comuta niste relee de putere pentru a pune diodele de ieșire în configurație dublor sau triplor de tensiune pentru plasma. 

Dacă ar fi după mine,cu 4000 lei vă luați un aparat de firma second-hand și va mai și rămân...

Link spre comentariu
1 hour ago, cipriyan123 said:

Nu aruncați cu banii in drăciile astea 3...4...5 in 1. Nu prea sunt fiabile. Am avut la reparat așa ceva,și se carbonizează placa pe ieșire ,acolo comuta niste relee de putere pentru a pune diodele de ieșire în configurație dublor sau triplor de tensiune pentru plasma. 

Dacă ar fi după mine,cu 4000 lei vă luați un aparat de firma second-hand și va mai și rămân...

Va multumesc pentru raspuns.
Recomandati-mi va rog 1-2 modele .

Link spre comentariu
15 hours ago, Ion_Bumbu said:

La 4000lei...mai bine puneti inca 200 si-l luati pe asta daca doriti zona MMA.

https://www.suduratm.ro/cumpara/invertec-160sx-115-230-1-210

La 4000lei... ok, poate nu iau un aparat care sa le faca pe toate, cum am exemplificat in postul initial.
(Aparat sudura multiproces Stahlwerk CTM-250 ST 200A TIG + MIG / MAG + MMA + 50A CUT / Plasma
nou (pret 4.030,00 Lei))
Dar ar fi de preferat sa intre in buget inca unul - taierea cu plasma sau mig/mag-ul. sau sa ramana macar bani de o masca mai buna sau de o mana de electrozi :)))

Ce face mai bine
Lincoln  Invertec 160SX 115-230/1 la 4.200,00 RON
fata de Lincoln Invertec 170S -  4500 lei
sau  Telwin SUPERIOR250, 250 A, electrozi 1.6-5 mm     2.877,00 lei

Link spre comentariu
14 hours ago, Ion_Bumbu said:

160SX este aparat industrial facut ca un tanc.

Unu din putinele aparate de pe piata de gabaritul lui care sudeaza celulozici.

Este din alt film fata de celelalte.

Pentru un amator este overkill insa daca doriti ceva foarte bun, ala este aparatul.

Care este urmatorul aparat foarte bun si care nu este overkill pentru buget?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări