Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

E bine la teste sa se foloseasca conectarea bobinei cu suruburi pe o bucata mica de cablu cu mufe mama/tata la capete, astfel se poate indeparta schimba cu usurinta si mai ales usor de facut comparatii cum sudeaza. Alternativ daca pierd cate 2-3 ore pana desfac carcasa si demontez/montez alta bobina uit cum ducea cealalta inainte de schimbare.

Sau mai simplu sa nu pierdem timp se poate infasura cablul de iesire cateva spire pe un pachet de tole sau o bucata de fier.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Sau o soluție pentru cei care nu pot pune in interiorul invertorului din lipsa de spatiu mă gândeam că dacă s-ar putea atașa în exterior pe unul din cabluri o cutie de conexiuni electrice mai de calitate in care se poate adapta acea bobina bineînțeles făcută cu euroconectori și izolată bine ....mă gândesc că s-ar putea încalzi excesiv? Pe siteul unui ceh se numește KILEROZ (îl recomand pentru cei care vor să vadă tot felul de invertoare testate păcat că nu are traducere)omul folosește soluția aceasta unde spațiul   nu ii permite...ce credeți ar fi soluție viabilă in timp? Și ne-ar scuti și de eventualele modificări la interior riscând să deteriorăm invertorul 

Editat de Alentin
Link spre comentariu

Cel mai simplu daca vrei sa vezi cat ajuta la sudat si ai cablurile lungi faci 6 spire din cablu cu diametrul de 40cm, sunt cca  20μH iar la 8 spire sunt peste 35μH

Asa ceva nu se va incalzi si nu reprezinta nici un pericol.

Sau daca gasesti o sarma de 2 metri mai groasa chiar si de aluminiu incerci pe niste tole de la un transformator

265121624_695237208307378_5107372006680561063_n.jpg

265564618_3239003339758401_1055020139996921920_n.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

doar un cablu nu ambele, faci un colac simplu, poti pune si ceva din fier in mijloc, un transformator mai maricel intreg de exemplu insa se va mari inductanta de 2-3 ori, asta doar ca sa vezi daca ajuta la sudat, dupa ce te convingi ca ajuta faci o bobina dintr-o sarma cupru sau aluminiu de 5-6mm lungime 2 metri pe un pachet de tole i de cca 6-8cm patrati sectiune ca va fi mai mica 

din cablu nu e avantajos ca intr-un  colac de  6 spire cu diametrul de  40cm intra aproape 8 metri

calculator pt bobine in aer https://www.66pacific.com/calculators/coil-inductance-calculator.aspx

6-soc-rf.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

vezi ca mai are si 3 inele albastre pe cablu de minus si kemppy are frecventa mare din cat stiu, cca 90Khz, si la modelul 180evo tot 6µH, am eu o placa de kemppi 180evo ireparabila mi-a dat cineva, invertorul ala e o caruta de bani.

sau 13 spire din cablu in aer pe un diametru de 20cm da 30µH si ia doar 6 metri din cablu insa nu sta, trebuie prins colacul cu niste coliere

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
Acum 19 minute, c_anicai a spus:

vezi ca mai are si 3 inele albastre pe cablu de minus si kemppy are frecventa mare din cat stiu, cca 90Khz....

Modelul Kemppi Minarc 150 nu are "inele" ( banuiesc ca te referi la toruri de ferita) pe cablul de minus ( platbanda de minus din interiorul aparatului) sau, cel putin asa este al meu...

Frecventa este undeva la 82KHz.

Link spre comentariu

miniarc 180 evo are in plus o spira pe 3 tor-uri albastre pe cablu de minus inainte de borna iar bobina de pe plus tot in aer dar cu spire circulare, 12 sau 13 spire (nu mai caut acum placa sa le numar)sarma de 4,5mm pe diametru de 6 cm lungime 6cm

secretul la kemppi e tensiunea mare de iesire si bobina conteaza si ea dar poate fi de valoare mai mica(o fi calculata si in functie de frecventa). Pentru invertoarele de 250-300 lei unde tensiunea de iesire e in jur de 65 volti maxim 70 ca sa fie mai ok pe bazic trebuie inductanta mai mare, dar la kemppi nu trebuie adaugat nici o inductanta.

oricum kemppi e un invertor scump si nu merita fiindca e aproape ireparabil cand se strica.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări