Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

150W e destul de mult pentru teava aia, a meu de 35W este suficient pentru sudura continua cu CO2, adevarat cu 8-10l/min ca atita este suficient pentru sirma si amperajul meu.

Adevarat ca n-am sudat la temperaturi negative dar la 8-10C a fost absolut suficient.

Link spre comentariu

Mi se intampla cateodata, sa nu procedez pofesionist. "Au, e ferbinte la mana",cu incalzitorul in priza fara sa treaca gaz prin regulator. Cat l-am lasat, vreo 15-20 de minute. Dar cat de fierbinte este ?!?!...Apoi, dupa ce am punctat toate piesele caruciorului, cu incalzitorul in priza, am purces sa sudez in toate inbinarile. Am facut asta in fata atelierului, afara. Adia vantul, si am bagat cam 15 litri cu bataie un pic peste. A mers excelent, la final regulatorul era caldut si uscat.

Nu cred ca sunt asa de prosti chinezii astia, dovada aparatul foarte bun. Ce ma roade pe mine, este sa verific daca incalzitorului i-au pus un termostat. Ca la fierul de calcat, ori fierbatorul de cafea, sau de ce nu, pe radiatorul IGBT-urilor sau Diodelor de iesire din invertorul aparatului de sudare :rade:. Pot sa verific indirect, masurand temperatura corpului regulatorului. Daca tot creste, avem o problema. Pot banui ca in furia chinezului pentru economie si scadere de costuri de productie, sa considere gazul, ca un "absorbant" de caldura si sa nu-i mai puna bimetal.  Cel mai simplu, dau surubelele jos, si verific daca are capsula cu bimetal in interior. Atunci stau linistit, e suficienta dupa testul cu caruciorul, doar dioda serie. In caz ca nu are o capsula cu bimetal, e foarte simplu sa-i pun una de 75-80 de grade, care sa intrerupa alimentarea cand atinge temperatura. Dar la fel de bine, poate sa existe acel bimetal si sa-mi fac probleme degeaba.

150 de Wati, destul de mult, asa este, dar incalzitorul nu este pe teava butelie-regulator, ci pe corpul regulatorului. Cumva, in spatele lui, atasat, in teaca cu surubele. Apoi caldura se transfera si in teava de legatura cu butelia.

Am rascolit ieri, ca ma plictiseam, in lada cu "maimutze", in care arunc diverse subansamble cand mai dezafectez cate un electrocasnic din casa, la sfarsitul vietii lui. Si ce sa vezi, placuta cu triac pe radiator, diac si ceva pasive plus potentiometru de 470 Kohmi. Nimic altceva decat regulatorul de turatie al unui aspirator de peste 1kW. O cutiuta de doza externa si gata si cu dimmerul.

Probabil ca voi lua si eu un incalzitir de asta pe teava, pentru cel de-al doilea regulator. Dar am gasit deja magazine care au si cartusul incalzitor si capsula cu bimetal. Dar asta in timp, deocamdata, am cu ce face treaba.🙂

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Dragi colegi, cu scuzele de rigoare pentru ca, poate, am cam poluat topicul asta cu "epopeea" mea MIG-MAG si nu in ultimul rand, iertare colegilor care poate din efervescenta bucuriei, i-am suparat cu insistentele si tonul meu. Doresc sa continui cu cateva informatii, tot aici, gandind ca e totusi de interes ce va voi scrie.

Va spuneam mai sus ca intetionam sa mai iau o butelie pentru CO2. Prima butelie, vopsita gri toata, pe care este stantat CO2, am comandat de la sarc sudex. I-am rugat in mod expres sa impacheteze bine produsul, stiind foarte bine cata "grija" au firmele de transport, cu produsele. Nu a venit decat cu o folie anemica, in fapt folia cu care a venit din china. Pretul, 1100 plus 50 transport. Pentru ca am tot discutat cu cei de la weldmaster si mi-au tot spus cum impacheteaza ei produsele care le trimit, am zis ca nu strica sa iau si de la dansii. Am comandat si in mai putin de 24 de ore, exact cum au specificat in site, butelia serios impachetata intr-un soi de cutie foarte tare, a sosit. Pretul, 1150 de lei, transportul gratuit. Deci practic, acelasi pret. Numai ca la prima, am asteptat cateva zile bune.

Intreb curierul ce "surpriza" mi-a adus.:limb:. Zice: -Ceva foarte greu...:rade:. Mi-o pune in brate si sa ma darame ca nu ma asteptam la cat e de grea. O desfac, si  iar surpriza. Butelia avea capac tip capsula. cu gauri laterale pentru evacuare gaz, in caz de strapungere membrama de siguranta. Vopsita gri si in partea superioara cu verde. Exact acelasi tip de robinet, dedicat pentru CO2. Pe ea stantat Ar/CO2. Deci cu robinet fara membrana de siguranta, butelia este si pentru Argon sau Corgon. Surpriza si mai mare: Prima are stantat 22 Kg la gol, asta cu verde, aproape 28 de Kile goala ! Prima asigura o grosime minima a peretelui de 3.8MM, asta venita de la Weldmaster, 5.4MM. Manastire-n-trun picior, chici ciuperca care e mai sigura ?!?!:limb:

In fine, oameni foarte seriosi la Weldmaster, recomand !!!

PS.  Manerul de siguranta din ultima poza, cel negru, e un plastic mai tare, de care am abuzat prima data cand am carat-o plina in brate. Deci nu e pentru carat. A rezistat, dar nu as mai incerca.

IMG_20240509_201206922.jpg

IMG_20240509_201517544.jpg

IMG_20240509_201305356.jpg

IMG_20240509_201457532_HDR.jpg

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Buteliile sint identice la gaze doar robinetul difera intre CO2 si Ar sau Corgon, ultimele il au fara supapa de siguranta.

Grosimea peretelui difera in functie de materialul folosit si presiunea la care este omologata butelia, daca e de 300 bari e mai groasa, scrie pe ea pres max.

Ar trebui sa cautati dupa material, in eneral e stantat pe butelie, ceva de genul 34CrMo4 sau 43CroMo4.

Link spre comentariu

Multumesc. Nu am vazut sa scrie aliajul pe ele, sau poate nu m-am uitat prea atent. Posibil  un cod de cifre si litere ? Pe una scrie parca 23E si pe aia cu verde 25E. Da, de robineti am inteles, sunt absolut identici robinetii. Pe mine m-a incantat ca e solida si groasa...:rade:. Poate il conving pe nenea de la umplere sa bage un kil in plus, macar 16 kile sa fie.:rade:. Nu stiu sa se fi ridicat mai sus de 60 de bari si cand a fost mai cald. Acum, e usor sub 50. Dar, aveti dreptate, de ce sa risc...

Oricum, acum stau linistit ca nu raman fara gaz.:dsgfds

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

O informatie pentru colegii pasionati, doritori de un chinez dovedit foarte bun. In depozitul ProEnerg, se gaseste acum (informatie de ieri), ultima bucata Proweld MIG 300 PN sigilat. Ar mai fi una in showroom,dar nu stiu cat se mai lasa la pret, fiind expus. Dupa asta, o lunga perioada de timp, nu cred ca se vor mai importa, sau daca se importa, durata de venire e foarte mare. 

Altfel, aparate identice, dar vopsite in alta culoare si brenduite cu Mastroweld, Spartus ori Sherman.  la preturi duble, pe la noi sau aiurea in toata Europa, se gasesc. Este greu cu achizitia de afara, se pierde mult la conversie si mai este si factorul transport, unele magazine nu trimit in Romania. Colegul @digioptic, a reusit sa ia si el un Proweld, la insistentele mele, dupa ce a alergat efectiv dupa cai verzi pe pereti, negociind la spartus, ori Sherma ori cu cei de la zivtools (magazin si in Romania) cu brandul Mastroweld. Cu asta e o problema, desi clamat cu 350 de amperi, valoarea maxima a curentului livrat de invertor, valoarea este data in 30% !

Welldo weld Mealer bla bla China, in categoria MIG compact cu carucior in dotare, fabrica trei variante de invertoare care echipeaza aceste compacte trifazate. 250, 300, si 350 de amperi, toate in 60% care sunt si synergice. Varianta pulsata, fie ca se numeste Proweld, sau Spartus, ori Iweld, sau fratele in carcasa albastra de la Sherman, sunt doar pe invertorul de 300 de amperi. De asta zic ca e ceva ciudat cu Mastroweldul de 350 de amperi Pulsat. 

Dar pana la urma, cred ca cea mai buna varianta ramane tot brandul nostru de la ProEnerg, la un pret efectiv inbatabil.

Nu as fi postat o lunga perioada pentru ca viata mea a luat o intorsatura dureroasa, dar primele randuri in care v-am oferit informatia cu Proweldul, ma gandesc ca va poate fi utila.

O zi frumoasa colegi

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Va multumesc din suflet pentru incurajare !

O sa-l invit pe la mine pe @digioptic cu aparatul lui, sa facem o poza impreuna si sa v-o dedicam dumneavoastra si tuturor colegilor care au avut rabdare cu noi.

Din ce mi-a povestit prietenul @digioptic,  nu cred ca a reusit sa-l monteze, si el e cu jobul pana peste cap. Sa-l ajut la testare macar, sa nu astepte cat mine. Eu am gazul. 

Link spre comentariu

Mai da-le-n spume de prize, aia sa fie cel mai mare bai la aparatul ala!

N-o mai luati in serios, sint asa ca nici nu-i nevoie de ceva mai sanatos acolo.

Da` nici eu nu ma las!

Poarta.thumb.jpg.93bcdf6c9dfa5571404b4a1b6db40460.jpg

MAG CO2 totul.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări