Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor


Postări Recomandate

Inverterul a venit cu o rola de 0,8...1mm da o sa procur si alte dimensiuni 0,6...0.9 evntual 1,2 daca stie de asa ceva.

Oare se potrivesc de la alte chinezarii? rolele?

Inca caut un tub de capacitate mare pentru CO2 oare recipientii P50 sau P100 de la stingatoare oare nu sunt bune? sau tuburi in genu celor de oxigen sau cetilena??

sper sa gasesc la fier vechi macar asa ceva https://www.stingshop.ro/wp-content/uploads/2017/09/Stingator-G10-1.jpg

daca nu https://www.stingshop.ro/wp-content/uploads/2017/05/Stingator-G20.jpg

https://www.stingshop.ro/wp-content/uploads/2017/05/Stingator-G20.jpg

https://www.stingshop.ro/wp-content/uploads/2017/09/Stingator-G30.jpg

Am cateva centre de fier vechi in zona si parca am vazut ceva inalt cat un tub de oxygen ma duc dumineca sa vad nu stiu cat are gol ca si greutate cred ca 100kg ar fi undeva la un 3,5mil daca gasesc...

cat  de umplut pe L sau kg?

asta ar fi ideal de 67L https://www.stingshop.ro/wp-content/uploads/2017/09/Stingator-G50.jpg

Editat de gabyh
Link spre comentariu

 

La 12.03.2024 la 19:31, Elservius a spus:

Ca și butelie de gaz pentru mig/mag în regim de amator, din punct de vedere al volumului buteliei, eu consider că cea mai potrivită este cea de 20 de litri. Este doar foarte puțin mai înaltă decât cea de 10 litri, diametrul este ceva mai mare ( ceea ce este un avantaj din punct de vedere al stabilității ), și practic este la fel de ușor de transportat cu un autoturism, gabaritul ei fiind doar cu puțin mai mare, dar volumul de gaz dublu.

Buna ziua colegi

 

Asa ma gandesc si eu. Exact din aceleasi considerente ma gandesc foarte serios, ca pentru nevoile unui amator pasionat o butelie sau chiar doua de 20 de litri, sunt suficiente si acoperitoare pentru un amator, sa nu fiu lipsit de modestie, gospodar. 

 Dupa multe zbateri si framantari, am reusit sa-mi vad visul realizat de a avea un aparat MIG-MAG. Un chinezesc, la un pret corect, zic eu, (se putea si mai ieftin...:rade:). Pe aceasta cale, trebuie sa multumesc colegului @Ion_Bumbu, singurul care in repetate randuri, mi-a oferit raspunsuri la obiect si am avut foarte multe de invatat de la dansul. Am incercat pe forumul de sudura de pe softpedia, dar acolo... nu mai continui ca nu prea se poate. O sa incerc sa pun poze aici, sa-i fac o mica prezentare. Am gasit cum va spuneam mai sus acest aparat, la un pret bun. Nu dau link-uri la magazine, sa nu se interpreteze ca reclama. Aparatul este Proweld MIG 300 PN. 

  Acum sunt in cautare de un regulator pentru CO2, la care sa adaptez si un incalzitor de 36 de volti, apartul de mai sus, avand facil o priza pe carcasa pentru asta. Cate critici am avut de la priza asta...:nerv softpedia, caz inchis.

 

 Acum, la obiect. Un magazin de articole de sudura, imi vinde butelia incarcata. Trebuie sa o iau personal de la dansii. O sa incerc prima data sa iau una cu corgon, sa pot sa incerc si aparatul. Luna viitoare sa iau si una dedicata CO2, probabil majoritatea lucrarilor mele vor fi realizate cu CO2. Dupa golire, tot la magazinul respectiv, duc butelia sa o incarce. Necazul este ca operatia dureaza 7-10 zile. De asta, e bine sa fie macar doua butelii la utilizator, cat dureaza sa se incarce una, sa fie disponibila una incarcata. Nu stiu acum cat este de plata pentru incarcare. Probabil pentru CO2 va fi mai ieftin decat pentru amestecul de argon si bioxid de carbon. Plus, evident, adaosul magazinului care face acest serviciu. Dar ce putem face ca amatori ? Pe unde m-am interesat, linde GTH sau alti, nici poveste sa incarce direct la persoane fizice.

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Eu tot inclin sa cred ca buteliile acelea mari identice cu cele de oxigen de 50L..chiar nu stiu daca difera sau nu ca si material din care sunt facute...ar fi cele mai ok..mai ales la un amator...cred ca cele 55kg vor ajunge pentru multe ore

O sa vad si eu daca incarca sau nu la persoane fizice...ma refer la CO2

Link spre comentariu
Acum 9 ore, SangueSeti a spus:

 


 

  Acum sunt in cautare de un regulator pentru CO2, la care sa adaptez si un incalzitor de 36 de volti, apartul de mai sus, avand facil o priza pe carcasa pentru asta. Cate critici am avut de la priza asta...:nerv softpedia, caz inchis.

 

 

Se putea si altfel...

Asta a fost replica cind am cumparat Speedtec 200C.

https://forum.softpedia.com/topic/732645-sudura/page__st__3672#entry20036147

 

De aia tot mai scriu acolo

:d

 

P.S. si au mai fost si altii da` nu conteaza, rolul este sa ne ajutam.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Domnule @Ion_Bumbu, cred ca nivelul este mult mai jos fata de "sudura 1.0" pe care ati initiat-o dvs. Acolo, sunt probleme grave generate chiar de moderator. Dar stiti cum se zice, astia's oamenii, cu astia defilam...:aplauze. Da, sa nu poluam topicul cu probleme care nu intereseaza aici.

 

 @gabyh, ganditi-va ca butelia aia de 50 de litri nu e tocmai usoara. Nici una de 20, nu e foarte usoara. Dar macar un om muncit, o poate ridica. O butelie pentru gaze tehnice, dupa noile norme, e garantata 10 ani. Dupa perioada asta, nu stiu daca se mai baga cineva sa o incarce. Si testarea ei, costa, nu se face gratis. Si tocmai noile norme,  fac ca un utilizator fara firma si un mijloc de trasport certificat sa transporte buteliile astea, nu are ce cauta la incarcat. Va spun toate astea ca m-am dus personal la unul din cei care incarca si au spus clar ca nu se baga. Mi-a spus ca vin la el si persoane in faza terminala, disperate dupa oxigen, si nu poate sa-i ajute.

  Toate astea din cauza unui accident acum ceva ani,  in care o persoana a murit. Un nene fara minte, a lasat butelia cu corgon in masina personala, in plin soare.  

 

 

 

Editat de SangueSeti
link cu accidentul
Link spre comentariu

Pai oficial doar pentru firme care au contract cu ei se pot incarca. Butelii cu verificare valabila. Indiferent ca-i linde sau altul.

Acum, ce-i pe plan local, doar cei de acolo pot sti. Dar pe termen lung nu se rezolva mare lucru. Se schimba portarul sau directorul si tot la oficial ajungi.

Cred ca problema e alta. Ne-am obisnuit multi cu incarcatul "ca-l stiu eu pe nea Gigel". Si cu 100 ron incarci 10L. Pe aceiasi 10L dai la oficial 230 ron. Si daca nu are verificare butelia mai dai 50 sa nu astepti 3 saptamani pana se face verificarea. Total 280 .... cam departe de cei 100 de pe vremuri. Nu cred ca in alta parte stau mult diferit lucrurile fata de Cluj-Napoca.

 

PS: daca-l stie cineva in Cluj-Napoca pe nea' Gigel, sunt interesat. Exclus Linde si MWGaze. De acolo a plecat nea Gigel. Argon, nu altceva.

Link spre comentariu

D-nule @SangueSeti mă bucur mult că v-ați înregistrat și hotărât să scrieți și aici. Ceea ce am apreciat și apreciez în continuare la d-voastră este entuziasmul și faptul că vă documentați foarte bine atunci când vă interesează ceva. Să înțeleg că sunteți din București?

 Deasemenea am impresia că apreciați și calitatea, în general.

 Acum, să nu vă supărați prea tare pe unii oameni, deoarece nimeni nu este perfect și fiecare avem atât calități cât și neajunsuri. Dar cu toții avem o anumită valoare, mai mare, sau mai mică. Eu sunt unul dintre cei care au urmărit cu interes " aventura " achiziționării de către d-voastră a aparatului de la ProEnerg și a celorlalte accesorii.

 Să-l folosiți sănătos, cu plăcere și să vă aducă multe satisfacții!

 Numai bine!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Elservius a spus:

D-nule @SangueSeti.......................................................

 Să-l folosiți sănătos, cu plăcere și să vă aducă multe satisfacții!

 Numai bine!

Va multumesc pentru urari si incurajare. Sper sa reusesc, intr-un final si cu gazul. Aparatul nu e unul consacrat, dar promite multe. Fara gaz, nu as putea sa-l folosesc la parametri cu care se "lauda" producatorul. Sunt tare curios daca vreodata, o sa reusesc sa carpesc o caroserie. Atunci, chiar si-ar merita banii. 

 

 Daca totul va fi ok dupa ce iau butelia, am sa-l prezint detaliat. Da, am preferat sa-l iau de la Proenerg, chiar daca asta a adus la pretul de achizitie  cu foarte putin mai mare decat la magazinele care afisau pretul cel mai mic. Dar, asta a fost o garantie ca aparatul sa vina intr-un ambalaj original, nedesfacut sau reambalat. Am o problema cu asta...:dsgfds. Ma rog, poate varsta e de vina. Am colegi tineri care comanda orice produs, online. Nu prea am returnat ce am cumparat de-a lungul anilor, pentru ca am avut grija asta. Stiu la ce sa ma astept, cumparand un produs, mult mai ieftin ca unul consacrat. Nu ma duc la garantie, prefer sa le repar singur, tot ce am acasa. Proweldurile verzi au fost mai urat lucrate, dar astea galbene, promit mai mult, sunt mult mai ingrijit lucrate. Un chinez mai tehnologizat, se folosesc procesoare, banalele potentiometre analogice sunt cam de domeniul trecutului. Am invertoare, MMA, cu potentiomere clasice si functioneaza foarte bine. Dar la primul "galben" pe care l-am cumparat de la Proweld, deja avea potentiometrul de tip digital. DLS-ul 220.

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu
Acum 9 ore, Elservius a spus:

Și proweldurile verzi au fost în mai multe categorii de calitate.

Absolut, nu putem nega asta. Youli, alias proweldurile verzi, in cvasitotalitatea lor, au fost facute in tehnologie true hole. Personal uman masiv pe liniile de productie pentru plantarea componentelor pe placile de cablaj. Graba, planul de productie, nu e frate cu estetica lucrarii. Dar chiar si asa, verzile si-au dovedit fiabilitatea, utilizatorii le-au apreciat foarte mult pentru ajutorul lor in lucrarile casnice ori pe unde a fost nevoie. Cine a prins acele vremuri de dinainte de '89, stiu cum se faceau electronicele in comunism. Estetica nu era o prioritate atunci. Aceiasi evolutie si la chinezi, doar ca ei au mers inainte, nu si-au inchis fabricile ca la noi, sau sa le transforme in fier vechi. Acum se foloseste pe scala larga tehnologia SMD. Plantarea robotizata, costuri mai mici, calitate crescuta, fiabilitate asemenea. Poate ca unii colegi nu o sa fie tocmai deacord cu afirmatia mea. Dar cred ca in viitorul nu foarte indepartat, granita dintre sculele consacrate si cele pe care ni le putem permite sa le avem, noi amatorii, va fi foarte estompata.

  In continuare, costurile de productie, costurile materialelor necesare in executie, fac legea in calitatea aparenta a produselor de pe piata. Cuprul e scump, se foloseste inlocuitor mai ieftin, aluminiu. Taieri de componente din proiectul initial, sectiunea la limita a conductoarelor de interconectare interna etc. Dar, mergand inainte, calitatea funtionala este totusi pastrata sau chiar crescuta. Asa poti tine stacheta ridica si vanzarile in grafic. Ma uitam pe catalogul de spare parts de la TELVIN. Aceiasi furie in folosirea masiva s aluminiului la conexiunile de curent mare, la bobinele trafurilor clasice. Deci... ce ziceam de granita dintre consacrate si astea mai democratice...:)

  In fine, reafirm cu tarie, cine are posibilitate sa cumpere un consacrat, foarte bine. Are siguranta fiabilitatii, linistea ca nu-l lasa cand ii e lumea mai draga, dar nu toti se deplaseaza cu limuzine sau SUV-uri de lux. Poti ajunge din punctul A in B si cu o compacta...Sau, ce satisfactie ai cand punctezi ultimul element dintr-o lucrare mare, cu "democratul" tau pe care ti l-ai permis. Sau cum ma "alintau" colegii din forumul de dincolo, cu "mastodontul"....:limb::rade:

Link spre comentariu

Apropo de chinezarii de calitate

https://www.punairwelder.com/

http://www.punair.com/

aduce un cunoscut de-al meu  din bazarul sucevean dar preturile sunt prohibititive peste 20 25mil.....si au o lista mare pentru toate tipurile de sudura

@ady2006 teoretic la cat sudez eu teoretic imi ajunge si g5 incarcat din cand in cand dar un g50 ar fi mult mai ok ar tine cativa ani pana il golesc...acu sa vad ce conditii sunt la firmele de la noi care incarca oxigen/argon/co2

apropo e vre-o problema daca e co2 alimentar? cel folosit la sifoane?

m-am uitat prin fisele cu date de securitate la unele dintre gazele folosite in sudura dar nu am reusit sa descopar la toate cum trebuie pastrate tuburile vertical sau orizontal la Argon/corgon/co2...ma poate lamuri cineva?

Editat de gabyh
Link spre comentariu

Referitor la CO2 alimentar, sunt destui oameni care îl folosesc deoarece buteliile de 50 de litri de CO2 alimentar pot fi încărcate de cei care îl folosesc prin baruri, etc.

 Teoretic, bioxidul de carbon alimentar ar trebui să provină strict din zăcămintele naturale ale acestui gaz; cel puțin, din câte știu eu, aceasta era legislația cu mai mult timp înainte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări