Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Avantajul pistoletului detasabil cu mufa euro este ca e mai ”profi”, adica daca ai o lucrare in desfasurare, e simplu sa inlocuiesti acesta rapid, plus ca transportul e mai facil (nu trebuie sa cari pachetul cabluri+aparat). Pentru mine ca hobby, a fost arhisuficient un mig ieftin, pe care am facut tot soiul de experimente, in final am pus o punte redresoare pe secundar si sudeaza acceptabil. Atunci cand se va uza traseul de sarma, il voi inlocui, va dura mult mai mult decat simpla inlocuire a unui pistolet. Nu prea il folosesc deoarece e cam greu (chiar daca are sarma din aluminiu:rade:) si nu are durata mare activa, dar e ok. Iar pretul la sarma gasless e prohibitiv pentru o lucrare de anvergura.

Link spre comentariu

Marea majoritate a celor Mig  fara mma sunt la preturi prohititive pentru mine ...avand in vedere ca nu voi suda decat ocazional cu Mig ...in speta  trebuie sa-mi repar anumite elemente de caroserie fara a da plati  8000 pentru inlocuirea completa a 2 praguri la masina ....sunt in magazin ceva gen Almaz  dar nu am incredere in intensitatea curentului afisata care numai reala nu este...si apoi sa poata suda de la 0,6mm atat cu gaz cat si fara ...

renteaza comparativ cu Proweldu asta de la Proenerg varianta asta? Almaz MIG-200, AZ-ES013 ? sau Kraft&Dele KD811 avand in vedere ca  vreau sa pot suda  de la materiale subtiri pana la maxim 3 4mm in rest folosesc electrozi

Ce mi-ati putea recomanda in cazul de fata sa optez pentru acest Almaz?

Editat de gabyh
Link spre comentariu

gabyh.Din ce zonă eşti de 2 praguri sunt 8000??În provincie pragurile se fac mai ieftin.Un amic a făcut la Motru şi a fost parcă 1000 lei un prag.Zicea că ăia ar fi luat de-a gata pragurile pentru un Golf 5.Chestia e că nu ştie de unde le-au cumpărat la service...Posibil să-i fi §i luat mai puțin că şi-a vopsit toată maşina.

În principiu orice atelier de tinichigerie poate debita şi îndoi tablă pentru praguri.

Oricum după ce montezi pragurile e bine să injectezi la interior un produs anticoroziv.Pe vremea lui Ceaşcă se umpleau pragurile cu ulei la Dacii...

Link spre comentariu

@Branca sunt din suceava ...

Am un mondeo 3 ..pragurile sunt 27mil buc cele oem si 2..5mil aftermarket..presupun ca restu e manopera si revopsire....faza e ca sunt 3 repere intre prag si podea ..daca sunt mancate de rugina ...e de decupat pe toata lungimea scoase toate sudurile in puncte din fabrica apoi sudat ...munca de multe zile...si acolo e tarif pe ora cel mai probabil...

@asterix ce face omu cu mana lui e ca pentru el...am mai lucrat in domeniu asta al tinichigeriei cu multi ani in urma

Deci revin cu intrebarea care dintre ele ar fi cea mai buna optiune..? Dintre cele 2? Almaz MIG-200, AZ-ES013 ? sau Kraft&Dele KD811 ...ca momentan Proweldu nu e disponibil

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@Amudsen oare comparativ e vre-o diferenta tehnic vorbind intre aceste 2 Almazu-ri Almaz Almaz AZ-ES013 si AZ-ES014?

alta decat  Amperii pe care ii da chinezu? ca nu gasesc pe nimeni care are asa ceva sa vad o opinie...asata cu 14 la urma si cele de dupa cu 15 si 16 sunt un pic cam voluminoase ...ideal era daca gaseam ceva doar Mig/Mag fara MMA...

Link spre comentariu

AZ-ES014  - are conector euro, cu toate avantajele acestuia, poate sa sudeze si sarma fara flux (gaz), celalalt nu are pistolet (din cate imi dau seama) si bineinteles amperii chinezesti, pentru casa e arhisuficient. Dar, daca doar daca ai treaba doar sporadic pentru casa, vezi ca este la lid... unul usurel, iar cu garantia de 3 ani....... e arhisuficient.

Link spre comentariu

momentan e indisponibil am mai vazut unul Red Technic RTMSTF0086 care vad ca e inca disponibil ca PM0965 nu-l gasesc pe stoc problema e  intensitatea  la  Powermat era de la 20A la asta de la 30A ...acu cat o fi de reala

sau mai e si asta Red Technic RTMSTF0002 are si o functie pentru aliaj aluminiu

Editat de gabyh
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări