dj elektro Postat Martie 21, 2013 Autor Partajează Postat Martie 21, 2013 am terminat invertorul si nu functioneaza se incalzeste integratul cu amplificatoarele operationale de la ce ar putea fi? am pus TL072 Link spre comentariu
Electronicserver Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Pune poze clare fata&verso , eventual facute cu optiunea macro . Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Poate te gandesti totusi la varianta cu IR2153;e un ''biet'' integrat ce costa 3lei si face tot ce ar trebui sa faca schema destul de stufoasa despre care se discuta.Adica poate comanda direct mosfetii,fara operational,sau totem pole.Pe langa mosfetii si traful din schema anterioara,ai nevoie doar de integrat,un condensator si cate o rezistenta de 100 ohmi,in poarta fiecarui mosfet. Link spre comentariu
E-1 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 O mica paranteza... Mariane, e secţiunea începătorilor. O frază e citită mai repede decît o pagină. Explicaţiile savante îşi au rolul lor acolo unde e cazul.In numele incepatorilor, multumesc marian. Cine citeste si e interesat mai intelege ceva.Cu ocazia asta, personal am priceput mult mai bine diferenta dintre comparator si op-amp. Multe materiale mai mult sau mai putin didactice nu evidentiaza aspectele prezentate aici (probabil adresandu-se celor care au luat la invatat stiinta electronicii de la cap la coada, pentru care aspectul asta ar putea fi evident din schema) ci se concentreaza pe altele (viteza de comutare etc.) Astia care au intrat in ea mai pe sarite (ca mine si probabil destui altii) pot trage insa concluzii foarte utile din asemenea fragmente de informatie. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 @E-1 multumesc si eu pentru aprecieri, ma bucur ca informatiile mele ( mesajul ala lung ) totusi au ajutat pe cineva. @dj elektro nu merge TL072 acolo, trebuie LM358 sau alt operational care se alimenteaza asimetric si cvoincide pin la pin cu 358. LM358 este un amplificator operational banal si foarte ieftin, imposibil sa nu-l gasesti. Link spre comentariu
dj elektro Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 aaaaaaaa ok am inteles nu am stiut ca aaceasta este diferenta intre ele am sa iau un lm358 cand ajung la M.i.v.a Link spre comentariu
Marian Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 In caz ca mai ai acum la dispozitie si alte operationale fa o lista cu ce ai si pune aici, o sa iti spun eu daca poti folosi vreunul din ele. Link spre comentariu
dj elektro Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 mai am dar cu 8 pini mai am decat tl 071 su lm741 Link spre comentariu
Marian Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Atunci fa tot posibilul si achizitioneaza LM358, si ia ma multe exemplare cand o faci, nu de alta dar este ieftin si nu stii cand vei mai avea nevoie de el.PS: In caz ca ai un osciloscop ar ajuta foarte mult in punerea in functiune cu succes a invertorului, macar sa reusesti sa ai acces la asa ceva pentru cateva minute si tot ar ajuta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum