relu01 Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 salutari la toata lumea sant nou pe aici si vreau sa supun atentiei un proiect al meu care vreau sal dezvolt aici cu voi ,am un pc mai vechi pentium 3 functional pe care vreau sal transform intrun mini laborator si anume sai adaptez un osciloscop un esr-metru un voltmetru ,capacimetru ohmetru si cam tot ce ar trebui sa se gaseasca pe masa depanatorului ,astept pareri si idei precizez ca proiectul e in faza de inceput adica nu am adus nici o modificare pc ului ,banuiesc ca cu asta ar trebui sa incep nu? in speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Salut ,Din ceea ce spui ca vrei sa faci , cel mai simplu e sa il adaptezi ca osciloscop, cu intrare in placa de sunet, dar vei vizualiza doar semnale din domeniul audio (20-30hz<->max 50-60khz).Pentru asta ai nevoie doar de un soft dedicat care il gasesti pe net.Pentru celelalte aparate ai nevoie de hardware suplimentar.Succes! Link spre comentariu
relu01 Postat Martie 15, 2013 Autor Partajează Postat Martie 15, 2013 va multumesc pentru raspuns dle craciun e cam putin pana la 40 khz as vrea ceva mai complex 50 -60 mhz chiar daca e mai greu de facut Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Stiu ca e putin dar atat suporta placa audio. Pentru frecvente mai mari iti trebuie sa construiesti un osciloscop de la zero. Sau poti sa cumperi un modul care se conecteaza la PC , practic foloseste PC-ul doar ptr afisare , avand el separat blocurile de amplificare Y, X si baza de timp, ca sa realizezi tu unul e prea complicat.Pentru voltmetru, esr-metru , capacimetru gasesti scheme standalone pe net, PC-ul nu prea te ajuta in cazul lor.Multa bafta Link spre comentariu
relu01 Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 nu am spus ca vreu sa fac eu osciloscopul ,bineinteles ca e mai simplu de adaptat un modul gata facut de pe net dar intrucat nu am mai lucrat cu un osciloscop pana acum astept sa ma indrumati ce sa iau ca as vrea sa iau ceva cum spun romanii ieftin si bun ca de o fi el lucru nemtesc da buzunaru e romanesc Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 200-300 de lei pentru un osciloscop nu e capat de lume. Iar daca vrei sa faci electronica fara sa investesti nimic eu zic sa te lasi, nu vei reusi decat chestii minore..... Link spre comentariu
relu01 Postat Martie 17, 2013 Autor Partajează Postat Martie 17, 2013 bineinteles ca nu e mult chiar 400 si peste dar momentan astept sfaturi ce sa iau nu daca sa ma apuc sau nu de electronica, chiar daca nu am folosit inca un osciloscop am cativa ani buni de cand bijuteresc electronica a fost o perioada cand din asta miam castigat existenta chiar daca faceam asta in regim de amator cu doar un multimetru dt 9208 a am reparat o gramada de tvuri casuri auto pcuri si multe altele ,astept in continuare sa ma sfatuiti ce sar preta sa achizitionez precizez ca nu ma arunc la profesionale da nici chiar cele mai amatoricesti ceva de mijloc cu stima relu. Link spre comentariu
ggi Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 No offence, dar din modul in care vorbesti se pare ca tocmai electronica se chema "bijutereala" ta, deci ia in considerare sfaturile mele si ale colegilor, chiar daca in aparenta iti vor parea nefondate.Chestia asta... electronica... nu e un fel de bijutereala, iar sculele (cune sau nu) nu ajuta absolut deloc daca nu esti documentat; prieteneste iti spun ca nu faci absolut nimic cu un osciloscop sau ESR daca nu incepi de la legile simple ale electronicii cu care te vei intalni zilnic; apoi, in functie de ramura pe care te vei fixa, te documentazi mai mult pe zi ce trece si pe masura ce te intalnesti cu noi provocari. Sincer iti spun ca stiu electronisti de valoare care nu au si nici nu au avut osciloscop pentru ca nu si-au permis sau nu le-a trebuit pentru ceea ce faceau (nici eu nu am dar eu nu sunt electronist); asa ce gandeste-te bine inainte de a baga 1000-2000ron in scule doar ca sa ai cu ce mobila casa si sa adune praful. Daca tot ai un buget disponibil, mai bine cheltuieste banii in ceva carti si piese cu care sa incepi, plus cateva scule foarte importante; de multe ori un multimetru bun ajuta aproape la fel de bine ca un osciloscop in conditiile in care e mult mai ieftin; in afara de asta gandeste-te daca vizualizarea diferitelor forme de unda este hotaratoare in ceea ce vrei sa faci; poate da, poate nu, dar de multe ori e doar un moft; poate nu e cazul tau, dar am intalnit destui "electronisti" cu biroul plin de ecrane, dar care nu stiau care-i treaba cu legea lui Ohm... Deci, uite un necesar de inceput: o sursa reglabila cu doua canale, un multimetru bun, un pistol de lipit sau letcon, ceva carti de pe vremea lu'mpuscatu, cateva piese cu aplicabilitate mai generaista si in doi ani iti dai seama care e calea. Toate astea le gasesti si aici pe forum la preturi bune si garantat te vor ajuta mult mai mult decat un computer; cei din vechea garda nu aveau computer pe birou si nici afisoare digitale si se pare ca sunt mult mai buni decat cei ce s-au lansat in epoca informatiei libere.Nu-mi lua in nume de rau ceea ce am zis, dar e pacat sa dai banii pe lucruri ce mai tarziu le vei vinde pe mai nimic pentru ca vei constata ca nu-ti folosesc.Spor ! Link spre comentariu
relu01 Postat Martie 17, 2013 Autor Partajează Postat Martie 17, 2013 va multumesc dle ggi dar vorbim despre niste pasi deja parcursi, nu cred ca faptul ca am vrut sa incerc ceva nou arata toata experienta mea in domeniu chiar daca acum fac asta la nivel de hoby intradevar poti face o gramada de lucruri si cu un multimetru bun, toata lumea vorbeste de inceputuri si nu stiu de ce ,necesarul de inceput despre care vb dv lam depasit de mult ,e adevarat ca nu am studii in domeniu (si aici ma refer la diplome ) ca studii cu anumiti meseriasi ar fi ,si nu putine chiar daca nu complete sau in ordinea fireasca ,dar aici e un topic despre un osciloscop pentru pc ,nu despre recapitularea cunostintelor, vam cerut sfatul ce sa achizitionez nu ce sa mai studiez ,intradevar cat traim invatam, ma uit la restul topicurilor si vad ca toti primesc ajutor ,sfaturi ,mias dori sa primesc si eu la fel dar nu offtopic ,cu respect relu Link spre comentariu
ggi Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Nu am intentionat sa te supar, cu atat mai putin sa te jignesc sau sa te subestimez, insa din modul in care scrii (insiruirea de idei) si din ceea ce doresti trag concluziile de rigoare, adica faptul ca esti incepator (chiar daca nu-ti pare). Cosidera asa: daca era simplu, fiabil, iefti sau usor de construit, ori daca indeplinea macar una din conditiile enumerate, aparatul pe care vrei tu sa-l inventezi (un fel de all-in-one cu ajutorul calculatorului) era deja implementat pe piata si folosit; se pare ca electronistii experimentati stiu ei ceva de au cate un raft de aparate AMC; poate e vorba de faptul ca fiecare aparat poate face foarte bine o treaba daca se ocupa doar de acea treaba... Iar cu osciloscopul... mna... considera a fi greseala mea. Pentru care, dealtfel, imi cer scuze. Ai fost intrebat ceva mai sus la ce-l vei folosi si mi s-a parut ca raspunsul tau era oarecum evaziv, dar toti mai gresim.Si inca ceva: unu' care a studiat ceva carti (fie ele de electronica sau nu) e familiarizat cu un alt tip de limbaj, scris mai ales; si asta poate deturna concluziile celorlalti...Succes ! Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Asa-i si parerea mea.Mai bine mai multe aparate fiecare cu scooul lui.Eu asa am si sunt multumit. Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 bineinteles ca nu e mult chiar 400 si peste dar momentan astept sfaturi ce sa iau nu daca sa ma apuc sau nu de electronica, chiar daca nu am folosit inca un osciloscop am cativa ani buni de cand bijuteresc electronica a fost o perioada cand din asta miam castigat existenta chiar daca faceam asta in regim de amator cu doar un multimetru dt 9208 a am reparat o gramada de tvuri casuri auto pcuri si multe altele ,astept in continuare sa ma sfatuiti ce sar preta sa achizitionez precizez ca nu ma arunc la profesionale da nici chiar cele mai amatoricesti ceva de mijloc cu stima relu.I-ati sefule urmatoarele scule:1) osciloscop E0104M2) punte RLC digitala sau analogica3) VersaTester4) TranzistorMetru. icon_jook Daca ai astea, iti poti dezvolta un laborator cu tot ce vrei, dar o sa treaca ani si nu ai sa termini. Link spre comentariu
relu01 Postat Martie 27, 2013 Autor Partajează Postat Martie 27, 2013 va multumesc pentru raspuns dle electricescu dar am o nelamurire la ce foloseste acel versa tester ,la toate cautarile mele am gasit ca ar fi un tester pentru beton si asfalt si nu stiu la ce miar folosi mie asa ceva ,tranzistormetru banuiesc ca e pentru masurarea factorului hfe la tranzistori daca e asa am aceasta functie pe multimetru. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 cauta E0502 si o sa vezi la ce e bun un versatester...mai da rateuri si nenea gogu :rade:Daca ai un osciloscop si un generator de semnal,pe langa surse diverse,si un multimetru pe care sa te poti bizui,dupa asta poti invata sa le folosesti...restul se impun doar dupa ce te hotarasti ce vrei sa faci,dar nu sunt obligatorii...cred ca inceputul va trebui sa fie facut prin aprofundarea temeinica a unor notiuni teoretice,chiar daca nu suna placut,fara asta,ma indoiesc sa poti face ceva indiferent ce scule iti vei cumpara. Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 va multumesc pentru raspuns dle electricescu dar am o nelamurire la ce foloseste acel versa tester ,la toate cautarile mele am gasit ca ar fi un tester pentru beton si asfalt si nu stiu la ce miar folosi mie asa ceva ,tranzistormetru banuiesc ca e pentru masurarea factorului hfe la tranzistori daca e asa am aceasta functie pe multimetru.Așa cum spune și domnul doru3160 E0502 este codul pentru Generatorul de Joasă Frecvență cu Afișare Numerică, numit și VersaTester. Conține un excelent generator de precizie, de la 0Hz la 10MHz, frecvența și amplitudinea semnalului generat putând fi vizualizate numeric cu VoltFrecvențMetrul cu care este dotat. VoltFrecvențMetrul poate fi utilizat și independent. Recomand călduros achiziționarea acestui instrument ca fiind indispensabil intr-un laborator de electronică.TranzistorMetrul, de asemenea este un aparat deosebit de puternic și foarte necesar pentru măsurarea tranzistorilor bipolari cu care se dorește echiparea unui montaj creat în regim propriu. Adică dacă știi calculul montajelor cu tranzistoare bipolare, având acest instrument și niște tranzistoare bipolare, nu ai decât ca să proiectezi scheme. La fel, recomand călduros achiziționarea acestui instrument ca fiind indispensabil într-un laborator de electronică. relu01 vezi că sunt mulți amatori de electronică cu elemente discrete, care te pot ajuta cu sfaturi, documentație și materiale. Succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum