Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot micsora viteza unui motor de aeroterma?

Vizitator ostel

Postări Recomandate

Vizitator ostel

Am un motor de la o unitate de aer conditionat si as vrea sa stiu cum as putea sa-i micosrez viteza. Are 1800 rotatii/minut si as vrea sa-l reduc la jumatate (900), cum pot sa o fac? Motorul nu este prin scurt-circuit. Are iesit din el 4 fire din care 2 la 220v si 2 la un condensator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• molioa

1

• validae

1

• Gogured

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Era bine daca spuneai si puterea motorului. Poti incerca inseriind cu motorul un condensator cu valoarea intre 2-4,7uF/400Vc.a. Eu folosesc asa un ventilator de dimensiuni mari si am redus turatia foarte mult, pana la cateva zeci de RPM. Metoda cu variatorul are si neajunsuri, am ars un ventilator cu asa ceva. La un anumit reglaj, motorul intra intr-un soi de rezonanta distructiva, si se arde rapid,in secunde.

Link spre comentariu

Salut,pune-i o poza .... este de la interior sau exterior ?majoritatea de interior au schema de conectare pe o eticheta lipita pe motor......nici unul nu este cu perii (carbuni), toate sunt cu rotorul in scurt....vino cu detalii daca vrei ajutor... masoara rezistenta electrica a bobinelor (dintre fire)....o seara buna !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări