Vizitator ostel Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 La o unitate UPS se poate pune un acumulator de masina (12v) in loc de acumulatorul sau original? Nu afecteaza UPS-ul? Exista vreo modalitate de a conecta asa ceva? Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Da, se poate,numai ca se va incarca mai greu.Preferabil sa incarci bateria inainte pe un redresor auto.In rest merge OK, am asa ceva de 6 ani, ar fi recomandat sa inseriezi pe firul de plus 12V o siguranta de 10A automata.Daca se strapunge accidental vre-un mosfet (se mai intampla) si nu ai siguranta aia, ies flacari din tranzistori, din cauza curentului mare de scurtcircuit.(Am patit asta, dar s-a rezolvat usor) Link spre comentariu
Vizitator ostel Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Dar conteaza puterea UPS-ului sau merge pus la orice UPS? Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Nu prea conteaza, avand in vedere ca acumulatorul auto depaseste cu mult capacitatea celor originali UPS.Oricum, in regim de avarie te tine mult mai mult decat 10 minute cat tinea cu originalul.Nu uita de siguranta de 10A pe cablul de 12V. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Daca montati acumulator de masina atunci trebuie sa montati si un ventilator in carcasa. UPS-urile au inertia termica a transformatorului calculata la capacitatea acumulatorului intern adica transformatorul este foarte fierbinte atunci cand acumulatorii s-au descarcat complet. Parerea mea este sa folositi o siguranta automata de 32A sau ceva mai mare, orientati-va dupa sigurantele interne existente in UPS pe barele de alimentare (la unul de 400VA este siguranta auto de 30A). Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Sigurantele alea rar se ard, vorba unui fost coleg dus dintre noi (siguranta s-a protejat prin arderea consumatorului). Am avut trei strapungeri de mosfeti la un UPS din cauza fluctuatiilor frecvente ale retelei la un moment dat. In niciun caz nu s-a ars vre-o siguranta fuzibila de pe alimentare, mi-au luat foc in schimb cablajele de la mosfeti si mosfetii s-au evaporat.Caz concret.Siguranta automata de care aminteam o poate alege masurand efectiv consumul UPS-ului pe sarcina dedicata. Recomand. Link spre comentariu
kzr66 Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 La mine functioneaza cu baterii auto (2) de 2 ani , la ct pe lemne , totusi conditia e sa fie bat, incarcate inainte , in caz de avarie de la renel , incarcati-le cu o sursa adecvata , altfel apar probleme ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum