Vizitator armik Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Buna seara Am un radio ORION model AR612 - Pacsirta. As dori sa-i schimb frecventa de receptie pe UUS. Se pare ca e in vechea banda OIRT. Totusi am prins un post de radio care in mod normal ar trebui sa fie in norma CCIR. A mai modificat cineva acest tip de aparat? Ma poate indruma cineva sa il "trag in banda". Multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Am modificat ceva asemanator la un RR Telefunken, practic ai nevoie de un frecventmetru ca sa modifici frecventa oscilatorul local cu ECC85, concret trebuiesc scoase aprox 1-2 spire din bobinele de acord reglabile printr-o bara de broz fixata pe ata de scala, dar va fi greu sa acoperi largimea benzii 88-108 Mhz, probabil vei obtine 88-105Mhz. Ulterior incearca sa modifici si circuitul de intrare pt a avea sensibilitatea dorita, cu putina rabdare merge...Poate fi o problema, nu cred ca sectiunea de forum este potrivita de acea trebuiesc intrebati moderatorii, cred ca vor fi ingaduitori Link spre comentariu
mișa Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Mai bine lasa-l asa. Fa un convertor CCIR-OIRT extern. E destul de simplu, undeva pe forum am pus schema caream facut-o eu. O "tragere in banda" corecta e greu de facut pentru ca banda CCIR e mult mai lata ca banda OIRT. Numerge doar cu schimbarea unui condensator. Adica merge, dar nu merge corect. Nu vei acoperi toata banda.Fix pe un Orion AR612 am testat si folosit prima data convertorul! Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 ...subscriu... (nici nu e asa de greu, la o parare asa avizata...). E mai bine sa ramana asa cum este... fiind un aparat din categoria "high-end" protejeaza-l! Convertorul este solutia... cauta si vei gasi! Link spre comentariu
mișa Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Aici gasesti schema facuta de mine, cea cu tranzistoare. Cealalta varianta nu am testat-o. http://dl.dropbox.com/u/3712780/CCIR-OIRT.ZIP Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Daca asa de bine arata acest receptor, solutia cu un converter extern merita incercata, singura problema este ca trebuie un pic de experienta... Link spre comentariu
iora Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 varianta cu LA1185 se gaseste in comert sub forma de kit cu componente ZSM-246 (do-it-yourself). o simpla cautare in google va v-a lamuri. pret maxim 20 lei. cu doua quartz-uri puteti acoperi toata gama 88-108. sensibilitate si stabilitate excelenta. se foloseste si preamplificatorul integrat in mixer. alimentare 7,5-12V, se poate obtine usor din tensiunea de filamente. folosesc curent acest convertor cu un RR Traviata si un RR Nordic. nu recomand modificarea tunerului. Link spre comentariu
imreberes Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Daca cat de cat stati bine cu limba maghiara, incercati pe www.hobbielektronika.hu , parca acolo am vazut articol pe aceasta tema chiar si pt acest tip de radio. Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Draga ImreCine crezi ca intelege limba maghiara! Pentru multi dintre noi este ca si japoneza!Deci asa cum zice romanul "viszlat"! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Exista facilitatea "translate" asa ca merita folosita informatia data de imreberes sau si mai simplu unii cunosc si limba maghiara asa ca este vorba de acces direct, personal ma descurc binisor... Link spre comentariu
imreberes Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Atunci hai sa vedem altfel treaba. Daca va uitati aici http://elektrotanya.com/?q=hu/content/p ... athangolas puteti vedea ca acest radio s-a facut initial atat pe OIRT cat si pe CCIR. Adevarat ca pe CCIR mergea doar pana-n 100MHz. Pentru asta gasiti un mic tabel cu datele bobinelor pt ambele norme. S-au o alta varianta e http://mihalcz.ingyenweb.hu/keret.cgi?/ ... Tconv.html . Aceasta varianta e mai des folosit, articolul il gasiti in lb engleza. Modulele gata facute gasiti la ei la 1600 de forinti ( cam 24 de lei) . Cred ca pt banii acestia nu merita sa va bagati in radio. In plus, cuplandu-se la intrarea de antena, e usor de folosit si pt alte radioreceptoare echipate cu banda OIRT. Daca doriti o translatie, va ajut cu multa placere. Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 varianta cu LA1185 se gaseste in comert sub forma de kit cu componente ZSM-246 (do-it-yourself). o simpla cautare in google va v-a lamuri. pret maxim 20 lei. cu doua quartz-uri puteti acoperi toata gama 88-108. sensibilitate si stabilitate excelenta. se foloseste si preamplificatorul integrat in mixer. alimentare 7,5-12V, se poate obtine usor din tensiunea de filamente. folosesc curent acest convertor cu un RR Traviata si un RR Nordic. nu recomand modificarea tunerului.Pare o idee excelenta acest convertor. Daca la Oberon il trasgeam in banda foarte usor, la Orion AR612 nu a mers la fel de usor. O sa incerc si eu acest kit. Multumesc @iora Link spre comentariu
peternan Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 La schema cu tranzistoare merge BB125 sau BB139? Link spre comentariu
Vizitator ORION A612 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Buna seara Am un radio ORION model AR612 - Pacsirta. As dori sa-i schimb frecventa de receptie pe UUS. Se pare ca e in vechea banda OIRT. Totusi am prins un post de radio care in mod normal ar trebui sa fie in norma CCIR. A mai modificat cineva acest tip de aparat? Ma poate indruma cineva sa il "trag in banda". Multumesc anticipat Buna ziua,Si eu am un radio ORION model AR612 - Pacsirta si as dori sa-l trag si eu in banda fm vest ca sa ascult macar Romanian Actualitati, sunetul de pe Orion nu se compara cu nimic, e un sunet atit de frumos... . Ma poate ajuta cineva cu niste fotografii din interiorul aparatului si cu schema de la ORION AR 612 cu niste explicatii babesti pentru montarea convertorului ZSM - 246? Nu stiu cum sa-l intercalez intre antena si aparat, nu stiu de unde sa scot alimentarea pentru acest convertor (7,5 - 12 v). Multumesc. Link spre comentariu
imreberes Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Poftiti schema, e destul de bine documentata. http://www.oregradiok.hu/images/sm/ar612.pdf Ca alimentare e as redresa tensiunea pt becurile de scala, vedeti ca e alta infasurare decat cea de filament. Antena in cazul modulului J246 se vede clar unde vine pe cablaj, iesirea se pune la intrarea de antena fm, iar alimentarea modulului este notat pe cablaj. Dat fiind ca pe modul mai e si un stabilizator pt 5V cei 6,3 V sunt suficienti pt alimentare. La articolul chiar daca nu intelegeti nici o boaba ungureste in mod sigur veti descarca. Daca totusi apar probleme, cautati-ma in mp si va ajut. Chiar acolo, adica la http://www.oregradiok.hu/index.php?opti ... Itemid=215 , veti gasi inca cateva modele de radio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum