naminator2003 Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 Am si eu nevoie de o schema de preamplificator pt ipa 400, preferabil stereo sa fie... din cate am vazut cel mai simplu e cu tda 2030... e bun sau are multe minusuri...Va rog frumos daca mai aveti vreo recomandare sau vreo idee scrieti.....multumesc..... Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 22, 2006 Partajează Postat Iulie 22, 2006 TDA2030 este un amplifficator audio de putere (ma rog , mica putere ). Nu e bun ca preamplificator, mai ales acum ,cand exista atatea alte integrate cu care se pot face preamplificatoare si mai simple si mai bune decat cu tda2030 . Dupa parerea mea cel mai simplu preamplificator (stereo) se poate face cu TL072 . Am postat eu undeva o schema foarte simpla de preamplif. cu tl072 (pe care o folosesc acum si de care sunt f multumit) dar deocamdata nu o mai gasesc . Daca o gasesc iti dau un link la ea .P.S. Un TDA2030 costa cat vreo 4 sau 5 TL072 . Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 22, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2006 aa scuze ma refeream la TDA 1524 sau TDA 2320.... la preamplificatoarele astea...Astept schema ta cu TL-uri... cam care sunt (dez)avantajele? Btw, are ipa 400 nevoie de preamplificare? de exemplu o placa de sunet nu scoate destul? sau e neaparat nevoie... adica cam cat la suta.... inseamna ca nu e blana amplificatorului ca nu ii dai destul la intrare ca sa scoata blana nu?mersi..... Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 22, 2006 Partajează Postat Iulie 22, 2006 Inca n-am gasit schema aceea , cred ca mai sigur o sa iti desenez alta si o sa o postez aici . Eu am vazut odata la cineva o placa audio (de generatie mai veche-sau foarte veche :rolleyes: ) care scotea sigur peste 2 v rms (masurati cu un voltmetru cu ac , semnalul masuat fiind unul sinusoidal de 50 hz parca). Placi le mai noi insa au semnale de iesire mult sub 1 v (sau chiar sub 500mV) deci de multe ori e nevoie de pramplificator . Nu inteleg , despre ce (dez)avantaje vorbesti . Calitativ, prin trecerea semnalului prin preamplificator nu se pierde mai nimic(sau ma rog nimic sesizabil cu urechiometrul) pentru ca in primul rand amplificarea ceruta preamplificatorului este f mica(aprox 10x in acest caz) fata de cat poate el (uzual cateva sute de ori). Si multa lume stie stie ca un bloc de amplificare e cu atat mai performant cu cat amplificarea acestuia este reglata la o valoare mai mica . Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 22, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2006 Nu ziceam neaparat ca sunt (dez)avataje, doar intrebam....Si de ce e mai buna asta cu TL decat un circuit specializat? daca il recomanzi tu il fac :supz: Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 Dar nu am zis deloc ca schema cu tl072 e mai buna decat un circuit specializat . Eu ti-am recomandat-o pentru ca pe asta am facut-o ,e f simpla, merge si imi place cum se aude ; (si fara alimentare nu cred ca totul m-a costat peste 5 RON) . Inca putina rabdare si o sa o postez. Link spre comentariu
Vale Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 Pai TL072 e un operational dual de calitate buna (medie pentru aia mai civilizati) si isi va face treaba foarte bine(daca trebuie sa amplifice de cateva ori) si nu o sa pierzi din calitatea muzicii, plus ca e genul de integrat care nu il gasesti contrafacut...alea specializate, mai ales 1524 stau cam prost la calitate fie pentru ca gasesti contrafacute sau sunt mai greu de proiectat. Avantajul lor e ca au volum si corector de ton si balans comandate in tensiune deci iti trebuie doar potentiometre simple si nu neaparat de calitate. DAR problema cu ele este ca nu prea permit castig(exact ce iti trebuie tie! TDA1524 are 2-3dB, nu ajung) Ca sa reproduci toate controalele pe care le au integratele dedicate iti trebuie 2 sau 3 opetationale duble pt un sistem stereo si 4 potentiometre duble dar eu as zice ca merita... cu pretul cred ca tot acolo iesi Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 Uitati un articol din Conex Club: Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 25, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2006 M-am hotarat, o sa folosesc tda 2320... acum nu stiu ce schema sa fac, cea din connex sau cea din datasheet, unde scrie stereo RIAA preamplifier... btw ce inseamna RIAA?Si daca nu s-o auzi bine fac cu operational, dar mi-ar trebui o schema fara figuri, potentiometre, control de volum etc..... Link spre comentariu
Vale Postat Iulie 26, 2006 Partajează Postat Iulie 26, 2006 RIAA in seamna curba de corectie aplicata pentru doza de pick-up. Daca nu ai de gand sa conectezi direct doza de pick-up la intrare nu o fa pe asta; ar trebui sa faci un amplificator liniar daca ai nevoie pentru calculator, CD-player sau orice alt aparat daca culegi semnal de la iesirea de ccasti sau cea de linie... acolo caracateristicile sunt deja corectate Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 26, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2006 eu deja am facut cablajul la ala... fuck... se poate adapta sau schimba piese sau n-are rost? trebe schema aia din connex pt ce ati zis?mersi..... Link spre comentariu
Vale Postat Iulie 26, 2006 Partajează Postat Iulie 26, 2006 citeste articolele cu atentie... ideea era sa scoti condensatorul din bucla de reactie pentru ca el era singurul care putea avea raspuns neliniar in frecventa...ia ute totusi: Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 27, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2006 pai si unde sa le pun daca nu acolo... sa le las in aer? si cat de important este acest raspuns liniar? Link spre comentariu
pid Postat Iulie 27, 2006 Partajează Postat Iulie 27, 2006 pai si unde sa le pun daca nu acolo... sa le las in aer? si cat de important este acest raspuns liniar?pai cine a zis ca rebuie sa le pui neaparat undeva?deci nu se monteaza nici pe cablaj si nici in aer, pur si simplu privesti schema ca si cum nu ar fi existatraspunsul liniar in cazul tau este foarte important deoarece altfel o sa asculti in amplificator anumite frecvente mai accentuate iar altele nu. Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 27, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2006 o sa fac schema aia din connex fara componentele respective..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum