Vizitator me_gaton Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 salut,tocmai am achizitionat un difuzor firma BM si nu stiu mai nimik despre el decat ca are 100W reali,are 25 diametrul si....este pentru subwoofer.as dori sa imi fac un subwoofer cu el,a facut cineva vre-o incinta cu acest difuzor?sau...niste parametrii unde as gasii la difuzorul asta..ca eu am cautat pe net si nu am gasit...multumescdifuzorul este BM MB-103CTI BM audio labs pe 4 ohmice stiti despre firma asta e bun de un subwoofer ptr casa? Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 22, 2006 Partajează Postat Iulie 22, 2006 tare ma indoiesc ca vei gasi parametri Deci ori ii masori ca si cum scrie pe site ( http://www.mhsoft.nl/messen_en.asp ) si ne comunici rezultatele Sau incerci o incinta la plezneala. Incearca acolo vreo 60L acordata la 40Hz. Mai lungesti si scurtezi porturile, si vezi daca suna cum iti place. Apoi infunda-le, vezi cum suna si asa. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 22, 2006 Partajează Postat Iulie 22, 2006 alea sunt difuzoare auto ..... am vazut prin bazar in iasi modele de la 8" la 12" :smt003 Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 Da intradevar e auto..dar se poate folosi pe un subwoofer in casa...ca defapt nu e nici o diferenta..decat ca e pe 4 ohmi..dar nu conteaza asta...ma intereseaza un amplificator pentru el..ceva de genul 100w muzicali adica 75w reali pe mosfet..ceva bun...cine ma poate ajuta? :goodman: Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 si am gasit si parametri la el.....la un atto am cautot eu pe net demult parametri la el si nu iam gasit....asa ca nu prea se compara cu atto Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 Ce incinta ar fi bine sa fac pentru difuzorul ala BM la caracteristicile lui?ori Vented ori BP6? Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 Eu mam orientat catre un BP6...avand prima camera de 17L si a-2-a camera de 35L....si vine ceva de genul.....H=53, W=30, D=45, L1=14.5, L2=31.5 .....gaurile sa fie de 6.8 cm diametrul si lungimea de 2cm pt camera de 17L, iar pt camera de 35L sa fie de 8cm diametrul si lunga de 10cm...acordata la 20Hz respectiv 100Hz....voi ce parere aveti? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 cei de la BM recoamanda incinta inchisa :smt003 Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat Iulie 24, 2006 Partajează Postat Iulie 24, 2006 adi_0106 ce stii tu de difuzoarele astea?daca nu imi spuneai tu ca sunt auto sa mor daca stiam si imi faceam subwoofer cu el de iesea o basica...cum dracu recomanda aia incinta inchisa cand tu il pui in masina si e ditama spatiu?sa zicem ca nu ii fac incinta si il pui pe spate...pe placa aia naiba cum s-o numi...mai e inchisa? :finga: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 24, 2006 Partajează Postat Iulie 24, 2006 zi-mi si mie ... asa de curiozitate ..... la ce masina iti incape tie dupa bacheta un dif de 10" ??? sa stii ca nu sunt multe - asta e un dif pt portbagaj .... la care trebuie sa ii faci incinta si daca vrei tu sa stii ... portbagajul se comporta ca o incinta inchisa de vreo 80 - 100 L (depinde de masina) ..... sau poate tu ai portbagajul spart si ii zici bass-reflex uite aici motivul pt care am zis ca e recomandata incinta inchisa ..... asta in cazul ca graficul ala din dreapta iti zice ceva :crazy: Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iulie 24, 2006 Partajează Postat Iulie 24, 2006 Mda....cea ce zic ei mi se pare aiurea......de ce? pt ca ei vand acest difuzor la set....cu inca unu de medi si un tweeter, in masina logic ca o sa pui 2 seturi sa fie stereo....deci vei avea 2 dif dinalea pt bas....si e cam mic volumul spus de ei.....si alta faza e ca am vazut pe alt site un subwoofer de casa cu acest dif fiind pus pe o incinta vented.....acuma ce sa cred.....eu zic ca nu trebuie neaparat sa te iei dupa ce zic ei.....asa cum sunt HP-15 care sunt recomandate pt boxe gen monitoare si unii siau facut subwoofer cu el, veted sau chiar bp4 si au fost incantati de cum suna.....deci pana la urma se poate si alt mod de incinta.....nu neaparat inchisa.....parerea mea :weedman: Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 Cumva cauciucul de pe marginea membranei este ff moale? Din cate stiu, un difuzor cu cauciucul ala moale se preteaza pentru boxe inchise, iar unul cu un cauciuc ceva mia tare e folosit pt boxe cu orificiu in exterior.Corectati-ma daca n-am dreptate... Link spre comentariu
Vale Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 Cam asa se spunea pe vremuri cand eram cam prea rupti de lume ca sa aflam ca niste baieti destepti(Thiele si Small) au dezvoltat o intreaga teorie matematica despre constructia incintelor si au apropiat proiectarea lor mai mult spre stiinta decat spre "magie neagra"...Acum se masoara parametrii si se simuleaza, bineinteles urmand sa se verifice si practic apoi... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 Cumva cauciucul de pe marginea membranei este ff moale? Din cate stiu, un difuzor cu cauciucul ala moale se preteaza pentru boxe inchise, iar unul cu un cauciuc ceva mia tare e folosit pt boxe cu orificiu in exterior.Corectati-ma daca n-am dreptate...eu chiar m-am uitat la aspectul asta la difuzorul care este in discutiesuspensia de cauciuc este destul de moale - dar spiderul este destul de tare - astfel este destul de greu sa il supui la curse mari doar cu mana ... dar asta nu inseamna ca in momentul in care il legi la o statie fortoasa - aceasta nu o sa scoata mustu din difuzor ducandu-l chiar pana ma Xmec Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 da intradevar e greu sa il misti cu mana...cat despre cauciuc intradevar este upic moale..nu stiu sa iti zic exact cat de moale e...sa zic ceva de genul...mediu..nici moale si nici tare,eu am avut mai de mult un subwoofer e-boda cel b50 unii zic ca e E50 si ala avea tot asa difuzorul de 25cm diametrul si cauciucul lat de 5 cm si era f rigid ala..nu il miscai cu mana...asta care il am eu se apropie de el..nu f mult..dar e cam pe la jumatea lui...eu ma gandeam sa ii fac o incinta mai complexa, cu niste fante inautru ceva de genul in poza care o atasez,dimensiunile sunt cam 60cm inaltime 50 cm adancime si 35 latime..si doar 2 fante...nu 4 cate sunt in poza...cu amplificator incorporat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum