Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem racire cu apa

Vizitator wenderro

Postări Recomandate

Vizitator wenderro

Salut, daca ma poate ajuta cineva cu informatie unde as putea gasi sisteme cu racire cu apa la debitare/routare. Am un CNC chinezesc mare si cand debitez plexiglass am nevoie sa ii tot dau apa astfel se topeste dar as vrea sa pun un sistem sa nu mai trebuiasca sa stau lange el. Multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristelu

2

• mihaighe

2

• alin 105

2

Cel mai simplu :o pompa submersibila de acvaristica ,un bazin (bidon de 60l) si ceva furtune.Pompa de acvaristica merge la 220v are viata lunga tinand cont ca in acvariu merge 24 din 24 si nu costa asa de scump,si in medie pot sa ridice apa de pana la 1,5m fata de nivel.Atentie sa bagi o sita pe admisie.

Link spre comentariu
Vizitator wenderro

mersi pentru raspuns, ma gandeam totusi daca este o varianta mai profi, dar in principiu si asa cred ca e ok, numai o intrebare ce as putea folosi pentru difuzie? as prefera ceva la care pot modifica jetul si debitul.

Link spre comentariu

mersi pentru raspuns, ma gandeam totusi daca este o varianta mai profi, dar in principiu si asa cred ca e ok, numai o intrebare ce as putea folosi pentru difuzie? as prefera ceva la care pot modifica jetul si debitul.

Aici te adaptezi ,te duci la un magazin mare si cauti ceva de pus in capat la furtunele de udat sau vezi la fata locului,tot ce am spus este cu bani putini ca sa am eu ,tu eti liber sa alegi.
Link spre comentariu
Vizitator wenderro

metoda care eu o folosesc da un finisaj f bun, dar dezavantajul este ca are nevoie de răcire, și cu aer cred ca nu este suficient.mai exact folosesc o freza dreapta de aprox 2mm, taiere cu adâncime de 1mm, 24000 rpm. Stiu ca este si am freza elicoidala speciala pentru plex cu care pot debita la viteze mult mai mari dar imi trage materialul in sus si produce vibrații astfel ca se mai ciobește.

Link spre comentariu

Scuze ca ma bag si eu dar din experienta mea (ce-i drept nu prea indepartata) in ale prelucrarii plexiglasului cu apa intradevar iese cel mai bine si aici ma refer in primul rand la calitatea marginilor cat si a racirii frezei.Si merge si cu adancime mai mare de lucru.

Link spre comentariu

O intrebare putin pe langa subiect, prima data se taie plexiglasul si pe urma se frezeaza canturile?Sau se taie direct cu freza?Am un atelier productie mobilier si lucram uneori si cu plexiglas.Ne cam chinuim cu prelucratul plexiglasului.....si de obicei, "esuam" in al prelucra noi, asa ca il dam la terti colaboratori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări