Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect invertor epsicom

ARICIU2009

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ARICIU2009

4

• CIBY2

3

• cristi7521

1

ok .am inteles.deci e viabil proiectul.?am experienta in invertoare ,surse comutatie ..zic eu ...in reparat... mai prost stau la proiectare trafuri ,analiza semnale...acum vreau sa imi iau un osciloscop sa nu mai umblu in intuneric ...in rest multa pasiune am si cred ca as reusi sa incropesc un invertor home made.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ok .am inteles.deci e viabil proiectul.?am experienta in invertoare ,surse comutatie ..zic eu ...in reparat... mai prost stau la proiectare trafuri ,analiza semnale...acum vreau sa imi iau un osciloscop sa nu mai umblu in intuneric ...in rest multa pasiune am si cred ca as reusi sa incropesc un invertor home made.

IRF740 are doar 400V tensiunea maxima si curentul de 10A la 25 grade celsius si 6A la 100 grade.Cu 4 IRF-uri in paralel n-o sa faci mare branza. O sa faca un arc electric, o sa topeasca ceva electrozi, dar nu este invertor pentru sudura. Este de apreciat ce a facut rusul, schema este aproximativ clasica cu piese ieftine ce se gasesc pe toate drumurile. Dar este la limita dintre aparat si artificii. Doua perechi de SGW30N60 costa in jur de 60 lei la Ciprian si de regula primesti si bonus, o pereche de diode de intoarcere de 15A. La inceput am cochetat si eu cu schema aceasta, am proiectat cablajul dar intre timp am descoperit schema de 160A pe care am realizat-o prima si mi-a trecut faza cu IRF740.Dar cine vrea sa incerce, este liber!
Link spre comentariu

in principiu daca pun mosi mai puternici si traf pe masura plus diode redresoare pe iesire ar trebui sa mearga. ce schema la 160 a ai gasit ciby2?

Ti-a raspuns @cristi7521.Eu te sfatuiesc, ca in cazul in care nu ai MOS-ii, sa urmaresti mai bine acel topic. Ai si scheme, cablaje, explicatii, oscilograme, etc. Si te putem ajuta mai bine pe o schema deja exersata. Este foarte posibil ca inlocuirea IGBT-urilor cu tranzistori MOS sa te coste mai mult decat doua perechi de SGW-uri. Urmareste rubrica Vanzari unde sunt cativa useri ce vand componente si ferite noi.Citeste, strange informatii si fa-ti o idee despre ce inseamna asta. Sa nu-ti lipseasca osciloscopul, este obligatoriu. Nu exista varianta bajbaielii in comutatia de forta!Si nu te speria de cele 40 de pagini ale acelui topic.
Link spre comentariu

da ...se pare ca ai dreptate.incerc invertorul descris de tine .detin un traf de la un invertor de sudura ars gata facut E65.Raman celelalte piese sa fac rost.Totusi nu as vrea sa ajung la un cost total de 700ron... :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări