Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Permis radio amator

Tita

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tita

7

• lorik199

5

• Flor

2

Top autori în acest subiect

Este vreun club radio amator prin Piatra Neamt? :nas: (si inca ceva puteti sami dati niste exemple de carti bune in limba romana de unde as putea invata despre domeniul asta?)

Link spre comentariu

Daca ai sub 18 ani trebuie sa dai examenul pt clasa aIII-a restrans, adica teoretic trebuie sa operezi statia numai in prezenta unui radioamator cu clasa aIII-a sau superioaraPeste 18ani poti sa dai examenul pt clasa aIII-a direct.

Link spre comentariu

LorikVreau sa aflu si eu unde, adica la ce pagina si ce paragraf scrie in Regulament ca sub 18 ani nu ai voie sa dai pt a III-a.Pt ca daca nu scrie, cineva comite un foarte mare abuz.

Link spre comentariu

Stiu ca nu este stipulat clar in regulament insa directia regionala ANCOM Iasi nu emite autorizatie pentru clasa aIII-a persoanelor sub 18 ani.Am trait-o pe pielea mea, nu vorbesc din auzite.Examenul pentru clasa a III-a l-am dat inainte de a implini 18 ani si am primit autorizatia dupa ce am implinit aceasta varsta, perioada de timp in care am dat cateva telefoane la ANCOM, insa fara succes.Discutasem chiar si cu regretatul YO3APG si a spus ca nu are ce face.

Link spre comentariu

Da din cate am vazut testarea nu este foarte grea pentru clasa a iii-a ...oricum daca mai aveti niste informatii sau o carte buna pentru radioamator si cicuite radio..etc este bine venit cu un comment..si inca ceva putei sami recomandati o stati buna pentru mine .....totusi sa nu zgarie prea mult la buzunar

Link spre comentariu

Citeste articolele de pe acel site ce ti l-am dat, daca le cunosti promovezi cu brio examenul.Radioamatorismul sa stii ca zgarie la buzunar, oricum l-ai lua.O statie industriala SH de la 400E in sus.Du-te la radioclubul din Piatra Neamt, promoveaza examenul si poate are cineva vreo statie de care se poate lipsi.

Link spre comentariu

Una e o discutie si alta e o hartie, adica o plangere oficiala si oficioasa, la ministerul Sportului, eventual si cu scandal in presa, etc, care va sapa si va da de apa, hi, hi..Si ca sa eviti discutiile cu respectivul, da examen la alta Directie si dupa ce il promovezi, nu stiu ce poate sa iti faca ...Sa nu iti dea hartia? Pe ce temei legal? Orice avocat il va distruge...Daca vrei, iti dau eu numele unuia, care e si radioamator, a mai avut cazuri in bransa radio, hi, hi..Cu onorariul lui va intelegeti.. Si oricum le ceri daune si plata cheltuielilor de judecata, nu mult, sa zicem 1000 euro, asa ca ti-ai scos si tranciverul..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări