mecaboy Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Buna ziua.Trebuie sa construiesc o sursa reglabila 0-30v 5A (2 iesiri reglabile) si afisaj lcd (afisare tensiuni si curent). Pentru reglarea tensiunii am doua posibilitati:-Cu microcontroler semnal PWM si mos-fet -Cu LM 317Inca nu sunt hotarat pe ce varianta sa merg in vederea reglarii tensiunii, cea PWM ma avantajeaza deoarece contine putine componente dar in acelasi timp as vrea si protectie automata la scurtcircuit deoarece nu as vrea sa folosesc o simpla sigurata pe care sa o schimb de fiecare data.Ce imi recomandati sa folosesc? In cazul in care gasesc o schema simpla pentru protectiea trz as utiliza varianta PWM.Astept pareri,Va multumescP.S. Utilizez traf toroidal Link spre comentariu
mecaboy Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Imi cer scuze dar nu pot edita postul anterior.Ma gandeam sa ma folosesc chiar de R de shut iar in cazul in care apare un scurt sa tai alimentarea trz, problema este viteza cu care se face comanda trz astfel incat sa nu fie afectati de scurtul aparut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum