Sica001 Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Buna ziua, Asa cum spune si titlu, am nevoie de niste sfaturi pentru a construi un voltmetru cu un microcontroller PIC (16F1827 mai exact). Principiul e acelasi ca la toate violtmetrele de pe aici, citesc tensiunea de la un divizor rezistiv pe un canal ADC si il afisez pe un afisaj 7 segmente. Pentru afisaj as vrea sa folosesc un driver (mc14489). Vreau sa folosesc voltmetrul pentru a il pune la o sursa de tensiune reglabila (0-30V). Am facut o sursa cu un mc34063 pentru a alimeta montajul dar mi se pare ca ar avea ceva riplu.Una din marile mele nedumeriri este : Pot sa folosesc pe post de referinta, pentru ADC, tensiunea scoasa de mc34063 ? Ce alta alternativa as putea folosi pentru a alimeta voltmetru si pentru referinat la ADC (tensiunea de alimetare de care dispun e aprox 33V, aprox CC )? Nu vreau nu stiou ce mare precizie dar mi-ar place "sa fie pe acolo". Multumesc Sica Link spre comentariu
vcdec Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Va recomand o sursa de tensiune termocompensata, de ex TL431. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Buna ziua, Asa cum spune si titlu, am nevoie de niste sfaturi pentru a construi un voltmetru cu un microcontroller PIC (16F1827 mai exact). Principiul e acelasi ca la toate violtmetrele de pe aici, citesc tensiunea de la un divizor rezistiv pe un canal ADC si il afisez pe un afisaj 7 segmente. Pentru afisaj as vrea sa folosesc un driver (mc14489). Vreau sa folosesc voltmetrul pentru a il pune la o sursa de tensiune reglabila (0-30V). Am facut o sursa cu un mc34063 pentru a alimeta montajul dar mi se pare ca ar avea ceva riplu.Una din marile mele nedumeriri este : Pot sa folosesc pe post de referinta, pentru ADC, tensiunea scoasa de mc34063 ? Ce alta alternativa as putea folosi pentru a alimeta voltmetru si pentru referinat la ADC (tensiunea de alimetare de care dispun e aprox 33V, aprox CC )? Nu vreau nu stiou ce mare precizie dar mi-ar place "sa fie pe acolo". Multumesc SicaPIC 16F1827 are referinta de tensiune interna selectabila (1.024, 2.048 sau 4.096V). In loc de MC34063 poti realiza o sursa coboratoare de tensiune pentru alimentarea modulului utilizand LM2575-5 (tot sursa in comutatie). Daca vrei mai multe detalii da-mi PM. Link spre comentariu
aionescu Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Buna ziua, .... Pentru afisaj as vrea sa folosesc un driver (mc14489). SicaDe ce sa folosesti un driver (un gandac in plus)? Picul ce pazeste? Link spre comentariu
aionescu Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Buna ziua, ......Pentru afisaj as vrea sa folosesc un driver (mc14489). SicaDe ce sa folosesti un driver (un gandac in plus pe placa)? Picul ce pazeste?Edit:Pardon de post dublu; mi-a dat eroare de transmisie prima data Link spre comentariu
Sica001 Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Multumesc pentru sfaturi. Astfel o sa iau in considerare TL431, si o sa studiez mai multe despre referinta de tensiune interna a pic-ului 16f1827. Referitor la mc14489 ma gandeam sa il includ in proiect in scop diddactic (transmisia de date SPI) dar acum ma gandesc sa il exclud (tinand cont ca timpii de conversie AD sunt destul de mici, as putea sa folosesc driverul la termometrul de acvariu - DS18S20 are timpii de raspuns mai mari). O sa revin cu progresele facute.Marius Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum