Blak Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 As dori si eu informatii despre acest tip de incinta! am cautat pe net ,dar nu prea am gasit ceva relevant in legatura cu calcularea sa sau programe pentru ea.A incercat cineva acest tip de incinta? Exista castig de SPL fata de Bandpass de ordin 6, sau de ce nu Bass Reflex?Astept parerile voastre ....Un model de bandpass de ordin 8 ...in poza... Link spre comentariu
radue Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 Eu nu am auzit pana acuma de ea...Totusi intreb si eu asa pe neauzite ( in sensul sa nu cred ca difera de un bassreflex normal ) dar de ce va chinuiti sa va tot complicati in cine stie ce tipuri noi si exotice de incinte ? :axe: ! Data viitoare foloseste functia edit, eu nu tolerez postatul unuld upa altul, pt ca il consider post hunting... Link spre comentariu
stefanev Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 interesant proiectul ala, dar cu siguranta are SPL sun bassreflex, chiar is curios cum s-ar auzi ... Link spre comentariu
Blak Postat Iulie 21, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2006 Pentru ca Sealed , Bass Reflex, Bandpass de ordin 4 si respectiv 6... le-am incercat ..am vazut diferente... acum vreau sa incerc proiectul asta .... pare compromitator....sunt curios cum se va auzi... Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iulie 22, 2006 Partajează Postat Iulie 22, 2006 A incercat cineva acest tip de incinta? Exista castig de SPL fata de Bandpass de ordin 6, sau de ce nu Bass Reflex?Astept parerile voastre ....Daca nu ma insel bass reflex e cea mai eficienta incinta. Cea de ord 8 ca eficienta ar fi (cred) intre 6th order si 4th order in sensul descrescator al SPL-ului.Daca nu ai diful intr-o incinta, sunetul fata e in opozitie de faza cu cel spate si se anuleaza (partial doar), totusi amplitudinea semnalului fata e mai mare decat a celui spate deci se poate auzi ceva de pe un dif scos din incinta.La BR ai ai o impedanta a aerului nu foarte mare nici in fata nici in spate deci nu prea scade spl-ul, dar are loc o noua schimbare de faza a semnalului spate, iar in loc sa se anuleze se compun semnalele fata si spate foarte putin afectate de scaderea "mobilitatii" aerului (datorita impedantei mai mari a aerului scade frecventa de rezonanta dar si SPL-ul insa doar intr-o mica masura). Link spre comentariu
stefanev Postat Iulie 22, 2006 Partajează Postat Iulie 22, 2006 si eu cred ca BR e cea mai eficienta incinta, dar mai cred ca unele difuzoare se aud mai bine in alte tipuri de incinte fata de BR :P, nu incearca nimeni proiectul ? :tonqe: Link spre comentariu
Vizitator VeGaATS Postat Octombrie 4, 2006 Partajează Postat Octombrie 4, 2006 Blak, Vin cam tîrziu cu pm-ul ăsta... ai reuşit să faci ceva cu band-pass-ul ăla? Vrei doar SPL mare ? Am ascultat band-pass-uri de ordinul 6 şi 8 pe la ?SPL Competitions? şi cîteodată, cînd mă duc la Best Buy aud subwoofere-le BOSE Acoustimass (ordinul 7 cu trei woofer-e de 5.5 inches). Părerea mea e că nu sînt bune pentru nimic altceva decît SPL. E un bas fără definiţie, ?slow? şi nu poţi asculta decît chestii ca Bass Mechanic sau hip-hop... din cauza asta sînt mai greu de integrat cu sateliţii. Dintre toate tipurile de incinte, astea au cel mai mare raport SPL / volum intern. Concentrează energia într-o bandă îngustă de frecvenţă cu căderi abrupte la capete (Q mare) de aceea sună mai tare decît toate celelalte design-uri care radiază bi-polar. Ordinul 8 ar trebui să aide Q-ul mai mare decît ordinul 6... deci şi eficienţă mai mare. De ce nu sînt calculatoare ?online? ? Pentru ordinul 7 se pare că doar BOSE deţine detaliile de calcul şi construcţie... iar despre ordinul 8 nu ştiu mai mult decît ce-ai citi şi tu la http://www.the12volt.com/caraudio/boxes6.asp Un calculator pentru ordinul 6 e la http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=32 VeGa Link spre comentariu
Vizitator VeGaATS Postat Octombrie 5, 2006 Partajează Postat Octombrie 5, 2006 Blak,Îmi cer scuze,... acolo unde am scris; "Concentrează energia într-o bandă îngustă de frecvenţă cu căderi abrupte la capete (Q mare) de aceea sună mai tare decît toate celelalte design-uri care radiază bi-polar."... în loc de "bi-polar" trebuia să scriu sferic... cred că eram după vreo patru beri.VeGa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum