Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator

Vizitator nanutzu

Postări Recomandate

Vizitator nanutzu

am montata iarasi acest tranzistor si am masurat iarasi pinul 7 (masa) de pe integrat cu pinul 12 si am 10,81 V. sa fi fost vreo lipitura rece?dar ma gandesc totusi pe de ce nu deschide de niciun fel!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din punctul meu de vedere niciodata nu-i prea tarziu, trebuie multa vointa, restul vin de la sine.Acum atasez inca o prelucrare a imaginii postate de tine si vreau sa masori cu amplificatorul alimentat tensiunile din cele 4 puncte marcate cu culori diferite, fiecare culoare reprezinta cate o masuratoare necesara, practic se masoara tensiunea de alimentare venita de la acumulator, tensiunea de pe borna de remote, tensiunea din baza tranzistorului si cea din emitorul sau ( banuiesc ca asta este dispunerea pinilor ca nu am cautat pdf ) ca sa stim ce si cum, deoarece 10V alimentare la integrat mi se pare in neregula, dar pana nu aflu rezultatul masuratorilor sugerate nu ma pot pronunta cu certitudine.

Link spre comentariu
Vizitator nanutzu

1 si 2 am 11,58V exact cat are acumulatorul, 3 are 11,50 si 4 are 10,51V ca si valoarea data la masurarea integratului.@tita acela nu este lichid din condensatori este pasta cu care sunt lipiti de placa!

Link spre comentariu
Vizitator nanutzu

1 si 2 am 11,58V exact cat are acumulatorul, 3 are 11,50 si 4 are 10,51V ca si valoarea data la masurarea integratului.@tita acela nu este lichid din condensatori este pasta cu care sunt lipiti de placa!

Link spre comentariu

Cam mare pierderea pe npn 1V... e drept ca in repetor pe emitor asa cum pare a fi Vbe este luat din tensiunea livrata pe emitor, totusi 1V... pana la urma colectoarele iesirilor TL sunt legate direct la 12v deci n-ar fi bai, mosii primesc suficienta tensiune.Ok pai atunci refa masuratorile ce ti le-am sugerat in pagina precedenta, cele dintre pinul 7 si ceilalti acum ca tensiunea de alimentare este prezenta, deci pe pin 12 ar trebui sa ai cei 10V si ceva, apoi la referinta 5V, la 8 si la 11 tre sa fie alimentarea minus o dioda, la 9 si 10 unde sunt iesirile minim 10V preferabil ceva mai mult ( asta in cazul in care multimetrul nu este deranjat de frecventa mare a impulsurilor ), si... si in fine, masoara asa cum am zis in pagina anterioara si spune ce ai acum.

Link spre comentariu
Vizitator nanutzu

s-au modificat valorile si am asa:7 - 12 = 10,81V7- 13,14 = 4,977- 4 = 0V 7- 2 = 0,93V7- 8,11 = 2,05Vsi la 7 cu 9 si 10 ori multimetru nu imi poate da valorile ori nu am deloc tensiune as incerca cu un bec de 12v sa vad daca il clipeste macar putin!

Link spre comentariu

Se pare ca m-am grabit mai devreme, sursa pare a fi stabilizata, exista bucla de reactie, exista o compensare ( minima dar prezenta ), dar nu pricep cum stabilizezi o sursa forward fara inductanta serie dupa diode... in fine poate ceva imi scapa mie. Cert e ca nu-i bine ce ai gasit in pinii 8 si 11, acolo asa cum am zis tre sa fie alimentarea de la acumulator minus 1 dioda... vezi ca de la pinul 8 pleaca o dioda care merge catre circuitul din jumatatea primarului traf putere, vezi tensiunea la anodul ei care este, apoi si pe catod, ambele fata de masa, apoi scoate dioda si masoara-o, nu e ok sa ai doar 2V, pe dioda aia nu poate pica decat sub 1V si aia da tensiunea din pinii 8 si 11. Daca nu intelegi la ce ma refer o sa desenez pe imagine.

Link spre comentariu
Vizitator nanutzu

dioda pare a fi dusa... nu da absolut nimic, nici nu tiue nici nu imi nicio valoare...mai ciudat este ca pe dioda nu scrie nimic si nu stiu ce valoare are!

Link spre comentariu

Deci am avut dreptate banuind dioda aia... ok pune in locul ei un UF4007 sau orice alta dioda de acest tip ( rapida sau ultra-rapida la 1A ), gasesti pe placi de surse ATX astfel de diode, sunt in acelasi tip de capsula ca banala 1N4007. Schimba-o si apoi verifica din nou ce tensiune ai pe pinii 8 si 11.

Link spre comentariu

Ce dioda ai folosit? ce scrie pe ea... Oricum cam asa tre sa fie acolo, si acum poti verifica din nou tensiunea pe pinii 9 si 10 si daca ai multimetru analog foloseste-l, reactioneaza mai bine la astfel de frecvente. Daca ai tensiune ok pe iesiri ( minim 10V ) atunci poti verifica din nou tensiunea de pe pinul 2 si apoi si pe pinul 1.

Link spre comentariu
Vizitator nanutzu

am pus o dioda tot mica asemeni celei care am scos.o, dar am sacaut un uf4007 ca vad ca tot nu imi da nimic pe 9 si 10, si pe 1 si 2 tot 0,93Vun voltmetru analog nu am!

Link spre comentariu

Trebuie sa fie dioda rapida/ultra-rapida acolo, nu se poate sa nu ai o placa de sursa de PC dezafectata... cata pe ea ca vei gasi, te uiti la ce scrie pe dioda si verifici apoi pdf-ul daca este buna, daca nu te descurci atunci imi zici ce gasesti si caut eu pdf-ul si-ti spun daca e ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări