Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator de iesire pentru EL84 SE...toroidal..intrebare

liteon2005

Postări Recomandate

Am un mic amplificator single ended cu EL84.....Ma tot gandeam sa incerc sa inlocuiesc transformatoarele de iesire cu unele toroidale, poate de la petra..Acum...cineva de pe acest forum a comandat la ei astfel de transformatoare pentru SE cu EL84?Cum pot face o astfel de comanda in conditiile in care pe formularul de cerere am :-tensiune primar----frecventa---secundar--putere (VA)Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liteon2005

2

• Kosmin

1

• carageae

1

• 300B SE

1

Top autori în acest subiect

S-a mai discutat de folosirea toroidalelor la SE...se satureaza repede...Am vazut toroidale folosite in PP ca trafo de iesire, dar se pare ca s-au prins cei de la Petra ca sunt cautate si au marit pretul...

Link spre comentariu

Am un mic amplificator single ended cu EL84.....Ma tot gandeam sa incerc sa inlocuiesc transformatoarele de iesire cu unele toroidale, poate de la petra..Acum...cineva de pe acest forum a comandat la ei astfel de transformatoare pentru SE cu EL84?Cum pot face o astfel de comanda in conditiile in care pe formularul de cerere am :-tensiune primar----frecventa---secundar--putere (VA)Multumesc

Cei de la petra bobineaza trafuri doar pentru amplificatoare PP, nu bobineaza pentru SE. Eu am dat anul trecut telefon si am vorbit cu un domn Macovei, cred ca imi aduc bine aminte.
Link spre comentariu

Pai nu e nevoie de intrefier la SE? Nu cred ca au miezuri toroidale cu intrefier cei de la Petra. Eu am vrut sa comand niste trafuri de la Petra pentru un PP si nici nu au vrut sa auda de ordinea de bobinare, sau de nu stiu cate straturi...vroiau sa le spui doar Za, frecventa minima si puterea trafului parca.

Link spre comentariu

Pai nu e nevoie de intrefier la SE? Nu cred ca au miezuri toroidale cu intrefier cei de la Petra. Eu am vrut sa comand niste trafuri de la Petra pentru un PP si nici nu au vrut sa auda de ordinea de bobinare, sau de nu stiu cate straturi...vroiau sa le spui doar Za, frecventa minima si puterea trafului parca.

Cam greu de realizat OT pentru SE,raportul W/Kg este desuet datorita lipsei intrefierului deci pentru preintampinarea saturatiei premature a miezului se va folosi mult fier. Un traf toroidal pentru un SE cu EL84 de 5W ar avea cam 5,5Kg (!!!).Cei de la au rezolvat problema intrefierului prin sectionarea torului pretensionat mecanic in trei sectiuni la o distanta de 120* (geometric) si evitarea bobinajului peste zonele de reluctanta maxima.Toata aceasta tehnologie a dus la diminuarea substantiala a greutati transformatorului pentru aplicatiile de mai sus (13W/5Kg).Pentru etajele finale PP,este alta treaba. Dar toate acestea duc la ....priviti pretul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :da http://shop.plitron.com/shopdisplayprod ... ngle+Ended...faceti conversia in LEI (RON)si totul fara taxe incluse.
Link spre comentariu

Petra nu are tradiţie în transformatoare de ieşire(SE-PP).

Dacă nu stă la îndemâna dumneavoastră să confecţionaţi OT apelaţi la o firma cu tradiţie sau măcar la o firmă care are ca obiect de activitate şi confecţionarea OT.

Eventuala economie/preţ(OT) obţinută prin petra poate afecta calitatea amplificatorului.

Prin prisma mea nu văd OT comandat la petra chiar dacă în discuţie intră cfg-PP.

Am un OT destinat PP făcut de romtoroid după "lupte seculare"/(pentru distribuţia înfăşurărilor...) care răspunde cerinţelor dar a costat 400 lei aşadar "nici o brânză"(OT romtoroid sau petra "una şi aceeaşi mâncare de peşte-alterat"...).

Mai bine(decât petra) cumpăraţi un şasiu radio-receptor Rossini-stereo sau Capri-stereo după care reuperaţi transformatoarele in-out(OT-Rossini/6cm² poate funcţiona bine cu sarcină de 7-8Ω în secundar începând de la 40Hz-sinus).

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri...pana la urma am sa incep un nou proiect si am sa folosesc schema domnului valderama..."single ended cu EL84"Legat de transformatoarele de iesire (toroidale), am renuntat..raman la cele clasice

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări