Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire ac doza.

Miki Spaga

Postări Recomandate

Am achizitionat recent un dual 1219. PRoblema..nu are doza ac. doza fiind shure m-91 mg-d.De unde pot face rost si cel mai important cum il schimb?Acasa mai am un zihpona vechi...as putea sa iau acul acela?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Miki Spaga

7

• icar

3

• E-1

3

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Daca doza este ceramica (nu inteleg mare lucru din poza) poti pune un ac de la o alta doza ceramica, daca are lungimea necesara sa se infiga in cauciucul de fixare din spate si sa se sprijine, in acelasi timp, si pe bratele din cauciuc elastic legate de cristale. Daca doze este magnetica, iti trebuie un ac special pentru astfel de doze, iar problemele mecanice de fixare sunt mai mari, daca nu este un ac dedicat acelei doze. Mai simplu ar fi adaptarea mecanica a altei doze.

Link spre comentariu

E electromagnetica. Daca nu merge inlocuit acul cred ca o poti inlocui cu alta doza de genul asta.

Montura seamana cu cea a dozelor "budget" de la pick-upurile de DJ (4 contacte cu "papuci" si cele doua sloturi pentru suruburi - foarte asemanatoare cu cea a cartdrige-urilor cu suport intermediar), motiv pentru care sunt sanse sa gasesti ceva compatibil (sau usor adaptabil) prin magazinele de profil.

Am gasit la o cautare rapida ceva date aici http://www.vinylengine.com/library/shure/m91.shtml ,dar situl cere inregistrare pentru download si personal nu prea am motive s-o fac.

Probabil mai sunt si alte surse, dar in caz ca ajungi la varianta inlocuirii fa neaparat mai intai o comparatie intre specificatiile tehnice ale asteia si al "inlocuitorului".

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am gasit pe un site un ac de doza compatibil pt doza lui shure. a intrat la fix...singura problema este urmatoareaBratul odata deplasat si coborit pe disc...fuge ba in stanga ba in dreapta. Indiferent de reglajele pe care ii le fac nu reusesc sa-l fac sa stea normal.CA si sunet..e praf..e ca si cand as ARA CU ACUL RESPECTIV. huruie, bubuie, zgarie etc.Exista vre-un rodaj care trebuie sa se faca inainte? trebuie sa curat, inlatur sau sa dau jos vreo protectie si nu stiu eu??Acum nu pare uzat...e ca si in anuntul respectiv ..nou (cel putin ca aparente).mai am acasa un dual cu alta doza shure (alt model)..si cu ac similiar (ca si forma etc)....pe cel vechi se vad urme de folosinta pe asta nou cum am zis..nimic. De aceea zic eu, el este nou.(sper cel putin)

Link spre comentariu

In general sunt doua reglaje.Cel mai intalnit e din contragreutatea de pe capatul bratului, prin deplasarea ei se ajusteaza forta de apasare a acului in canale. Apasarea excesiva e nerecomandata, duce la uzuri premature ale discurilor si acelor.Destule pick-upuri mai serioase au si un reglaj "anti-skating" , ce se opune tendintei acului de a devia spre centrul platanului. Cauta manualul, s-ar putea sa fie informatii utile despre procedeele de reglaj in el.[LE] Presupun ca ai asezat bine acul in doza.

Link spre comentariu

acum este asezat bine, la reglaje am umblat de cand a sosit acul...anti-skatingul nu merge deoarece trage prea tare dreapta sau stanga.nu pot sa-l tin drept/fix.iar cu contragreutatea, am dat si maxim apasat dar si reglata cum trebuie. niciun rezultat.

Link spre comentariu

Contragreutatea se regleaza in asa fel incit "apasarea" pe disc sa fie undeva intre 0,5 si 1 gram, in cazul dozelor electromagnetice. Forta anti-skating se regleaza mai dificil, pentru ca ea nu este constanta pe tot diametrul discului.Din ce zici tu acolo, mie imi pare o problema de mecanica, pare o frinare a miscarii libere a bratului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări