Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help montare segmenti scuter 2 t

Vizitator dorin2001

Postări Recomandate

Vizitator dorin2001

am cumparat segmenti noi ptr scuter in 2 t si in cutie este o lamela ca un segment foarte subtire ondulat. ce sa fac cu ea se monteaza ? unde?sau nu e nevoie? :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorel_81

3

• radu ionel

1

• Eles Szilard Robert

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator dorin2001

aprilia 50 cc setul nu a avut ceva similar .ce rol are piesa respectiva?problema e ca canalele de pe piston sunt identice ca adancime si daca pun si respectivul inel, sau ce o fi ,atunci un segment va depasi diametrul celuilalt

Link spre comentariu
Vizitator dorin2001

scuterul este aprilia 50 cc 2t .este inelul din foto . ce rol are? nu am gasit ceva similar cand am demontat segmentii vechi. rings7.jpg [46.14 KiB]

Link spre comentariu

Rolul este de a tine segmentul "centrat" pe piston. Ai vazut vreodata segment uzat ne-uniform? Adica intr-o parte e aproape ca nou si in alta parte e subtiat sau in unele cazuri rupt. Am observat ca acel "ring expander" se monteaza de obicei la motoarele care nu au turatii mari. Daca montezi acel inel la un motor care are turatii mari, ai sanse sa observi ca motorul nu se tureaza ca innainte, raspunde putin mai lent in acceleratie, creste foarte putin compresia fata de normal si se incalzeste putin mai tare motorul. Nu e o regula generala ce am scris eu mai sus, depinde foarte mult de cum a fost gandit mototul respectiv, daca tu nu ai avut, atunci nu pui acel distantier.Spor la mesterit.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

vai sa nu pui sarma ia pe sub segmeni ca nui bine pune numa segmenti si curata inainte canalu da sara aia sa no pui sub segmenti niciodata.inelele elea sau cum i zice nui bine sa le pui pentruca ielu ala itit inpinge segmenti spre cilindru si forta de frecare e mult mai mare....eu am lucrat mult tim la servis motot......fiecare cu parerea lui nu condndamn:P

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări