alex26 Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Multimetrul meu Voltcraft VC920. s-a ars , am gasit diodele redresoare smd D1 -D4 arse , mai exact 2 dintre ele ,cablajul putin intrerupt si un tranzistor smd Q17 intrerupt. Am inlocuit cele 4 diode ,am refacut traseele intrerupte dar problema e ca nu am acest tranzistor smd notat pe schema 8050 , si am pus 2sd2114k , doar unul si celalalt a ramas 8050. Acest tranzistor este chiar langa siguranta de 500 mA si aceasta a puscat , s-a spart si a intrerupt ceva trasee , si banuiesc ca tranzistorul s-a defectat din aceasta cauza . Am alimentat multimetrul si daca pana acum imi indica pe ecran 88888 sau 00000 ca nu intelegeam exact ce , acum imaginea de pe display s-a intors trebuie sa il tin invers ca sa vad , cifrele sunt intrerupte si incomplete , si nu masoara nimic. Nu inteleg de ce s-a intors imaginea, dealtfel displayul nu se poate intoarce sa zici ca l-am pus gresit , are locul lui exact. Schema http://elektrotanya.com/voltcraft_dmm_v ... nload.html Cu respect , daca ma puteti ajuta. Link spre comentariu
techs Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Salut !Q17 si Q18 sunt folositi ca protectie la supratensiune ,la fel ca si Q13 si Q16 , avand terminelele B-C strapate folosesc doar jonctiunea B-E si se comporta ca o dioda, poti pune orice tranzistor SMD siliciu NPN.Daca arata doar 0000 si 8888 , de unde sti ca este imaginea invers ?..... cifrele astea arata la fel oricum le-ai privi Daca ai umblat la display , este posibil sa nu faca bine contact , depinde cum este realizat , daca are banda cauciucata cu contacte grafitate curat-o cu putin alcool si dupa ce il montezi incearca sa apesi usor pe diferite zone ale displayului sa vezi daca iti apar si caracterele lipsa ,sau poate este prea strans .Aparatul este destul de complicat si nu este exclus sa mai ai si altceva defect prin el, nu ai specificat cauza defectarii.Succes ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 ...nu ai specificat cauza defectarii.Pai sa vedem...siguranta explodata,cablaj topit,exfoliat,cam tot ce-a fost siliciu in preajma strapuns...cred ca nu e greu de ghicit cam ce-a fost acolo,asa ca sa nu-l mai amaram sa ne spuna si noua.Cu siguranta nu va uita prea curand.Chiar daca e instructiva tentativa de reparatie,sansele sa mai mearga sunt minime...pacat de el,de asta e bine sa mai muncesti si cu pocnitori chinezesti,de alea macar nu-ti pare rau,si cand lucrarea reclama o scula adevarata,atunci ochii cat cepele. Link spre comentariu
alex26 Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Intr-adevar nu are rost sa mai spun cum s-a intamplat. Dar as vrea neaparat sa il repar , ca imi pare rau de el. In ce zona sa caut problema , avand in vedere ca pe schema nu sunt trecute tensiuni sa stiu unde sa masor. Atasez 2 poze sa vedeti cum afiseaza imaginea , si da displayul are 2 benzi de cauciuc care fac contact. Am masurat cred toti tranzistorii smd sa nu fie in scurt , rezistente , diode si nu exista. Traseele le-am refacut , verificat si sunt toate ok., dar tot nu merge. Pozele Link spre comentariu
victor_andrey Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 afisorul nu e pus invers ......ce se vede din foto la tine Link spre comentariu
techs Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Sigur este pus invers, in primul post spunei ca nu se poate pune gresit dar se pare ca ai reusit ..... Link spre comentariu
alex26 Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Asa e am reusit ce parea imposibil pentru mine. Sticla aia era pusa invers. Acum afiseaza toate cifrele si literele complet , se comuta pe tensiuni alternativ si continuu , ohmi , diode , condensatori, A, mA , totul se afiseaza perfect , legat de ce afiseaza pe display e perfect dar nu se poate masura nimic.Sa fie problema la M430F149 ?Avand in vedere ca 2 diode din punte au fost in scurtcircuit unde duce traseul , sub comutator sau unde. Sa desfact comutatorul sa vad daca e ceva traseu intrerupt sau nu are rost? Astept un raspuns de la dvs. Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Mai degraba ES 51966!(se respecta tensiunile pe integrat) Link spre comentariu
alex26 Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 La pinii 62 ,63 am 5,35 VLa pinii 57 ,58 am 0,08 VAltundeva mai pot masura pe integratul asta?In partea stanga jos am V+ si V- si am tensiunile 5,2 v si 0,7 V. E bine asa? Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Ar trebui sa ai : pe condesatorul C6 -3,5v/ condesatorul c4 - +2,8v/condesatorul c2-2,8v. C8-2,7v si C10- 3,3 V.Se pare ai in scurt bara de minus.(57,58 cu59,60 dgnd) Link spre comentariu
alex26 Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Am masurat intre pinii 57,58 cu59,60 dgnd si nu e chiar un scurt , am o rezistenta de 8 ohmi. Conteaza pe ce scala e aparatul cand fac aceste masuratori de tensiuni? Tensiunile mele sunt C6 = 3,5V , C4 = 0V , C2 = 5,3 V , C8 = 5,2 V , C10 = 0,7 V Sa inteleg ca e in scurt ES51966F? Pot gasi undeva integratul asta , sau in vreun aparat montat. Am dezlipit integratul de pe placa si am masurat din nou tensiunile C6 = 3,5V , C4 = 2,03V , C2 = 3,5 V , C8 = 2,15 V , C10 = 0,6 V Link spre comentariu
alex26 Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Am gasit integratul asta in China si ma costa 10 dolari piesa si 10 dolari transportul prin posta chineza dar este cu terminatia P si mie imi trebuie cu F , sa fie vreo diferenta , nu gasesc nimic despre el. ES51966P 1PCS ES QFP 10.00$/each NEW AND IN STOCK Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Salut,De curiozitate , cat costa un multimetru ca al tau , nou? Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Am gasit , e 189 euro la conrad.Asa ca daca gasesti undeva integratul se merita sa-l repari.Succes Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Am gasit integratul asta in China si ma costa 10 dolari piesa si 10 dolari transportul prin posta chineza dar este cu terminatia P si mie imi trebuie cu F , sa fie vreo diferenta , nu gasesc nimic despre el. ES51966P 1PCS ES QFP 10.00$/each NEW AND IN STOCK Sigur iti da la bucata?(poate de la 100 de bucati) Daca faci comanda mai cumpara cel putin inca o bucata!(poate 2 bucati , ultimul pt userul Raven ) Bun venit in clubul nostru (toti 3 cu aceleasi defecte)Am un 920 si am gasit integratul(interiorul aparatului) cu terminatia P . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum