Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC

Vizitator stefanmihai

Postări Recomandate

Vizitator stefanmihai

SALUT.Am si eu o intrebare .Un prieten de al meu are o statie nustiu ce firma,doar atat ca are 2x60 watt 4 ohmi si doua difuzoare JVC 300 watt 150 RMS.Problema este ca are o finala la statie arsa si a facut punte intre cele doua difuzoare .Se poate intampla ceva ,poate arde si cealalta finala .ASTEPT RASPUNS.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• kzr66

1

• YO8CDQ

1

• kiras

1

Top autori în acest subiect

Pai daca s-a ars un canal, degeaba le-a pus in paralel, deoarece nu castiga nimic. Din contra, poate sa strice si canalul care mai merge, dar la doi ohmi, miramas sa mai reziste mult acel trafo de iesire.

Link spre comentariu

Daca difuzoarele au fost conectate in paralel atunci amplificatorul va "vedea" o sarcina de 2 Ohm, exista riscul distrugerii si celuilalt canal pe motiv de suprasarcina. Daca insa conectarea a fost facuta in serie atunci lucrurile vor sta chiar mai bine pentru canalul functional, acesta va vedea o sarcina de 8 Ohm deci va lucra mai relaxat, evident si puterea va fi mai mica.

Link spre comentariu

daca minusul unui dif este legat la plusul celuilalt si iesirea canalului functional la celelalte borne ale difuzoarelor atunci se numeste conectare in serie si da, ar fi 8 Ohm deci chiar mai bine pentru amplificator, asa cum am si spus mai sus.

Link spre comentariu

Salut! Daca difuzoarele au 8ohm,legate in paralel o sa rezulte 4ohm si legate in serie 16ohm. La 6ohm rezulta 3ohm in paralel si 12ohm in serie etc. Acum impedanta difuzoarelor te va face sa-ti dai seama daca e bine sa le legi in paralel sau in serie. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări