Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

circuit aprindere intermitenta led-uri la 9v

Vizitator ben77

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• marius_3004

2

• Ticu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Uite aici o colectie de unde te poti inspira.Alta solutie ieftina e sa cumperi un led cu lumina intermitenta, si sa-l inseriezi cu celelalte leduri, astfel vor clipi toate odata.Ledul intermitent costa cam 1-2 lei din cate stiam.

Link spre comentariu
Vizitator ben77

eu le am conectate cate 3 in serie. in total vreo 30 de leduri smd. adica 10 serii de cate 3 puse in paralel.deci am facut circuite de cate 3 leduri in serie. si aceste circuite(vreo 10) le-am pus in serie la 9v. si as vrea sa lumineze intermitent. nu imi deschide calc fisierele trimise. ms

Link spre comentariu

Bun, faci un multivibrator cu doua tranzistoare si pui un tranzistor de putere care sa-ti suporte toata gruparea aia. Pui si rezistente in serie cu fiecare grupare de leduri. Arhivele trimise trebuie descarcate toate trei si apoi dezarhivate incepand cu prima.

post-21106-139829600649_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator ben77

sal. am fost la un pieten care se mai pricepe si am realizat circuitul asta.am lumina intermitenta dar am o alta mare problema:intensitatea luminii ledurilor este scazuta rau (nu mai au aceeasi luminozitate sunt mai slabe). ce pot sa fac? cam asta este scema pe care am realizat-o.

post-75272-139829600741_thumb.gif

Link spre comentariu

Mareste tensiunea de alimentare sau modifica valorile rezistentelor care pe schema au 470R.In jos,adica pune de 330R sau mai mici.L.E. pfuai,acum vad, ai leduri de 9v/2A?adica de 20W?

Link spre comentariu
Vizitator ben77

am 48 de leduri. puse cate 3 in serie(deci 16 segmente de cate 3 leduri) si aceste 16 segmente le-am pus in paralel alimentate la 9v si 2A. in total toate leduri consuma cam 0.4A.circuitul realizat este flip-flop. pe o iesire am pus ledurile mele iar pe alta un led cu o rezistenta (sa mearga la 9v)

Link spre comentariu

Se poate, dar problema nu este obtinerea "astabilului", ci curentul relativ mare de care au nevoie ledurile, care se aprind/sting toate odata (400 mA). De aceea are nevoie de un tranzistor "de putere".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări