Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator folosit ca preamplificator

Buddy1

Postări Recomandate

Buna searaam primita de la cineva un amplificator de 10W si as vrea sa folosesc niste difuzoare de 50W 4ohmi insa se aude ca naibaas putea face un etaj final cu tranzistori in care sa "bag" semnal cu ajutorul amplificatorului de 10W care banuiesc ca va fi transformat in preamplificator nu ? :Ddaca se poate v-as ruga sa imi recomandati o schema care s anu depaseasca la iesire 50Wsau ar mai fi o solutie sa pun doua difuzoare in paralele, in acest fel puterea lor crescand la 100W nu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Buddy1

18

• retrosong

5

• cristian2009

5

• ratza

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate este amplificatorul cu probleme, sau are impedanta de iesire de 8 ohmi, faptul ca ati cuplat difuzoare de putere mai mare nu duce la auditie distorsionata.

Link spre comentariu

problema apare cand dau volumul spre maxim se aude putin distorsionat cand dau la maxim apar niste distorsiuni ceva mai mari, in rest merge okdar vroiam ceva cu putere mai mare 50W sau maxim 100Wasa am pe acasa TDA7293 dar mi se pare imens un amplificator de aproape 300W

Link spre comentariu

Ce legatura are TDA 7293 cu amplificatorul de 300W ? ...Masoara tensiunea pe iesirea amplificatorului tau de 10W - poate deja ai depasit cei 10W, sau poate sursa de alimentare folosita nu ii asigura tensiunea si curentul necesare...

Link spre comentariu

am spus ca as avea din ce sa fac un amplificator mai mare, insa nu am nevoie pt ca ma multumeste unul de 50W sau maxim 100Wsursa scoate 15V 4Aparerea mea este ca e suficient

Link spre comentariu

am spus ca as avea din ce sa fac un amplificator mai mare, insa nu am nevoie pt ca ma multumeste unul de 50W sau maxim 100Wsursa scoate 15V 4Aparerea mea este ca e suficient

Nu e suficient deloc pentru ce vrei tu.
Link spre comentariu

Nu e suficient deloc pentru ce vrei tu.

tinand cont ca tensiunea la care se poate alimenta integratul este de max 18V e suficientnu as vrea sa folosesc alte integrate pt ca am nevoie de tensiune diferentiala....si nu vrea sa ma complic cu alte trafuri mari si grele
Link spre comentariu

nu stiu sigurdaca e o sa desfac amplificatorul si va spunstiu ca cel care l-a facut a zis sa nu il alimentez cu tensiune mai mareeu vroiam sa fac un amplificator cu tranzistori(doar etajul final) in care sa bag semnalul din amplificatorul actualdar daca spuneti ca nu se poate, o sa vad ce solutii gasescdaca as face un amplificator cu alimentare diferentiala, as putea folosi o sursa ATX cu +/-12v?

Link spre comentariu

Ba se poate, doar ca nu este o solutie prea buna - si exact asta s-a si scris.Daca pui tz dupa integrat (si sunt multe scheme de acest gen), tot iti va trebui o tensiune de alimentare mai mare pt etajul cu tz. Nu poti alimenta din ATX fara sa il modifici; -12V de obicei da curent mic, iar +/- 12V este o tensiune mica - tot nu scoti cine stie ce putere mare, mai ales pe 8 ohmi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări