Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panou fotovoltaic

Vizitator cretzu94

Postări Recomandate

Vizitator cretzu94

Sunt nou pe acest forum si nu prea ma pricep. Am in minte o idee si vreau sa stiu daca este posibil.Cat de mare ar trebui sa fie un panou fotovoltaic pentru a putea sa-mi incarce aceasta baterie in aproximativ 1 ora.Capacity: 6000mAhVoltage: 3S1P / 3 Cell / 11.1VVreau sa stiu dimensiunile (nr celule) sau daca este posibil asa ceva. Multumesc!

post-75263-13982960004_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• Ticu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Presupunand ca bateria suporta incarcare la 1C, putem face o socoteala aproximativa.Iti trebuie 6A. Gasesti panouri de 17-18V, deci 17V x 6A = 102 Watt.Soarele da o energie de aprox. 1000 W/metru patrat, dar la o eficienta de conversie de 20% se obtin doar 200 W/mp. Rezulta ca suprafata minima ar fi cam 0,5 mp. Practic va fi ceva mai mare, fiindca exista si spatii neutilizate.Mai trebuie si un incarcator adecvat bateriei (3 celule cu litiu in serie).Un exemplu apropiat ca cerinte:Modul solar FVG 36-125. Costa vreo 1300 ron.• Cell Size (mm): 125 x 125• Number of cells: 36 cells - monocrystalline silicon• Module Dimensions (mm): 1,197 x 535 x 35• Module Weight (kg): 9.2• Module Efficiency ŋm (%): 15.60• Cell Efficiency ŋc (%): 18.00• Power Peak Pm (W): 100• Maximum Power Voltage Vm (V): 18.75• Maximum Power Current Im (A): 5.35

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări