Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din aparat foto in mini blitz

th3-razor

Postări Recomandate

Salutare! Am dat prin sertar de un aparat foto vechi cu film de care nu mai am nevoie si vreau sa-l fac un fel de mini blit.Stiu ca nu va rezista mult dar nu e o problema prea mare...Daca nu se arde lampa in 2-3 ore este ok.Pe scurt stiu ca trebuie inlocuit condensatorul de 330 v si 130uF cu unu de capacitate mai mica care se va incarca mai repede.Acuma are ca sursa o baterie AAA.Ce valoare trebuie sa aibe condensatorul ca sa se incarce repede?? nici sa omoare lampa din primele 10 aprinderi dar nici 1000 sa tina.Citisem pe net mai demult cand nu ma interesa dar acuma am cautat si nimica.Nu vreau sa il fac stroboscop pe 220 v ca deja este periculos si asa cu condu de 330 v.cand il descarc face niste scantei de numa

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• th3-razor

4

• ratza

2

• validae

1

• marius_3004

1

Top autori în acest subiect

Nu schimba condensatorul. E pus pentru a obţine cantitatea de energie necesară pentru a obţine descărcarea din bliţ (descărcare în xenon, mai exact). Ca să-l încarci mai repede ai nevoie de un curent mai mare de încărcare.

Link spre comentariu

Daca vrei sa-l folosesti ca un blitz auxiliar, nu trebuie sa modifici nimic.La valoarea capacitatii lui, se va incarca in cateva secunde, e normal.Nu incerca sa-l supraalimentezi ca-i arzi tranzistorul invertor.Poate specifici mai clar la ce vrei de fapt sa-l folosesti, te pot ajuta fiindca am lucrat cu asa ceva.Daca vrei autonomie mai mare, pune-i acumulatori de capacitate mare in loc de baterii.Te va tine destul de mult, lampile Xenon rezista la cateva mii de descarcari la intensitatea nominala in regim de blitz. Daca scazi capacitatea condensatorului, va rezista la mai multe descarcari, dar va scadea energia luminoasa proportional.Si se va incarca mult mai repede.Dar depinde ce vrei de la el.

Link spre comentariu

deci vreau sa-l folosesc la o petrecere.Adica sa se incarce condensatorul in o secunda,2 si sa am un buton push up cand sa-l activez din cand in cand.Ceva de atmosfera :) Nu v-a fi folosit in domeniul foto

Link spre comentariu

Adica sa descarci blitzul in ochii comesenilor? :ras: ai putea incerca mai simplu cu spray cu piper,un condensator de 100Uf/400 volti incarcat la priza printr-o punte redresoare si pus cu ambele terminale pe pulpele domnisoarelor in mini(o sa fie recunoscatoare) :nebun: Daca nu-ti sar din prima in brate sa ma anunti :rade: . Glumesc.

Link spre comentariu

apreciez spamul sincer sunt pe jos de ras :))) da sa le scot ochii cu blitul.Suntem tineri si deh ne plac luminitele:)Orice idee de luminite clipitoare sunt bine venite:D Daca tine o seara a 2a zii nu ma mai intereseaza.Am un glob cu oglinzi homemade la care o sa-i pun motor dar nu stiu cu ce sa-l luminez...EDIT:Spunea un coleg ceva de genul de la o cutie cu efecte de instalatie brad legate becuri.Dar eu stiam ca acea chestie scoate in jur de 40 v la iesire ... sa ma lamureasca si pe mine cineva

Link spre comentariu

Omul vrea sa-l faca stroboscop probabil dar nu stie sa explice.Acum vad ca le plac luminitele.Ceva rosu-albastru nu merge?Asa macar inchiriati un girofar sau o masina de politie.Glumeam.

Link spre comentariu

Pune un electrolitic de capacitate mica, in jur de 10 microF, respectand aceeasi tensiune (peste 300V) si se va incarca intr-o clipita, puterea va fi mai mica (la petrecere merge) si lampa va avea o viata mai lunga... Incearca cu un electrolitic din cele montate la redresorul lampilor economice (sa aiba tensiune peste 300V).

Link spre comentariu

Daaa uite ca m-ai luminat :da Chiar am un condensator de vreo 4uF si 450v de la un balast electronic:)Aaaa da am uitat sa zic.Am facut si acel joc de lumini din cutiuta de la instalatie de brad+bec de 60w si vadca tin tiristorii.Problema ar fi alta :nu gasesc becuri colorate in oras la mine :( iar ca sa ajung prin Constanta n-am cum pana sambata.Vreo solutie sa colorez becurile normale ??Ceva sa tina un chef ca a 2a zii nu mai conteaza

Link spre comentariu

Acuarele, guasa, cerneala - d'astea, vezi ce gasesti la papetarie. Cat n-o sa stea in ploaie e ok. Degreseaza becu' in prealabil. Cand stateam in camin la facultate imi mazgalisem un bec violet asa, pentru atmosfera de bordel.Vezi ca unii pigmenti organici se descompun la temperatura si isi schimba (sau pierd) culoarea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări