Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema BIOS ASUS P8Z68-V LX

Vizitator ying

Postări Recomandate

Vizitator ying

Memory remap am, si am sa-ti explic si ce face pe scurt ca sa intelegi. Practic nu are treaba cu "cat ram vede biosul".Problema e alta, nu stiu daca in ultimele generatii a ramas la fel dar treaba cu remap-ul sta in felul urmator:Sistemul de I/O al calculatorului mapeaza diferite porturi/device-uri in primele spatii de adresa.Tastatura, mouse, HDD, placa video etc.. toate comunica cu procesorul folosindu-se de locatii de memorie bine definite. Problema cu aceste locatii de memorie este ca se suprapun peste spatiul de memorie folosit si de RAM. Astfel, BIOS-ul "dezactiveaza" (adica nu foloseste) toate locatiile de memorie RAM a caror adresa se suprapune cu device-urile in/out.REMAP -> vine si muta locatiile astea care se suprapun din ram, mai la coada. Adica in loc sa plece de la adresa 0 pleaca de la prima adresa libera dupa ce toate device-urile I/O au fost mapate.Sper ca te-am lamurit ce-i cu remap-ul.PS: voi testa CPU in alta parte evident, cu EEPROM-ul m-am lamurit, poate mai vine cineva cu idei despre eventuale defecte ale MBNoapte buna ! :P

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ionut Remus

7

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări