Vizitator ying Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Salut, Am urmatoarea problema: Detin o placa de baza ASUS P8Z68-V LX iar in BIOS am anumite optiuni esentiale care lipsesc. Pur si simplu nu apar. De exemplu: Turbo Ratio -> Nu exista Setarile legate de iGPU -> NU exista Am rescris BIOS-ul ( cu update folosind tool-ul asus "EZ Flash 2 Utility" ) de vreo 4-5 ori, cu versiuni diferite. Nici o diferenta! Intrebarea mea: Este posibil ca chip-ul sa aibe o problema HW si sa nu imi afiseze optiunile despre care vorbesc ? Sau mai degraba sunt "arse/au probleme" componentele pe placa de baza care tin de aceste optiuni ? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 trebuie sa exist undeva, si eu am schimbat in timp mai multe placi de baza, si totdeauna gaseam anumite optiuni mai greu, incearca sa intri in advanced! din curiozitate ce procesor ai? poate si asta fi o chestie de nu ti le arata, sau trebuie sa setezi ceva anume ca sa se activeze optiunile care le vrei si abia atunci le poti vizualiza! Biosul care-l ai e ceva mai diferit fata de cele vechi! Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Nu este Remus, am trecut de mult de partea unde "nu gaseam setarile".Procesorul este un i5 2500K - deci are multiplicatorul deblocat in consecinta trebuia sa apara Turbo Ratio. Si intr-adevar Turbo Ratio se activeaza numai daca este activat si EIST, care este setat corespunzator. Dar ce sa mai zicem de porturile video ca nu merg nici unul ! Am specificat mai sus ca nu am setarile legate de GPU-ul integrat dar nici porturile video nu merg. Practic nu pot sa folosec GPU-ul integrat din procesor in nici un fel. Care astea, in mod normal scoti placa video dedicata, pui cablul DVI/Vga ce ai- in portul corespunzator, aprinzi calculatorul si ar fi trebuit sa mearga dar nope, nu merge ! Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 cred ca este o setare pe undeva unde alegi pe care port sa booteze placa video! stiu ca am patit-o si eu in UEFI bios ca igpu-ul nu functiona cand aveam placa video dedicata. este ceva p-acolo dar nu mai tin minte! am sa ajung acasa si am sa postez daca mai gasesc manualul de la placa de baza (ca am schimbat-o de atunci ) Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Este o setare unde alegi " Primary video adapter" sau ceva de genul cu optiunile PCIE, PCI. Si mai trebuia sa am si iGPU dar nu am . Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 hm....da aia e setarea! dar cine stie de ce nu ti-o arata!!! Oare nu e vreo setare care sa fie IGPU eneble?? Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Am cautat si pe asta dar nu am gasit-o... Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 sincer nu stiu ce ai tu in fata la PC! dar vad ceva din manualul placii de baza ca trebuie sa te duci la advanced-> system agent config. si p-acolo ai ceva setari dar pp ca te-ai uitat deja pe acolo!!Daca nu gasesti fie scrii un mail celor de la asus! eu le-am scris odata ca aveam probleme dupa o updatare de bios si mi-au raspuns relativ repede(in vreo 12 ore ) si poti sa incerci, daca ai pe cineva cu alta placa de baza cu IGPU, sa bagi procesorul in aia sa vezi daca functioneaza IGPU , ca daca te joci cu OC-ul atunci sa nu fi facut ceva e care nu stii sai sa nu-ti mai functoneze IGPU-ul, daca functioneaza e clar ca placa de baza eproblema si te duci cu ea la garantie daca mai are!Totusi mai insista putin a cine stie pe unde bifezi sau debifezi ceva si va functiona! Eventual poti sa incerci sa scoti procesorul si sa-l pui inco o data in soclu poate nu face contact bine, eventual si restulcomponentelor Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 sincer nu stiu ce ai tu in fata la PC! dar vad ceva din manualul placii de baza ca trebuie sa te duci la advanced-> system agent config. si p-acolo ai ceva setari dar pp ca te-ai uitat deja pe acolo!! Exact, lipseste ! Daca nu gasesti fie scrii un mail celor de la asus! Am schimbat vreo 5 mail-uri cu ei. Inutil. Mi-a zis in final ca pot sa incerc cu un chip bios nou pe care sa il comand la rhs.ro. N-am sunat la ei, dar o sa incerc, mi-e ca imi cere 50 lei pe un chip si dau cat nu face.. Garantie nu am. Mai ramane sa incec procesorul la altcineva. N-am la cine inca. De ars n-am ce sa ard din moment ce n-am putut face OC pentru ca n-am optiunile necesare. Si am insistat o gramada.. :( Din cauza asta am facut threadul asta, in ideea ca o stii cineva daca este posibil ca un chip BIOS (EEPROM la origine) sa functioneze "incomplet". Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 daca EEPROM-ul era defect partial, mai curios sa se defecteze la citire, trebuia sa ai eroare de BIOS corup sau sa nu poti face update cu succes deoarece anumite locatii de memorie nu se pot scrie. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 pe p8h67, care o am acum, am avut o chestie ca nu-mi recunostea double channelul de la DDR3....practic nu vedea nici biosul cei 8 GB de ram, decat 4GB...dupa zeci de mii de incercari si teste nu stiu ce ma apucat sa curat si coolerul de la procesor daca tot eram cu calculatorul desfacut si culmea a fost ca nu stiu cum am dat eu din neatentie cu pasta siliconica pe placa si pe soclul procesorului si ca sa il sterg in locurile in care nu trebuia sa fie cu pasta, am scos si procesorul sa-l curat cu izopropilic, iar cand am terminat si am aprins calculatorul cu gandul ca nu am ce-i face si sa duc placa la garantie (avea 2 saptamani de cand o luasem dar abia imi luasem inca 2x2GB de ram) am constatat ca in windows imi vedea toti 8 GB si cand ma uit in bios si acolo vedea cele 4 placute de ram! Am miscat , am tras de cabluri (usor nu chiar sa le rup), am scos si bagat placa video si celelalte placi din PC(inclusiv ramii), sa zicem ca m-am comportat mai brutal cu gandul ca daca e ceva se va prezenta defectul iarasi, dar nimic....ceea ce ma lasat sa cred ca procesorul nu l-am pus corespunzator (desi am fost foarte atent) si careva pini nu faceau cum trebuie contact. Acum am 16 GB de ram sifunctioneaza perfect si-n ziua de azi!De asta spun sa insiti, ca la cat de fine sunt unele chetii prin componentele de calculator, poate ceva praf sau ceva de plastic sa strecurat pe undeva si face izolarecu careva pin si tu nicicum nu vezi!Cum spune @Stefan Nicolae daca era de la bios nu ar trebui sa il poti updata (dar nu poti baga nici mana in foc cu tehnologia de azi) Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 @Stefan Nicolae O informatie de genul cautam. Sa inteleg ca din moment ce nu am avut probleme in a-l rescrie (de mai multe ori chiar ) pot sa scot din calcul o problema de la CHIP.@Ionut RemusL-am reamplasat odata, procesorul. Si tot problemele astea le am. Ca tot ai pomenit de memorie, mi-am adus aminte ca mai are o problema ! La mine nu merge cu mai mult de 8 GB RAM orice i-as face.Cum controller-ul de memorie este integrat in procesor la modelele acestea oare sa incerc sa il sterg si eu cu izopropilic si sa il reamplasez ? Pana acum doar l-am reamplasat, nu am avut alcool. Acum am si alcool-ul cred ca o sa mai incerc odata chestia asta !Nu mai zic, pinii din socket i-am luat la ochi cu mare atentie si nu parea niciunul sa aibe probleme. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 din specificatiile tehnice a placii de baza care o ai tu, tare mie frica sa nu ai probleme cu placa de baza si/sau cu procesorul! Ram ar trebui sa duca 32GB deci acum e clar! eu banui mai mult placa de baza, dar dupa cum ai spus si tu "controllerul de memorie e in procesor" deci tot la fel de mult poate sa fie procesorul! De reparat cred ca s-ar putea repara placa de baza dar doar daca defectul stii cum sa-l identifici si sa ai norocul sa fie deasupra ca daca e in padul din mijloc nu ai ce-i face! E Clar ca e un defect hardware si nu are legatura cu biosulpoti incerca cu alcol izopropilic cine stie poate ai pe undeva oxid si nu vezi si cu ala ai sa-l stergi! inca o chestie mai incearca si cu o placuta de ram doar si tot o muti in celelelte sloturi, sa nu cumva sa ai una din placute defecta iar procesorul sa limiteze (IGPU foloseste din ram pentru video, nu are ram propriu) Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Am facut operatiunea de stergere acum. Nimic.Cat despre ram.... Eu folosesc 2x4 GB. De mers, merg toate sloturile - testate.Cand adaug si ceilalti 2x2 GB afiseaza tot 8 GB.Merge doar in combinatii < 8 GB adica:4+4 =8 OK4+4+2+2 = 84+2 = 6 OK2+2 = 4 OKetc... ai inteles.La CPU am garantie, o sa-l testez inainte sa pierd timpul la garantie. Trebuie doar sa gasesc pe cineva cu 1155.La mb nu am, n-am decat sa iau alta. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 am presupus ca ai toate sloturile ocupate ca mine! dar daca iti vede 2+1 sloturi trebuie sa ai in bios optiune pentru memory remap si aia trebuie sa o activezi si atunci iti vede toate 4 sloturi! mi-am batut cu capul de pereti de optiunea asta, eu nici nu stiam ce face si nici in manual nu era clar (la o placa de baza mai veche pe 1156) si nu m-am atins de optiune! dar presupun ca nici optiunea asta nu o ai in bios.....! fie testezi procesorul la cineva fie sa vina cineva cu alt procesor la tine!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum