sebi_c Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Multumesc, banuiam asta dar nu am gasit nicaieri valorile si in nici o schema gasita nu avea clock de 125Mhz. Revin cu informatii dupa realizare.VFO_DDS al lui DL4JAL cu microcontroller 80C51 (orice microcontroller din familie) are un programel calculator pentru orice frecventa de oscilator care face modificare automata in firmware (bin pe care-l faci apoi hex). De ex eu am masurat cu un frecventmetru oscilatorul si am facut modificarea cu cea mai mare precizie cu care am putut eu. De fapt, am observat la teste ca frecventa are un offset si atunci mi-am propus sa fac operatiunea.PS: Modulul ala se poate folosi la VFO DL4JAL. Link spre comentariu
Lantean Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Observasem schema dar, din pacate nu dispun de un 80C51, doar ATmega8 care din cate stiu nu prea e compatibil. Voi incerca varianta cu PIC16F628A pentr ca am mai multe bucati. Nu cred ca este mare lucru sa adaptez schema la un modul gata construit, mai degraba ma sperie modificarile de soft deoarece sunt nou in lumea microcontrole lor .Multumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Observasem schema dar, din pacate nu dispun de un 80C51, doar ATmega8 care din cate stiu nu prea e compatibil. Voi incerca varianta cu PIC16F628A pentr ca am mai multe bucati. Nu cred ca este mare lucru sa adaptez schema la un modul gata construit, mai degraba ma sperie modificarile de soft deoarece sunt nou in lumea microcontrole lor .Multumesc pentru ajutor!Chitul cu acest sintetizor, pe care l-am promis pentru cine-l vrea, l-am dat lui Minitehnicus! Dar daca vrei un microcontroller AT89S8252 in varianta PLCC impreuna cu soclul sau ti-l pot da eu scris cu firmware DL4JAL, fara nici o obligatie. Poti sa iei documentatia de la SP7EWL, http://www.sp7ewl.one.pl/dds.html si sa faci cablajul de aici: http://www.sp7ewl.one.pl/attach/AD9951/ ... ilayer.png . Schema e minimalista cu maximum de efect.Daca vrei pot sa-ti dau planul de cablaj de la mine, dar consider ca e ceva mai dificil de facut cu mana, sau in conditii manuale, desi nu chiar imposibil cu metode mai automate. Link spre comentariu
Lantean Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Multumesc pentru oferta, dar nu vreau sa abuzez de bunatatea dumneavoastra. Poate voi incerca si varianta aceasta daca nu voi fi multumit de cea cu PIC16F628A .Aceasta cu AT89S8252 pare foarte potrivita pentru un generator de semnal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum