Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

temporizator

Vizitator f5slseries

Postări Recomandate

Vizitator f5slseries

Am un temporizator Crouzot m2a si vreau sa-l montez la iluminatul de scara.Ma poate ajuta cineva cu o schema de montaj?Va rog,nu gasesc nimic pe net.Atasez poze.

post-56537-139829599812_thumb.jpeg

post-56537-139829599819_thumb.jpeg

post-56537-139829599826_thumb.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• worker

2

• justMe

1

• unuldinei

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

sal.nu vreau sa se supere initiatorul dar am zis sa nu mai deschid alt topic pt o intrebare.ce releu pot folosi la 12V care la un impuls foarte scurt sa se atraga si sa cada dupa 15 sec de exemplu sau cu temporizare reglabila si sa ramana cazut pana la urmatorul impuls.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Din ce vad eu pe diagrama din fotografia 3, releul Crouzet "stie" numai sa intarzie cuplarea releului propriu, dupa alimentarea la bornele descrise de leoncris  (pentru automat de scara veti avea nevoie de inca cel putin un releu cu cel putin 2 contacte normal deschise)

Pentru cea de-a doua problema, functionarea e tot tip "automat de scara". Solutia electronica e un "monostabil" care se "anclanseaza" la impuls si tine releul atras (si respectiv contactul lui ichis sau deschis) pe durata (reglabila) a temporizarii. Acest monostabil se poate construi cu 2 tranzistori, cu un 555, cu un amplificator operational integrat, gen 741 sau, pentru precizie mai ridicata, cu un oscilator de precizie mai ridicata (pilotat cu "cuart"), si divizor programabil (nu cred ca se pune problema unei asemenea complexitati).

Solutia "simpla" e utilizarea unui dispozitiv ca cel prezentat de colegul care a intiat topicul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări