Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hard disk laptop IDE scartzaie!

dem3ntor

Postări Recomandate

Salut!Am un laptop mai vechi al unei cunstinte care are un hdd ide de 60gb.Problema este ca scartaie in anumite momente si normal ca laptopul de blocheaza.L-am scanat extern si nu are nici un sector BAD, dar cand scartaie de blocheaza si isi revine singur supa nici o secunda.de unde sa fie acest scartait? se poate remedia.problema e ca fiind ide, unul nou costa de 2x decat laptopul, iar SH e la fel de riscant!Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

3

• VIFCOR

2

• cristian_draghiescu

1

• iod2

1

Top autori în acest subiect

dem3ntor :

Descărcaţi de pe situl producătorului un utilitar

pentru testarea HDD. De exemplu, pentru IBM

există Hitachi Drive Fitness Test.

În ultimă instanţă încercaţi şi un Low Level Format,

cu salvarea prealabilă a datelor importante de pe el.

Link spre comentariu

clancanitul ala e de la capetele de citire......nu cred ca mai ai ce sa ii faci.

E mort ca un os de mamut preistoric. Dupa cum s-a scris mai sus are captele de citire "arse" si e e predestinat cosului de gunoi. Am vreo 15 in situatia asta. Se mai poate folosi de la el electronica doar.
Link spre comentariu

am descarcat de pe site de la seagate seatools si am incercat sa scriu zero pe el.nu merge!cum zicea cineva mai sus, garbage!Speram sa mearga salvat in vre-un fel!Multumesc!

Link spre comentariu

am descarcat de pe site de la seagate seatools si am incercat sa scriu zero pe el.nu merge!cum zicea cineva mai sus, garbage!Speram sa mearga salvat in vre-un fel!Multumesc!

Contactele intre electronica si mecanica HDD sunt curate ?
Link spre comentariu

da.
Link spre comentariu

da.
La cat costa un HDD-ide sh, fara bataie de cap solutia e inlocuire.Sau cercetezi functionarea hard a driverelor de control motor si capete, posibil si lipituri reci.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări