dalu Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 :smt006 . Vreau sa va rog sa ma ajutati intr-o problema :De ceva vreme ma ,, bantuie '' ideea achzitionarii unui sistem pe care sa-l folosesc numai pentru electronica. Am gasit o firma pe net care ofera sisteme P III la preturi avantajoase(zic eu). Problema care ma framanta este urmatoarea: oare de la ce frecventa a procesorului merge rezonabil Windows XP cu SP2, si aici va rog postati din experienta personala si nu din ce zice Microsoft. Si inca o problema, oare programele de simulare electronica gen Orcad, Multisim, etc. ruleaza pe un asemenea sistem cu un procesor care ,, duce '' Win XPSP2 ?? Am gasit pe prima pagina a magazinului respectiv mesajul ascesta, oare o fii real ?~~~~~~Mi-am cumparat de la XXXXX un PIII IBM 500 mhz(512 cache) 128 sdram cu cd + dvd rom cu monitor de 17`` IBM care merge super cu windows xp sp2 instalat.Mai mult cu dvd-romam copiat un cd de 700 mega in 2 minute.De pret nu mai vorbesc;raportul dintre calitatea produselor si pret este foarte bun.mai exact 56 E total!!! Sunt foarte multumit.~~~~~ Link spre comentariu
hugo Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 Prea putin ram pentru XP. Macar un 256MB plus procesor undeva la 1G ca sa mearga cat de cat.Insa de mers merge si pe PI cu 64 de ram(nu stiu care sunt cerintele oficiale) doar sa ai timp sa-l astepti. Link spre comentariu
dalu Postat Iulie 20, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2006 Prea putin ram pentru XP. Macar un 256MB plus procesor undeva la 1G ca sa mearga cat de cat.Insa de mers merge si pe PI cu 64 de ram(nu stiu care sunt cerintele oficiale) doar sa ai timp sa-l astepti. Cerintele oficiale sant:~Procesor Minim 233 Mhz, iar Microsoft recomanda 300 Mhz ;~Memorie Microsoft recomanda 64 Mb . Poate nu m-am facut bine inteles, ma intereseaza configuratia minima pentru a rula ,, onorabil '' XP cu SP2 si a diverselor programe gen OrCad, Multisim, Tina, etc. In momentul de fata am calc performant (optimizat pentru jocuri , care consuma mult), dar vad ca nu-i economic sa stau toata ziua cu el deschis pentru a-mi bate capul cu invatat-ul Orcad-ului si citirea din cand in cand a unui E-mail. Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 vei avea nevoie de dvd pe el deci minim 1G procesor Link spre comentariu
nonyhaha Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 1 g procesor pentru a rula filme in format .vob, dar nu e nevoie ptr a citi un dvd scris cu mp3-uri ;)procesor poti merge si pe 333-400, dar sa ai macar 256 ram sa mearga cat de cat,iar winxp cu sp2 nu il veti instala pe 64mega de ram nici in vecii vecilor ;)cine vrea sa incerce Link spre comentariu
dalu Postat Iulie 20, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2006 vei avea nevoie de dvd pe el deci minim 1G procesor Te rog dezvolta putin. Sa zicem ca un procesor de 1 Ghz e ok( vorba aia, cu cat e mai mult , cu atat e mai bine), dar care e utilitatea unei unitati DVD-rom intr-un sistem al carui destinatie am aratat-o mai sus ? :smt102 :smt102 ...doar Windows-ul incape pe 1 CD, OrCad-ul are in jur de 650 MB :smt017 :smt102 . Repet, calc-ul asta intentionez sa-l folosesc doar pentru electronica, deci Win XP cu SP2, Multisim, Tina, OrCad........si poate un browser( firefox) , messenger + antivirus.....dar astea ultimele 3 sant improbabile, ESENTIALE sant sistemul de operare si softurile de simulare electronica , FARA player video, audio~~pentru astea din urma am sistemul asta de pe care scriu care-i performant dar si energofag. In alta ordine de idei, am gasit urmatoarea oferta :///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Pret:47 ? Trimite unui prieten Garantie: 12 luniDriver - Instalare PIII 733 Mhz - Dell / Compaq ? 128 MB RAM ? HDD 10 GB ? Placa video AGP 8MB Video ? CD-ROM ? Floppy Disk 1.44MB ? Placa sunet ? Porturi paralel, serial, PS/2 ? Port USB //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////.............oare daca le-asi cere celor de la firma respectiva sa-mi mai puna 128 Mb de RAM, sistemul rezultat n-ar face fata pretentiilor mai sus-enumerate ?? :smt102 :smt102 Link spre comentariu
hugo Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 Prima mea configuratie a fost Duron la 850Mhz, 128MB DDR, HDD la 5400RPM si un TNT2 cu 32M RAM si era ok XP pe el. Un prieten electronist in devenire avea un celeron la 500Mhz, 128 SDRAM, HDD la 5400RPM si TNT2 cu 16M RAM si mergeau decent XP-ul plus Orcad si ce programe se foloseau acu 3 ani.(e drept ca nu era xp cu sp2)In oferta ta procesorul e mult mai bun insa un pic de ram nu strica. :finga: Bafta la cumparaturi. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 sistemul meu e aşa:- pentium 3 la 550 (merge până la 733, dar nu duce placa de bază). e proc pe slot...- placa de bază epox, cu chipset intel 440BX- memorie 256 Sdram (2x128)- placa video Geforce 2 MX, cu 32 de ram video- cd-writer asus- restul nu e semnificativ...pe sistemul ăsta am XP SP2, şi merge ok!!XP mi-a mers destul de bine (deşi destul de lent) şi pe un K6-2 la 300, cu 128 de Sdram... la asemenea configuraţie, e mai bun windows 2000...cand am dublat memoria, K6-le s-a comportat mult mai bine cu XP instalat!!!...deci, din proprie experienţă, minimul acceptabil ar fi proc la 300 si 128 SDRAM... dacă sunt 256 e şi mai bine, iar 512 sunt deja prea mulţi... memoria multă e blocată acum de procul lent!!!am încercat şi pe un 233 MMX... memoria este la fel de critică... 64 de mega e minim ca să poată fi instalat, că încolo e lent rău... la 64 de ram recomand win 98se, sau win 2k... mai bine primul... Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 utilitatea unei unitati dvd este ca la un moment dat destul de apropiat vei gasi programe sau documentatii care iti vor trebui si ele sunt pur si simplu pe dvd bootabil sau nutrust me ...grrrrrdati sute de mii pe bere dar cand e vorba sa va luati un computer putin mai scump dar care sa nu va scoata peri albi mergand ca un melc , incercati sa gasiti variante cat mai ieftine si evident mai ... proaste - conform vorbei din popor " merge si asa " Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 eu aş folosi un sistem de genul ăsta cu o distribuţie multimedia gen e-movix sau geexbox, pe post de dvd player...cu o placă video cu măcar 32 de ram video ( nu e absolută nevoie de tv-out, există de ani de zile o schemă pe internet pentru conectarea ieşirii VGA la SCART, sau la rca video-in), o placă de sunet bunişoară, şi un dvd rom, am un dvd player trăsnet. nu mai pun la socoteală că chestiunea codecurilor se rezolvă foarte uşor!! :finga: :snakeman: cine ţine musai, n-are decât să bage o placă 7.1 şi un sistem de boxe adecvat!! :supz: Link spre comentariu
nonyhaha Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 mifti, ai vreo treaba cu topicul?!?si procesorul ala e prea bun ptr un xp,la el poti adauga linistit inca 128 ram, mai ales daca vrei un antivirus, si vei avea nevoie, la cate cd-uri am luat eu de la anumiti prieteni pline de virusi... si astea numai cu electronica,...ai mai putea adauga un dvdrom, dar vezi ce fel de unitate optica e in unitatea aia, mai bine optezi pentru o carcasa standard, sa poti schimba cand vrei ce vrei in el.de dvdrom vei avea nevoie cu siguranta, Link spre comentariu
dalu Postat Iulie 21, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2006 Va multumesc pentru sfaturi. M-am hotarat sa-l iau pe cel pe care l-am exemplificat mai sus, cu deosebirea ca am discutat cu cei de la firma respectiva si o sa-mi mai puna 128 Mb de RAM. :supz: :smt006 :smt006 :drinkers:(bineinteles ca treaba asta ma mai costa vreo 500.000 in plus :smt003 ) Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 merita fiecare ban in plus ram-ul, te scuteste de multi nervi Link spre comentariu
dalu Postat Iulie 23, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2006 grrrrrdati sute de mii pe bere ...... ............hmmmm....bereeeeeeee :tonqe: :tonqe: ......pe caldurile astea merge la fix :drinkers: :partyman: :smt030 Tuborg, Skol.........sal baieti !!!!!:naughty: :crazy: :yahoo: Link spre comentariu
dalu Postat Iulie 24, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2006 Asta-i ce am reusit in final sa obtin dupa negocieri aprige: (mail de la firma) ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Buna, Tot in aceiasi bani (280 RON) pot sa-ti ofer urmatoarea configuratie: Dell Gx110 (desktop) PIII 866 Mhz 256Mb Ram, 20Gb Hdd, Fdd (fara cd-rom) Cu stima, xxxxxxx SC XXXXXX SRL Tel. 0369/xxxxxx http://www.xxxxxxx.ro Sibiu Str. xxxxxx nr.3 xxxxxxx Sibiu ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Io cred ca-i mai mult decat bine. I-am trimis mail omului sa mi-l tina pana joi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum