costyy86 Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Salutare.As dori sa fac o matrice din leduri care sa insumeze 1280 leduri, mai exact acelasi numar cate puncte are un LCD 16*2.Dar problema este controlul lor, se pot comanda aceste leduri exact ca un lcd 16x2? doar prin porturile Rw;E; D0-D7? sa folosim in compilator acelasi program ca la un LCD exista integrat care sa execute asa ceva?Amgasit ceva scheme pe net, dar sunt cu totul altceva, comanda se face prin mult mai multi pini decat la un LCD....Atasez mai jos o schema la care se mai pot adauga matrice de 7*5 leduri.. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Am simulat schema atasata in proteus si nu functioneaza ok, am vrut sa sting un singur led (ca matricea este aprinsa), si imi stinge tot randul....am scris diferite comenzi in bascom dar acelasi rezultat, oare doar in simulare sa se comporte asa? si in ralitate oare e ok? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Eşti în mod grafic sau ASCII? Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Nu de foarte mult timp folosesc proteus si bascom...sincer nici nu stiu unde sa ma uit in ce mod sunt... Link spre comentariu
vcdec Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Interesanta ideea, totusi nu mi-e clar de ce s-ar comanda o matrice de leduri (grafica) intr-un mod similar cu un LCD... sigur, exista scheme deja concepute si pare o logica, insa cred ca ar fi de 10 ori mai simplu sa definesti propriul "standard" de comunicare cu matricea. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Poate se doreste un repetor de LCD . Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 Interesanta ideea, totusi nu mi-e clar de ce s-ar comanda o matrice de leduri (grafica) intr-un mod similar cu un LCD... sigur, exista scheme deja concepute si pare o logica, insa cred ca ar fi de 10 ori mai simplu sa definesti propriul "standard" de comunicare cu matricea.Este mult mai simplu de afisat texte pe un LCD...cel putin in Bascom, la un LCD cand vrei sa afiseze un text scri pur si simplu acel text, pe cand la o matrice trebuie creat fiecare caracter....... Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Pai oricum trebuie sa faci si tu asta...adica exact ce face controllerul unui ecran lcd... Link spre comentariu
vcdec Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Cu alte cuvinte acces la fiecare pixel al ecranului LCD nefiind posibil, cum spune si @Dr.L intr-adevar trebuie create "caracterele". Dar exista circuite specializate MAX7219 care are ceva caractere definite (cifrele le are sigur) si interfata seriala (SPI). Link spre comentariu
Vizitator Emy009 Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Salut, Uite un link cu o matrice de 48 dots x 224 dots = 10752 leduri RGY. Tipul explica bine si ofera softul. http://spritesmods.com/?art=ledboardsolari In plus, modulele folosite in proiectul respectiv le gasesti ieftin pe okazii (Modul Matrice Led-uri 16x32 RGY). Link spre comentariu
one Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Daca ar trebui sa comand atatea led-uri si acestea nu ar fi de putere, as alege 20 circuite MAX7219.Eu am cumparat 10 astfel de circuite cu cativa euro de pe ebay.Singura problema ar fi ca trebuiesc 20 semnale "chip select", dar acestea se pot codifica cu un registru de deplasare, astfel ca sunt necesari 2 pini pentru SPI (data, clock) si inca 3 pentru registrul de deplasare (data, clock, reset). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum