Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezisenta buton

IsBlacks

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IsBlacks

5

• Marian

4

• lorik199

1

• valangjed

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Depinde si ce putere are sursa respectiva ( deci ce curent trebuie sa comute ), am folosit destul de des asemenea intrerupatoare la tensiunea de la retea si n-am avut probleme.

Link spre comentariu

Da, asta am inteles, pentru ca ai zis in primul mesaj, dar nu ai spus si ce putere medie detine acea sursa. daca curentul pe care tre sa-l comute este sub 10A atunci ma indoiesc sa ai probleme cu el.

Link spre comentariu

Inexact, la retea cei 220 reprezinta tensiunea care se masoara in Volti, iar eu am facut referire la curent care se masoara in A, si nu spui ca este atat cat are reteaua, n-am de unde sa stiu exact dar probabil reteaua ofera un curent imens, limitarea este facuta de sigurante, de nivelul la care decupleaza. Ceea ce eu am dorit sa stiu este ce putere are sursa respectiva,adica la iesirea ei ce tensiune/tensiuni si curent ofera? in felulasta poti estima ce curent consuma de la retea si deci cat trebuie sa comute intrerupatorul.

Link spre comentariu

curentul este cel de la retea (220v)

Tensiunea electrica reprezinta o diferenta de potential, curentul electric reprezinta miscarea de sarcina electrica.Pe acel intrerupator scrie 250V 15A, asadar este realizat pentru a suporta tensiunea de la reteaua de 220 dar trebuie sa poata suporta curentul prin consumator (nu trebuie sa se depaseasca cei 15A). Avand in vedere ca e chinezarie eu zic sa te limitezi la maxim jumate din curentul scris pe el.Ai spus ca e vorba de o sursa reglabil, asta probabil nu are mai mult de 100-200W, asadar consumul este sub 1A, deci merge ok in cazul asta. Tu trebuie sa spui exact ce sursa e aia, ce putere are sau ce curent ia de la retea (P = U*I).http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_currenthttp://en.wikipedia.org/wiki/Voltage
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări